Solgar on
kehittänyt immuniteettiin laajasti vaikuttavan tuotteen, joka sisältää kuusi
elintärkeää ravinnetta ja marjayhdistelmäuutteen. Eilisessä paketissani oli
sekä tämä Beta Glucans että toinen tuote nimeltä AllicinMax. AllicinMax on 100 % stabiloitua allisiinia. Allisiini on valkosipulin
tehoaine. Luonnon oma antibiootti, jolla on antibioottien hyvät puolet mutta ei
mikään huonoista puolista. AllicinMaxin avulla paranee nopeasti
flunssasta.
Immuunijärjestelmä on puolustussysteemi joka vaatii useiden
tekijöiden yhteistoimintaa. Beta
Glucans on immuuniboosteri. Monilla
ravintotekijöillä on ratkaiseva merkitys immuunisysteemin toiminnassa.
Immuunijärjestelmä on suunniteltu puolustamaan kehoa sen kohdatessa päivitäin
bakteereja, viruksia, erilaisia myrkkyjä ja parasiittejä.
Kasviskapseleiden
sisältämät Beta 1,3 glukaanit on eristetty hiivan ja sienien soluseinämistä. Sen
tiedetään aktivoivan valkosolujen aktiivisuutta ja set taas auttaa
immuunisyysteemiä taistelemaan mm. viruksia vastaan. Tuote sisältää myös
C-vitamiinia (ESTER-C®) joka valmistetaan patentoidulla menetelmällä jonka
lopputuloksena saadaan C-vitamiinia joka siirtyy helpommin soluihin kuin
“tavallinen”. Mulla on ollut pitkään käytössä tuo Solgarin ESTER-C®
-vitamiinikin (kuten myös D3-vitamiini ja sinkkisitraatti) ja olen ollut enemmän kuin tyytyväinen niihin.
Sitten Beta Glucans sisältää marjajauheita (mustaseljan uute ja
mustikka- sekä acaijauhetta) jotka estävät virusten hiivojen ja bakteerien
kasvua. Niillä on myös merkittäviä antioksidanttivaikutuksia. Sinkki on yksi osa
ja riittävä sinkin saanti onkin elintärkeä immuunipuolustuksen toiminnalle. Seleeni vaikuttaa niin ikään immuniteetin vahvuuteen. Kupari puolestaan osallistuu
superoksididismutaasientsyymin toimintaan elimistössä. Tämä entsyymi on
erittäin tehokas estämään vapaiden happiradikaalien aiheuttamia soluvaurioita.
Kupari on elintärkeä sekä synnynnäisen että hankitun immuniteetin toiminnalle. D3-vitamiini:
D-vitamiinireseptoreita on kaikissa immuunisysteemin soluissa, joka viittaa
siihen, että ne tarvitsevat D-vitamiinia toimiakseen optimaalisesti.
D-vitamiinia tarvitaan myös antimikrobisten proteiinien tuotannossa, jotka
taistelevat viruksia, bakteereja ja hiivoja vastaan. Lisäksi T-solut (jotka
tappavat patogeenisiä bakteereja ja viruksia) tarvitsevat D-vitamiinia
aktivoituakseen.
Täältä voit lukea aikaisempia kirjoituksiani miten saat itsellesi upean ihon (mitä vitamiineja se kaipaa) tai mitä sinkin puute voi aiheuttaa.
Ja sitten
se toinen uutuustuote. Olen aina tiennyt
valkosipulin hyvät terveysvaikutukset mutta ei tee mieli flunssassa kiskoa
yliannostusta tuoretta valkosipulia ettei karkoita ihmisiä läheltään. Kun tuore valkosipuli leikataan
tai murskataan, rikkipitoinen yhdiste alliini altistuu allinaasi-entsyymille,
minkä seurauksen syntyy erilaisia alliinin rikkipitoisia johdannaisia.
Ensimmäiseksi syntyy allisiinia. Valitettavasti tuoreesta valkosipulista
muodostuva allisiini on hyvin epävakaa yhdiste ja muuttuu nopeasti muunlaisiksi
rikkiä sisältäviksi yhdisteiksi eli tiosulfinaateiksi.
Allisiini on
valkosipulin tärkein ainesosa, joka suurelta osin on vastuussa valkosipulin
terapeuttisista vaikutuksista. AllicinMax-jauhe on erittäin tiivistetyssä
muodossa. Jotta samanlaisia vaikutuksia saataisiin aikaan syömällä tuoretta tai
keitettyä valkosipulia, niitä tulisi nauttia erittäin suuria määriä. Muut valkosipulivalmisteet eivät
sisällä allisiinia merkittäviä määriä. Muiden valmisteiden kohdalla luotetaan
siihen, että keho itse muodostaa allisiinia kun tabletti tai kapseli on nielty.
Valkosipuliöljy-tuotteet valmistetaan tislaamalla tuoretta valkosipulia, muodostuva
öljy laimennetaan ja kapseloidaan. Tämä prosessi tuhoaa suurimman osan
allisiinista. Muutamat valkosipulivalmisteet voivat tuottaa elimistössä pieniä
määriä allisiinia, mutta allisiinin muodostus on täysin riippuvainen
mahahappojen määrästä ja allisiinin muodostuminen voi kestää useita tunteja.
AllicinMaxTM valmisteen ei tarvitse muuttua allisiiniksi, koska se
on jo allisiinia. Kun AllicinMax-jauhe tulee mahalaukkuun, se liukenee
välittömästi ja imeytyy verenkiertoon muuttuen lopulta lukuisiksi 1allisiinin johdannaisiksi.
AllisinMaxTM-valmisteen allisiinille mahan hapan sisältö on vain
hyödyksi, kun taas monissa muissa valmisteissa mahahapot voivat estää yhdisteen
vaikutukset.
Täytyy myöntää että tavallisia lääkkeitä tai antibiotteja ei ole pitkään aikaan tullut käytettyäkään ja innolla odotan miten tämä valkosipulivalmiste vaikuttaa kun saan seuraavan flunssan. Jos saan lainkaan?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti