Lohta ja kapriksia kukkakaalipohjalla
4 annosta
Pohja
- kukkakaali
- 3 munaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 tl merisuolaa
- mustapippuria myllystä
- 1 rkl FiberHuskia (voi jättää pois)
Täyte
- 1 rasia Philadelphia juustoa
- 1 rkl silputtua tilliä
- 1 rkl sitruunan mehua
- 200g savulohta
- 1 rkl kapriksia
- 1 pieni punasipuli viipaleina
- 2 tuoretta taatelia (poista kivet)
Silppua kukkakaali tehosekoittimessa murusiksi. Lisää muut ainekset. Muotoile seoksesta 8 pientä pizzapohjaa uuninpellille. Paista 175 asteessa 30-35 minuuttia. Levitä pohjille tuorejuusto ja viipaloidut täytteet.
Mä tein pohjan tehosekottimella (talouskone). En usko, että blenderillä saa aineksista niin hienoa (ainakaan tuolla mun halpisblenderillä). FiberHuskia en laittanut pohjaan. Siitä tuli aika löysää ja nostelin lusikalla pellille taikinaa. Otin pois uunista (en katsonut kelloa) sitten, kun reunat alkoivat vähän paahtua. Juustoa en laittanut koko purkkia vaan ehkä puolet. Tilliä taas laitoin paljon enemmän ja sitruunamehua puristin suoraan sitruunasta lettujen päälle. Kapriksiakin tuli varmaan enemmän. Toi taateli sopii ihan älyttömän hyvin tähän. Meinasin unohtaa sen (jonka vuoksi sitä ei ylimmässä kuvassa edes ole), mutta onneksi muistin! Se antaa niin ihanan makeuden vastapainoksi sipulin ja kapristen vahvoille mauille.
Kokeilkaa! Ihan pakko! Tästä tuli mielettömän hyvää! Tuli mieleen ihan kuin oisi blinejä syönyt, mutta nää olivat paljon parempia. Lasipalatsissa viime talvena söin kerran blinit, ja kyllä ne oli taas niin tuhtia tavaraa. Tässä ihana ja kevyt kesäherkku. Helppo ja nopea valmistaa. Gluteeniakaan ei yhtään. Resepti on uusimmasta Kuntoplussasta!
Slurps! Näyttää ja vaikuttaa oikein todella herkulliselle! Ensi viikolla kokeiluun :)
VastaaPoista-Anna ja http://aftertoomanyyears.blogspot.fi/
Tää oli niin hyvää! Kannattaa tehdä! Kivaa viikonloppua!
VastaaPoista