Sports Lady®

Sports Lady®

15.4.2011

Ohjeita kahvakuulan hankintaan: koko, hinta, missä myydään, millainen kuula?Koko
Kahvakuulia löytyy eri painoisia aina 3 kilosta kymmeniin kiloihin. 90 kilon kuuliakin on olemassa! Jos et ole aiemmin kuulaillut, sopiva aloituspaino naiselle on 4-8kg, riippuen paljonko olet lihaskuntopuolta muuten harjoittanut. Omilla asiakkailla (jotka eivät ole aiemmin kuulailleet tai lihaskuntopuolta harjoittaneet) olen lähtenyt 4 kilon kuulasta. 


Miehillä sopiva aloituskuula on 8-12kg, riippuen taas siitä missä kunnossa henkilö on. Kannattaa ostaessa kokeilla tekemällä muutamia liikkeitä. Suosittelen hankkimaan kuulan paikasta jossa saat opastusta, jos et ole varma minkä painoinen kuula olisi sinulle paras. 


Hinta
Kuulien hinnat lähtevät 15eurosta ylöspäin. Riippuen kuulasta. Ja ostopaikasta. Tämä on todella edullinen urheiluväline, eikä vie tilaa kotona! Kannattaa varautua maksamaan kuulasta noin 30euroa.


Mistä voi ostaa?
Budget Sportista (laaja valikoima erilaisia kuulia, heillä on myös verkkokauppa), Tokmannista,  Prismasta ja muista marketeista, Hong Kongista, Intersportista, Motonetistä (saa esim 8kg kuulan hintaan 19,90eur)... Kuulia myydään onneksi tosi hyvin jo lähes kaikissa urheiluliikkeissä ja isommissa marketeissa.


Millainen kuula kannattaa hankkia?
Kahvakuula on alunperin Venäjältä lähtöisin oleva kuntoiluväline, jossa rautaiseen kuulaan on yhdistetty tartuntakahva. Metallinen kuula sopii parhaiten tehokkaaseen harjoitteluun. Kahvakuulaa saa nykyisin myös kumi- ja muovipinnoitettuna, myös hiekkatäytteisenä muovikuulana. Muovipinnoitteinen kuula taas on hyvä kotona harjoiteltaessa, lattiaystävällisempi. Tärkein on kuulan kahva, jonka tulisi olla suhteellisen sileä ja yhteen käteen sopiva. Pyöreäkahvainen kuula on paras. 


Nyt kipin kapin kuulaostoksille ja meidän Giryagirlsien ensimmäiselle tunnille idylisen Kumpulan Intianpuistoon 5.5 klo 18:30!

9 kommenttia:

 1. Turusta ainakin on kuulat loppu lähes joka kaupasta, Sportiakin joutui soittelemaan monet paikat ennenkuin sai, ja 4kg vain vinyylisiä. olisin mieluummin rautakuulan ottanut, mutta pakko tyytyä nyt siihen mitä saa. Aloitelen vasta mutta olen jo aika hurahtanut. Tämä sun blogi on mahtava tsemppari tälläiselle vähän vanhemmallekin kuulailijalle :)

  VastaaPoista
 2. Kuulailu on kyllä hirmu suosittua nykyään, ei mikään ihme että loppuvat. Voimatoimelta saa ainakin tilattua rautakuulia, toimittavat postitse ne. Kiitos, kiva kuulla että olen onnistunut tsemppaaamaan! Hyviä treenejä!

  VastaaPoista
 3. Tänään kävimme Tampereella ja tultiin Kuljun kartanon kautta, kävi mielessä, että siellä saattaa olla ja löytyihän sieltä mulle 4kg kuula. En vielä uskalla isommalla, vasen väsi on jo vähän kipeä, joten pitänee ottaa rauhallisesti.

  VastaaPoista
 4. Millainen sopisi 13 vuotiaalle lyhyelle tytölle joka aloittaa kahvakuulan ? olisiko se sitten se pienin eli 3kg vai 4kg

  VastaaPoista
 5. mää oon 14 ja on 8 kg kahvakuula. hyvin sillä pystyy tekemään. tosin nykyään on jääny vähä vähemmälle se ja oon alkanu tekee muuta lihaskunto harjoitusta ..

  VastaaPoista
 6. Kasilla saa hyvän treenin tehtyä koska vain!

  VastaaPoista
 7. Kasilla saa hyvän treenin tehtyä koska vain!

  VastaaPoista
 8. Mitä mieltä olet siitä varsin yleisestä mielipiteestä, että kannattais heti alkuun ostaa virallinen kisakuula, vaikkeivat ne välttämättä niin söpöjä olekaan ? Kokohan niissä on painosta riippumatta sama ja oikea tekniikka on helpompi oppia ?

  VastaaPoista
 9. Kyllä varmasti kannattaa, kisakuulat ovat paljon parempia. Moni aloittava harrastaja ei välttämättä raaski panostaa heti rahallisesti kisakuulaan, ne ovat kuitenkin arvokkaampia. Itse teen sellaisella pelkästään.

  VastaaPoista