banaanilettu & turkkijugurtti+banaani+mansikka+mustikka -täyte |
Muistatteko kun pienenä oli maitoa menossa vanhaksi ja äiti teki siitä silloin lettuja? Meillä oli usein lettukestit juuri silloin, ei mennyt hukkaan maidot! Toki niitä lettuja oli muutenkin ja syömässä oli aina naapurinkin lapset, mutta erityisesti juuri tällöin! Mutta nykyään letut valmistuu ilman maitoa ja vehnäjauhoja ja sokeria. Mulla oli tänään menossa koko kennon verran munia pian vanhaksi, ja aloitin aamun paistamalla yhden banaaniletun. Siitä postailin jo heti aamulla facebookiinkin reseptiä. Loput päätin tehdä sitten kun ehdin. Mua harmittaa jos ruokaa menee roskiin. Ja sitähän menee tässä maailmassa roskiin niin valtavasti!
maanantaiaamun aloitus |
Banaanilettuun tarvitset
1/2 banaani
1 muna
2 valkuaista
luomu vaniljajauhetta (ei missään nimessä mitään vaniljasokeria)
kanelia
paista kookosöljyssä
Murskaa banaani lautasella ja sekoita munat kulhossa. Yhdistä muniin banaani ja mausteet. Paista kookosöljyssä. Laita päälle marjoja tai mitä hyvää ikinä keksit! Banaania/hedelmiä/turkkilaista jugurttia! Ja itse taikinan joukkoon voit laittaa myös vaikka mitä! Facessa tuli heti loistavaa kommenttia ja yksi lukija kertoi laittaneensa vehnänorasjauhetta ja chia siemeniä! Ja toimii varmasti! Mmmm! Mun pitää itsekin kokeilla tuota vehnänorasjauhe / superfood puolta miten uppoaa näissä! Chia siemenet on testattu jo myös hyviksi! Ja ehdottomasti suosittelen paistamaan kookosöljyssä! Toki voi tai jokin muukin öljy käy hyvin!
Ja siitä paistamisesta vielä. Suosittelen paistamaan aika miedolla lämmöllä. Ekan letun voi aloittaa paistamalla täysillä (mulla lukema 12) ja sitten vähentää hieman ennen kuin kääntää. Toisen puolen voi paistaa ysillä loppuun asti. Sitten seuraavan letun kanssa kun pannu on jo kuuma niin vähennä suosiolla kutoselle hellan lämpö ja paista sillä loput letut. Muutoin käy niin että letut ovat mustia päältä ja raakoja sisältä. Mun hellassa lukemat menee 1-12.
Letun voit tehdä myös ilman noita kahta ylimääräistä valkuaista. Mutta miksi ne kannattaa sinne laittaa? A) Saat isomman letun B) Saat enemmän proteiinia! Ja kyllä syöminen sen verran kivaa on että mitä enemmmän sen parempi!
Loput kananmunat paistoin letuiksi iltapäivällä, ja niihin oli jäljellä 1,5 banaania sekä 7 munaa. Kahteen munaan jätin keltuaiset ja lopuista hylkäsin ne. Joukkoon taas mausteet ja paistoin nää neljäksi letuksi. Niitä on helppo lämmittää kun tekee mieli välipalaa ja letut on helppo ottaa myös evääksi. Neljä lettua tuli tästä satsista ja kerralla voi hyvin syödä pari. Pahimmassa nälätyksessä käärit letun rullalle ja syöt sen ilman mitään koristeluja!
kookosöljyä & banaania & mausteet |
toinen lettu pannulla - tässä vähennä jo lämpöä! |
Kiitos seikkaperäisestä ohjeesta! Täytynee testata pikapuolin.
VastaaPoistaNää on kyllä hirmu hyviä. Tänään lähtee pari lettua frozzy packissa evääksi :)
PoistaBanaaniletut on loistava välipala. Mitä teet ylijääneille keltuaisille vai heitätkö ne kuitenkin menemään?
VastaaPoistaNiin on :) Kyllä mä ne heitän pois, pakko myöntää..
PoistaNin ehkä ristiriitaista sanoa että harmittaa ruuan heittäminen roskiin ja sitten heittää ne keltuaiset pois mutta jollain laiskalla ois saattaneet kaikki munat pilaantua :)
VastaaPoistaKoirille keltuaiset ;) näin meillä tehdään. Maustatko tuon vielä jollain? Yrteillä tms?
VastaaPoistaKoiraa meillä ei ole, sitä odotellessa :) Lempiversio on maustaa ihan vain kanelilla ja vaniljalla!
Poista"Tuore rikottu kananmuna säilyy jääkaapissa pari päivää.
VastaaPoistaEroteltu valkuainen säilyy tiiviissä rasiassa noin viikon. Rasvapitoinen keltuainen säilyy vähän huonommin, parin päivän ajan veteen upotettuna.
Erotellut keltuaiset ja valkuaiset voi pakastaa. Ne säilyvät käyttökelpoisina noin 4 kuukautta. Pieni suola- tai sokerilisäys parantaa säilyvyyttä pakastuksen aikana.
kananmunathan säilyy vielä ainakin viikon päiväyksen jälkeen, jos ne on säilytetty jääkaapissa.
VastaaPoista