XO Scallops - paistettua kampasimpukkaa harvinaisessa kiinalaisessa "XO" liemessä ja merileväkaviaaria |
Seesamilohi uunissa
lohta
soijakastiketta
seesaminsiemeniä
(puolikkaan appelsiinin mehu)
(seesamiöljyä)
Leikkaa lohi sopiviksi paloiksi ja marinoi hetki soijakastikkeessa.
Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja laita vartiksi uuniin (viimeksi marinoin näitä soijakastikkeen lisäksi myös appelsiinista puristetussa mehussa ja seesamiöljyssä)! Seesamilohi sopii esim pestokaalin kanssa! Katso täältä resepti!
Sitten kierittelin vähän lehtikaalia öljyssä ja suolassa, ja laitoin uuniin. Mmm!! Chipsejä.
Ja päivän paras onnistuminen ruuanlaitossa oli tää bataattikeitto! Toivunkohan siitä ikinä? Ai että kun on ihanaa kehua omia ruokiaan (kukaan ei niitä ole kehumassa nyt joten pitää itse hoitaa se puoli)! En oo aikaisemmin tällaista tehnyt ja resepti on mun oma "vedetään hatusta versio" taas. Siis tehkää itse keitot! Sen jälkeen ette ikinä enää osta kaupan valmiskeittoja! Suosittelen! Tää oli niin hyvää!! Keittokin hymyilee (tuohon keskelle tuli vahingossa hymynaama)!
Lauantain lämmin bataattikeitto
1 iso bataatti
3 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
chiliä
tuoretta inkivääriä
5 dl vettä
1 luomu kasvisliemikuutio
Kuori bataatti ja porkkanat ja paloittele ne valmiiksi. Kuori valkosipulit ja pilko ne chilin kanssa. Kuullota kattilan pohjalla valkosipulin kynsiä ja chiliä (tätä laitoin aika varovasti vain pienen ehkä noin 1-2 sentin pätkän siitä chilin "hännästä"). Lisää joukkoon bataatti ja porkkanat ja pyörittele kaikki sekaisin. Seuraavaksi lisää vesi ja paloiteltu kasvisliemikuutio. Anna kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja kaada blenderiin vesineen päivineen. Lisää tässä vaiheessa tuore inkivääri. Pyöritä noin minuutti ja NAUTI!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti