Sports Lady®

Sports Lady®

27.12.2010

Training at home for Desperate House Wives

Vuoden viimeinen viikko on julistettu nyt virallisesti kotiäidin treeniviikoksi!


Teen kyllä normi punttitreenit tällä viikolla, mutta kokeilen myös erilaisia kotona tehtäviä ohjelmia. Joskus tuli harrastettua enemmänkin kotitreenaamista. Kun olen lapsen kanssa kotona kaksin ja mies on vaikka työmatkalla, on urheiluun järjestyvä aika kortilla. Silloin teen kotona treenin. Yleensä aamulla aikaisin, kun lapsi vielä nukkuu. Se, että urheiluun ei löydy aikaa, on tekosyy. Aikaa löytyy aina, jos halua on! Ja tällaiset ohjelmat ovat kätsyjä myös työmatkalla. Hotellihuoneessa voi helposti tehdä treenin ennen aamiaista. Been there done that!

Maanantain ohjelma:

Tarvitset: hyppynarun (ja jumppamaton)

50 hyppyä oikealla jalalla hyppynarulla
50 hyppyä vasemmalla jalalla hyppynarulla
10 ojentajapunnerrusta polven nostoilla ja kierähdykset

Suoritusohje:
- Hypi ensin 50 kertaa oikealla jalalla ja vaihda jalkaa. Tee myös vasemmalla 50 hyppyä.

 - Asetu maton oikeaan reunaan vatsallesi. Tee ojentajapunnerrus (jalat suorina, ei polvet matossa). Nosta ylös suorille käsille ja tuo oikea polvi rintaan, sitten laskeudu alas ojentajapunnerruksella, nouse ylös ja tee sama vasemmalla jalalla. Kierähdä ympäri kädet suorina pään yläpuolella maton toiseen laitaan, punnerra ojentajapunnerruksella ylös matosta ja tuo oikea jalka rintaan, sitten punnerrus alas ja sieltä ylös, vasen jalka taas rintaan ja sitten alas. Tämän jälkeen kierähdä takaisin maton toiseen reunaan. Toista 5 kertaa (eli yhteensä 10 kun menet 5 kertaa maton edestakaisin). Muista pitää vartalo tiukkana, keskivartalo jännitettynä.Nyt aloita alusta. Tee hypyt narulla ja sitten ojentajapunnerrukset kierähdyksillä.
Tee 7 kierrosta! Ei taukoja kierrosten välillä.

Tein itse tämän äsken. 7 kierrokseen aikaa kului 23min (5 kierroksen jälkeen oli pakko puuskuttaa minuutti). Keskisyke oli 156, huippusyke 179 ja energiaa kului 198 kcal. Treenin lopussa ainoa ajatus oli: I die! Kyllä otti koville. Oli kyllä energiatkin alhaalla, sillä olin koko päivänä syönyt aamupalan jälkeen vain Lo Carb patukan ja juotavan jugurtin (matkapäivä, ajoimme kotiin joulunvietosta). Erittäin huono ja poikkeuksellinen ruokailupäivä tänään, mutta tilanne korjaantui onneksi treenin jälkeen. Harvoin syön näin huonosti.

Loistava kotona tehtävä treeni ja aikaa ei paljon kulu. En suosittele tekemään tätä aamulla kun lapset vielä nukkuvat. Hyppynarulla hyppimisestä tulee sen verran kova meteli. Vai tuleeko kaikilla? Ehkä osaat hyppiä höyhenenkevyesti, toisin kuten minä. Lapset kannattaa muutenkin pitää loitolla kun huitoo hyppynarun kanssa.

Itselläni on Gymstickin hyppynaru. Maksoi alennusmyynnissä 14,90eur - 20%. Mukana tulee dvd, sitä en ole vielä katsonut. Kuvittelen osaavani käyttää hyppynarua ilmankin. Nikella on myös hyppynaruja, melkein puolet kalliimpia. Niken toisissa naruissa on painot, mutta tähän treeniin Sports Lady suosittelee tavallista narua. Voi olla että 700 hyppyä on helpompi aloittaa tavallisella narulla.

3 kommenttia:

  1. Huippua! Nyt ei voi enää vetkutella, himassakin voi treenata :D Kiitos, Hanna! Ehkä mä pääsen vielä salillekin ensi vuoden puolella.

    VastaaPoista
  2. Mulla oli monta vuotta etten käynyt salilla ja sitten aloitin lihaskunnon kotitreenaamalla. Sitten parin kk:n kotiharjoittelun jälkeen siirryin salille. Ja lapsilla on hauskaa kun äiti jumppaa, siinä saa heti kaverin mukaan!

    VastaaPoista
  3. Hanna, olet kyllä tsemppi-mimmi. Ei voi kuin hymyillä. HienoA :)

    VastaaPoista