Sports Lady®

Sports Lady®

26.12.2010

Sports Lady testaa: Rantasipi Edenin kuntosali vs Nokian Liikuntakeskus

Nokian liikuntakeskus, Ilkantie 18, 37100 Nokia
Joulun jälkeen on hyvä taas päästä salille ja koska joulunvietossa edelleen ollaan, päätän tutustua paikalliseen kuntosaliin. Nokian liikuntakeskus on Tapaninpäivänä auki. Rantasipi Edenin kuntosali olisi myös avoinna. Sinne kävin eilen nopeasti kurkkaamassa kylpylässä ollessamme, joten en nähnyt hyödylliseksi lähteä sinne treenaamaan. Edenin kuntosali oli pieni huone, missä oli pari lämmittelylaitetta ja muutama kuntosalilaite. Motivaatiota treeniin ei siellä lisännyt ainakaan se, että salilla oli lapsia "treenaamassa" ja vanhempi naishenkilö heilui siellä tonttulakki päässä.. "Oikeita treenaajia" ei näkynyt, joten Nokian liikuntakeskus on siis tänään testivuorossa. Edenin kuntosalille olisi ollut viiden euron pääsymaksu "ei hotellin asiakkailta".
Nokian Liikuntakeskus sijaitsee n. 2 km päässä keskustasta. Vastaanotto on ystävällinen ja pääsen salille 2 euron tutustumismaksulla. Liikuntakeskuksessa on palloilukenttiä (sulkapallo, salibandy, squash), spinningiä, jumppaa (Zumbaa ja Les Mills tunteja) ja kuntosali. Tänään on selkä/hauis –päivä. Kuntosali on toisessa kerroksessa. Aloitan lämmittelemällä juoksumatolla. Lämmittelylaitteita juoksumaton lisäksi on 1 cross trainer ja 1 soutulaite.  Laitteet ovat jo parhaat päivänsä nähneet, mutta niissä ei ole valittamista. Toimivat hyvin ja treenin saa tehtyä mainiosti. Kahvakuuliakin löytyy. Treenin lopuksi teen 16 minuutin aikasarjan 12 kilon kahvakuulalla.
Treenaajat täällä ovat ystävällistä ja mukavaa porukkaa. Ystävällisesti Nokian punttikarhut kyselevät mitä etsin kun ihmettelen painoja ja avuliaasti kertovat missä on mitäkin. Naisia salilla on lisäkseni 1, muut naiset menevät zumba –tunnille. Radio Rock soi aika lujaa ja miehet puhisevat ja irvistelevät. Hyvä meininki. Hyvä treeni.
Tänään on muutenkin ollut loistava treenipäivä. Aamupäivällä tein tunnin lenkin lumimyrskyssä. Syke oli keskimäärin 140 tunnin kävelyn aikana. Lunta oli välillä melkein polviin asti ja sitä tuli koko ajan lisää ihan viistoon. Puolivälissä matkaa mietin onko tässä mitään järkeä. Normaalit ihmiset istuivat samaan aikaan kotona lämpimässä lueskelemassa joululahjaksi saamiaan kirjoja. Hullun hommaa tällainen kävely hangessa sanon minä. Mutta kivaa. Vertailun vuoksi eilen tein saman lenkin (ei lunta, ei myrskyä) ja keskisyke 111. Hankeen vaan rämpimään niin sykkeet nousee!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti