Sports Lady®

Sports Lady®

16.2.2011

My TRX Workout today at Elite Trainers

Olen löytänyt taas uuden ihanan lajin! TRX on aivan parasta! Rakastuin tähän jo ensimmäisen lämmittelyliikkeen jälkeen. Aivan mielettömän loistavaa funktionaalista treeniä! 


Elitessä tänään Liisa opasti minua TRX:n saloihin, ja täytyy sanoa että tämä todellista treeniä! Suuri kiitos Liisalle. Opastuksen ja tsemppauksen ohessa hän vielä valokuvasikin! 


Aloitin lämmittelemällä 15min cross trainerilla. Sitten siirryimme lämmittelyliikkeisiin TRX:llä. 


1. lämmittelyliike oli kyykky
Tässä laskeudutaan syvälle kyykkyyn ja noustaan sieltä ylös takaisin. Jalat tekee työn, kädet auttavat hieman.


2. lämppäri oli nimeltään "Fly"
Tässä tehtiin askelkyykky eteen ja avattiin rintaa etuasennossa.


3. lämmittelyliike oli kyykky sivulle. Sama jalka joka teki kyykyn sivulle, menee myös tukijalan edestä toiselle sivulle.


4. lämmittely: Sagital Lunge
Pitkä askel eteen, takaisin, ja samalla jalalla nyt taakse (taakse tehtävässä kyykyssä jalka pysyy koko ajan ilmassa)5. lämmittelyliike oli "Lateral Lunge"
Tässä tehtiin painonsiirtoa sivulta toiselle, siirretään painoa jalalta toiselle ja pysytään koko ajan alhaalla. 
Tässä vaiheessa tuntui jo aika kivasti, ja varsinainen treeni oli vasta alkamassa! Ja tämä oli vasta lämmittelyä, huh!


1. Single Leg Squat
Yhden jalan kyykky. Ensin tehdään toinen jalka ja sitten vasta toinen. Näitä teimme myös hypyillä. Ylhäällä siis aina ponnistus ilmaan. 


2. Balance Lunge
Yhden jalan kyykky, jossa toinen jalka menee tukijalan takaa kauas sivulle ja pysyy koko ajan ilmassa. 


3. Hamstring Curl
Aah, tässä vasta HC liike (kuten irvistyksestä voi huomata)! Takareisiä siis tehdään. Lantio hyvin ilmassa ja jalkoja tuodaan koukkuun siten, että lantio ei pääse laskeutumaan alas. Kuvassa olevasta asennosta jalat tuodaan suoraksi etuyläviistoon siten että lantio pysyy koko ajan ylhäällä.


4. Hip Adduction
Lähentäjät/loitontajat ihana liike, joka on erityisen hyvä tanssia ajatellen. Lantio ilmassa tuodaan jalkoja auki ja yhteen.

5. Punnerrus
Mahtava liike rintalihakselle. Tässä laskeudutaan alkuasennosta (etunojassa) punnerrusasentoon. Ja takaisin ylös. 6. Back Row
Selälle loistava liike. Takanojasta noustaan yläasentoon ja puristetaan lavat yhteen. 7. "Y"
Kädet suorina nojataan taaksepäin. Sieltä ylös. Yläasennossa kädet suorina Y:n muodossa ja täältä takaisin alas kädet koko ajan suorina. Liike kohdistuu olkapäihin. 8. High Bicep Curl
Hauikselle liike, jossa kyynärpäät ovat ylhäällä ja pysyvät paikoillaan. Kädet tuodaan korvien vierelle ja viedään taas takaisin suoraksi eteen. 


9. Triceps Press
Ojentajapunnerrus, jossa kädet koukistetaan taakse ja tuodaan takaisin eteen suoriksi.


10. Oblique Leg Raise
Alkuasennossa jalat ovat suoraan kohti kattoa. Tästä ne tuodaan vuorotellen oikealle ja vasemmalle. Käsiä painetaan alaspäin. Lantio pysyy suorana, ja jalkoja tuodaan vain sen verran alas, että pylly ei nouse maasta ylös. Rankka liike, jota saa rankemmaksi siten että laskee jalat hitaasti alas mutta tuo ne nopeasti takaisin ylös. 


11. Suspended Crunch
Ihana vatsalihasliike, jossa lantio on tukevasti ylhäällä keskivartalo tuettuna. Jalat ovat suorana ja sieltä ne tuodaan koukkuun rinnalle. 12. Viimeisenä kyykyt syvälle alas ja sieltä ponnistus ylös hypyillä. Näitä teimme 2x30 toistoa ja meinasi kyllä usko loppua. Mutta kun toinen kannustaa vieressä jaksamaan niin kyllä sitä vain jaksaa. Tästä ei ole kuvaa, mutta ehkä parempi niin sillä olisi ollut pahat irvistykset tällä tytöllä. Liisa tsemppasi ihan mahtavasti ja tuli hyvä treeni!


Vikoista hypyistä siirryin suoraan juoksumatolle tekemään jäähdyttelyn ja sitten vielä lyhyet venyttelyt päälle. 


Aivan loistavan ihana treenimuoto! I love this! Suosittelen kokeilemaan! Ja odotan innolla, kun pääsen vetämään ekan kunnon treenin nyt kun tekniikat on käyty läpi. Tosin läpikäynnin aikana (1h 45min) meni energiaa 512 kcal ja keskisyke oli 127 ja huiput kävivät 177:ssä. Eli tästäkin tuli kyllä todella kunnon treeni! Ihan mahtavaa!

7 kommenttia:

 1. Erittäin hyviä neuvoja. Kiitos.

  VastaaPoista
 2. Tää vaikuttaa ihan tosi hyvältä jutulta! Meiänki salilla on noi remmit, mut en oo uskaltanu kokeileen, näköjään pitäis!

  VastaaPoista
 3. Eipä kestä Antiliikkuja. Hyvä että oli apua :)

  Henrica: ehdottomasti kannattaa kokeilla. Aivan yhtä koukuttavaa kuin kahvakuulailu. I like!

  VastaaPoista
 4. Mahtavan hienoja kuvia!!!
  En ollut kuullut tästä TRX harjoittelusta aikaisemmin - tämä on varmaan functional trainingista parhautta!

  VastaaPoista
 5. Tää on tosi upeaa! Olen ihan hulluna tähän! Aivan mielettömän tehokasta!

  VastaaPoista
 6. Hei! Kiitos tosi hyvästä blogista! :)
  Haluaisin kysyä sinulta yhtä asiaa. Minä kävin viikko sitten Faf:in foundation koulutus ja tarkoituksena on jatkaa kuntosaliohjaajaksi ja ehkä joskus vielä personal traineriksi. Tästä kuntosaliohjaaja koulutuksesta vaan, aika monet niitä kouluttaa ja hinnat vaihtelee paljon (Fisaf, Faf, h-b-college...). Mitä minun kannattaa katsoa kun haen koulutukseen? Halvin olisi tottakai paras lompakolleni (h-b-college 800€ -> Fisaf järjestää sekä peruskoulutus että lisenssikoulutus,tosi kallista jos käy molemmat) mutta mitä sinä tekisit? Toivon mukaan saan vähän tukea töistä myös, olen salilla töissä. Kiitos! :)
  /Alexandra skogstroll.papper.fi

  VastaaPoista
 7. Kannttaa tosiaan vertailla vähän. Itse olen suorittanut tutkintoni Trainer4You'lla Helsingissä. En halunnut lähteä Vierumäelle opiskelemaan sillä minulla oli kuitenkin alkuvaiheessa päivätyö opiskelun ohella. Ja lapsen kanssa on mukavaa, että opiskelu on samassa kaupungissa missä asuu. Olen ollut tosi tyytyväinen Trainer4You'n koulutukseen, muista koulutuksista en niinkään osaa sanoa. Onnea opiskeluihin!

  VastaaPoista