Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

26.1.2017

Tabboulleh, pikaruokaa Lähi-Idän tyyliinViikonloppu tekee jo tuloaan. Tällä viikolla on parasta ollut kävelylenkit, joita oon vihdoin ottanut ohjelmaan takaisin :) Tällä viikolla oon myös yrittänyt skarpata ruuanlaitossa. Ruokaa tulee tehtyä ja paljon ja useamman kerran päivässä, mutta niinkuin joka perheessä, on niin helppo kallistua aina niihin samoihin juttuihin. Kaksi urheilevaa ihmistä syövät melkoisen paljon, joten välillä tuntuu että ideat loppuu kesken. Varsinkin kun teen ruuan alusta loppuun. En käytä pakasteita tai puolivalmisteita.. 

Tein ruokakaappi-inventaariota, ja siellä oli avaamaton bulguripaketti sekä vihreitä linssejä. Niiden ympärille lähdin sitten kehittelemään loppuviikon ruokia. Oon oikeastaan aika tyytyväinen siitä, että meillä ei mene ruokaa yhtään hukkaan. Ostan sen mitä tarvitaan ja käytän aina kaiken. Varsinaista arjen marttailua. Säästää rahaa ja on ekologista. Tietysti monen hengen perheissä homma voi olla haasteellisempaa. 
Pitkästä aikaa olen siis vähän kokeillut tehdä jotain uutta. Tänään tein tabboullehia. Viikonloppuna olisi tarkoitus tehdä vihereistä linsseistä bolognesea, mutta tätä maukasta salaattia päätin tehdä ensin. Tästä tuli hyvää ja maistui 1-vuotiaalle siskon tyttärellekin! Se kai on kokille paras kiitos jos maistuu lapsillekin :D

Tabboulleh

Tabboulleh on salaatti, joka on kotoisin Lähi-Idästä. Jos haluat tästä gluteenittoman version, voit bulgurin sijaan käyttää kvinoaa. Tuore korianteri ja sitruunan mehu tekevät salaatista ihanan raikkaan makuisen. Koska salaatti nautitaan kylmänä, kannattaa jääkaappiin tehdä isompi satsi. Sieltä on helppo ottaa salaattia ja nauttia heti pahimpaan nälkään. Tahini taas antaa salaatille täyteläistä makua. 

400g keitettyä bulguria (tai kvinoaa)
6-8 tomaattia (vähän koosta riippuen)
2 sitruunan mehu
2 rkl tahinia
4 rkl oliiviöljyä
50g pinjansiemeniä tai auringonkukan siemeniä
tuoretta korianteria puska
suolaa ja mustapippuria maustamiseen 

Keitä bulguri ja anna jäähtyä. Lisää joukkoon muut ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile vihersalaatin kanssa tai lisukkeeksi sopivat myös falafelit. Jos haluat sporttisemman ja protskupitoisemman aterian, nauti salaatin kanssa vaikka lohta tai kanaa. Kun käytät luomuja aineksia, saat vähän maistuvamman salaatin. Tahiniakin voi tehdä itse, siinä tosin oikaisin ja omani olen ostanut Ruohonjuuresta (ainakin Urtekramilta löytyy). Nyt valmistelemaan illan tuntia. Huominen onkin vapaata eli viikonloppu alkaa tänään illalla! Ja huomenna meillä on pizzaperjantai. Sitä odotellessa siis! Kivaa iltaa sinne teille.

Xo
Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti