Sports Lady®

Sports Lady®

13.11.2010

Herkkuja


Leipoessamme lapsen kanssa isänpäiväkakkua, muistin juuri miksi pidin niin pitkän ”leipomislakon”. Olen todellinen herkkusuu, ja osa kakkua varten tarkoitetusta suklaasta tai kekseistä päätyy usein minun ja lapsen suuhun. Tai ne mitä jäävät yli... Pienet herkuttelut eivät pilaa kokonaisuutta, jos muuten syö terveellisesti. Joku viisas on joskus sanonutkin, että sillä ei ole väliä mitä syöt joulun ja uuden vuoden välillä, mutta sillä taas on, mitä syöt uuden vuoden ja joulun välillä. Syksyllä meillä on paljon syntymäpäiviä perheessä, on isänpäivää ja sitten tulee taas joulu. Joten leipoa saa niin paljon kuin haluaa ja jaksaa. Ja suuri intohimoni ja harrastukseni on erilaisten kakkujen tekeminen.
Niiden, jotka kamppailevat painonpudotusasioiden kanssa, on hyvä muistaa että koskaan ei ole ”sopivaa hetkeä” pudottaa painoa. On vain otettava itseään niskasta kiinni ja päätettävä että nyt se alkaa.
Vuodessa on paljon erilaisia herkuttelujaksoja. On pikkujoulu- ja joulunaika ja uusivuosi. Sitten kun niistä kertyneet ylimääräiset kilot on saatu pois, onkin jo pääsiäinen ja vappu sitten tulee jo juhannus ja kesä grilliruokineen ja terasseineen. Seuraavana tulee taas kaamosajan herkuttelukausi.. Yleensä herkuttelujaksoa seuraaa armoton dieettikausi ja sitten jo kohta taas sorrutaan herkkuihin uudelleen. Kuka nyt jaksaisi pussikeitoilla tai ihmedieteillä loppuelämäänsä elää? Oikotietä onneen ei ole, itse en usko ihmedieetteihin vaan monipuoliseen ja terveellisen ruokavalioon. Kun perusta on kunnossa (ja olet saavuttanut tavoitepainosi), voi silloin tällöin sallia itselleen vähän herkkuja.
Tänäviikonloppuna, isänpäivänä, meillä juhlitaan isää ja tullaan kyllä herkuttelemaan. Sitten taas syödään normaalisti ja terveellisesti, eikö niin? Ja näistä sanoista onkin hyvä lähteä kuulemaan totuus omasta kehoniästään. Kehonikä -mittauksesta lisää tuonnempana.
Yours,
Sports Lady

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti