Sports Lady®

Sports Lady®

15.11.2010

Hot Joogaa

Mun Yogitoes Skidless -joogapyyhe, joka on ihanan pehmeä ja pysyy loistavasti paikoillaan joogamaton päällä
Launtaisen kehonikä –mittauksen innostamana päätin nyt aloittaa uudelleen Hot Joogan, pitkän tauon jälkeen. Hot jooga on tullut Suomeen 2004. Lapsen syntymän jälkeen 2007 hotjoogailin paljonkin, mutta jotenkin sitten ehkä kyllästyin siihen ja viime kevään jälkeen en ole enää siellä käynyt. Mutta nyt jos ja kun haluan päästä kehoiältäni siihen 23 ikävuoteen, on alettava huolehtimaan kehonhuoltopuolesta enemmän. Ja jotta tämäkin harjoittelu olisi nousujohteista, on joogatunteja nyt lisättävä viikko-ohjelmaani.
Menin siis  Yoga Nordic’n hot jooga –tunnille Helsingin studiolle Unioninkadulle tänään aamulla. Joogatunti oli ihan loistava. Sali oli jotenkin poikkeuksellisen lämmin, mutta minua se ei haitannut. Yksi lähti kesken pois ja muutama huilaili matollaan välillä. Tottumatonta joogaajaa saattaa alkaa pyörryttää kova kuumuus.
Minulle hot jooga sopii hyvin, koska rakastan lämpöä ja joogasali on lämitetty 38 asteiseksi. Siellä jäykkäkin ihminen alkaa venyä! Tunti oli melko voimakas dynaaminen Hathajooga –harjoitus. Sen jälkeen oli aivan mahtava olo. Hiukset olivat aivan litimärät hiestä, samoin vaatteeni. Mutta miten ihanan rentoutunut olo. Pidin testin vuoksi sykemittaria. 1,5 tunnin joogan aikana (rentoutukset sisältäen) keskisyke oli 107 ja seisaaltaan tehdyissä liikkeissä se oli käynyt jopa 150:ssa. Energiaa kului 290 kcal. En ole joogaillut aiemmin mittarin kanssa, mutta halusin nyt tietää miten sykkeeni reagoi missäkin liikkeissä.
Heillä on eritasoisia ja erilaisia jooga tunteja, aloittelijoista (lämpöä +35 astetta) aina todella edistyneisiin joogaajiin (lämpöä +38 ja toisilla tunneilla enemmänkin). Myös Hot Pilatesta löytyy. Tälle viikolle on pakko löytyä aikaa myös toiseen joogaharjoitukseen. I love!

2 kommenttia:

  1. Sinulla on ihana blogi!

    Alan seuraamaan tätä!

    Pitääkin testata tuota hot joogaa. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Hot Jooga on ihan huippua. Ja etenkin näin talvella ihanaa kun on muuten niin kylmää. Tervetuloa Sports Ladyn lukijaksi!

    VastaaPoista