Sports Lady®

Sports Lady®

6.8.2011

Dippinauris lohen lisäkkeenä



En ole aiemmin juuri käyttänyt naurista ruuanvalmistuksessa. Tämä resepti on loistava välipala, tai sitä voi tehdä ruuan lisäkkeenä kuten minä tein tänään. 


Dippinauris


1 nauris
2 tl oliiviöljyä
karkeaa suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta


Kastike
1 dl kevyttä kermaviiliä (rasvaa 3,5%)
ruohosipulia
1 tl dijon sinappia
2 tl sitruunamehua
1/2 tl sokeria
suolaa


Pese ja lohko nauris. (Ja suosittelen myös kuorimaan sen, sitä ei ohjeessa sanottu.) Annostele öljy ja mausteet kulhoon ja pyörittele naurislohkoja niin, että ne maustuvat kauttaaltaan. Asettele lohkot uuninpellille leivinpaperin päälle. Paahda lohkoja 175-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes ne ovat pehmeitä. Tee sillä välin dippikastike. Silppua kermaviilin joukkoon ruohosipulia ja lisää muut mausteet. Sekoita tasaiseksi ja anna maustua jääkaapissa. Anna juuresten jäähtyä ja kaada ne kulhoon. Dippaa lämpimiä kasviksia kermaviilikastikkeeseen  tai tarjoile lisäkkeenä.

3 kommenttia:

  1. Heippa, voisitko kertoa miten saisi selkä läskit pois? Kroppaan on tasaisesti kertynyt tavaraa, koskaan en ole ollut langan laiha ja sitä en edes kaipaa ja rakenteeltani ole leveä muutenkin. Mutta tuo selkä läski on kauheinta mitä tiedän! Liikun kyllä paljon, mielestäni monipuolisesti myös. Olisi kiva saada vinkkejä. :)

    VastaaPoista
  2. tätä täytyy kokeilla. Kuulostaa herkulliselta :)

    VastaaPoista
  3. "Selkäläskit" kyllä lähtevät siinä missä muukin ylimääräinen kun harrastaa monipuolisesti liikuntaa ja syö oikein. Kehonkoostumusta siis parannettava. Lisää lihasta ja rasvaa pois niin sillä ne lähtee ajan kanssa varmasti.

    VastaaPoista