Porkkanalaatikko
1 kg porkkanoita
3 dl kookosmaitoa
1 tl raastettua inkivääriä
0,5 - 1 tl muskottipähkinää jauhettuna
1 muna
1 tl himalajan ruususuolaa
1,5 tl kookossokeria
1-2 dl keitettyä kvinoaa
Keitä ja soseuta porkkanat. Sekoita joukkoon muut aineet. Ripottele päälle mantelijauhoa. Paista vuoassa noin tunti 175 asteessa. Tästä tuli kolme pientä vuoallista laatikkoa.
Bataattilaatikko
2 x 400g valmista bataattisosetta tai tuoretta bataattia
pala chiliä silputtuna
2 valkosipulin kynttä silputtuna
loput kookosmaidosta jotka jäi yli porkkanalaatikosta (alle desi?)
Sekoita ainekset ja paista uunissa 175 asteessa noin tunti. Käytin bataattilaatikossa nyt itse valmista sosetta, kun tein molemmat laatikot samaan aikaan ja oli vähän tiukka aikataulu ennen vieraiden tuloa. Nopeuttaa hommaa mutta aidot bataatit on aina parempi vaihtoehto. Ja paljon edullisempikin. Valmiille soseille tulee kilohintaa eikä niistä aina tiedä mitä siellä on. Tästä tulee pari pientä vuoallista laatikkoa.
Laatikot oli molemmat tosi hyviä ja saivat kehuja myös muilta. Ei ihan perinteisiä mutta paljon parempia kuin perinteiset! Ja täysin maidottomia ja gluteenittomia! Bataattilaatikko on mun oma keksintö ja porkkanalaatikon reseptin sain Noralta ja vähän muokkasin sitä sen mukaan mitä kaapista löytyi! Kiitos <3
Alkuruuaksi tein muuten meille tätä selleri/manteli keittoa. Täältä löydät reseptin. Se on tosi kevyttä ja ihanaa mun mielestä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti