Sports Lady®

Sports Lady®

28.3.2020

Eristyskuulumisia ja hyviä uutisia



Miten te olette jakselleet nämä viikot? Itselläni tunteet ja fiilikset ovat menneet laidasta laitaan. Ensin tuli mieletön selviytymismekanismi. Ostin ruokaa pakastimen täyteen jos tulisin kipeäksi enkä voisi lähteä ulos. Pakkanen ja jääkaappi on täynnä terveellistä ruokaa, ja vähän herkkujakin. Vessapaperit ja saippuat oli joku jo ostanut kaupasta, mutta niitä olen onnistunut kuitenkin hankkimaan kun kaupan hyllyille tulee kuitenkin koko ajan tavaraa. Niitä oli jo kotona onneksi entuudestaan. Sitten iski huoli työtilanteesta ja lopulta kamppailin pääkoppani kanssa kun vietin pari viikkoa yksin lapsen ollessa isällään. Tuon yksinäisyys -asian tiedostin kyllä heti, se tulisi olemaan haasteellista kaikille. Etenkin yksin eläville. 

Olen ollut tilanteeseen liittyen super varovainen. En juuri ole liikkunut missään. Kaupassakin käyn kerran viikossa, hengityssuojain päällä, hanskat kädessä ja oman kassin/korin kanssa. Mutta sitten eilen seinät todella alkoivat kaatua päälle. Ainoat kontaktit olivat asiakkaiden etäohjaukset onlinen kautta tai videopuhelut ystävien kanssa. Perjantaina sitten uskaltauduin lähteä Hietsuun kävelylle ystävän kanssa. Pidettiin turvaväli, ei kätelty tai halattu. Olin ollut kotona pari viikkoa yksin ja somesta katsellut miten ihmiset yhä tuolla menevät ja sopivat treffejä ystävän kanssa. Perheelliset ihmiset, joilla olisi muutenkin seuraa. Ja minä täällä kotona yksin. No sovin ystävän kanssa treffit ja teki tosi hyvää, nähdä oikea ihminen. Sitten iltapäivällä ajattelin, että käynpä Herttoniemen portaissa tekemässä treenin. Olin jumpannut pari viikkoa kotona ja kaipasin vaihtelua, oli niin upea kelikin. 

Mutta mitä tulikaan portaissa vastaan? Ihmisiä oli aika paljon, kaikki menivät portaita ylös alas. Oli isompi porukka nuoria poikia, jostain urheiluseurasta, treeniä tekemässä. Pojat juoksivat ylös alas lähellä toisiaan, ylhäällä ja alhaalla he palauttelivat eikä turvaväleistä ollut tietoakaan. Itseäni ällötti se, että ihmiset edes kulkevat toisaan vastaan ylös ja alas mennessä. Väkisinkin siinä pisarat lentelevät kun puhistaan ja puhkutaan ja treenataan. Kiersin mäen kautta alas, portaiden alapäässä odotin vuoroani turvaväliä pitäen että pääsisin ylös. Mutta ihmisiä tuli koko ajan vastaan. Muutama mies oli valloittaneet aina yhden porrasvälin itselleen, he juoksivat sitä edestakaisin välttääkseen kai muita. Oma porrastreeni jäi varsin lyhyeksi eikä sitä edes treeniksi voinut sanoa. Olin jo valmis alkaa neuvomaan ihmisiä: ylös portaita turvavälein ja alas mäkeä pitkin! Koronapoliisi minussa heräsi, mutta eihän siinä voi alkaa muita neuvomaan. Olin kauhuissani siitä mitä olin nähnyt. Ihmiset eivät välitä. Asiaa ei oteta tosissaan. Olinhan minäkin siellä, mutta jotenkin sinne mennessä ajattelin, että ei täällä varmaan ole porukkaa. Oli kuitenkin. Tulin kotiin ja päätin jatkaa kaiken menemisen välttelyä edelleen, kaikella sillä uhalla että seinät kaatuu päälle. Eniten jäi mietityttämään se poikaporukka, eikö heidän vanhempansa tai valmentajat olleet tajunneet millaista porrastreeni on? Tätä menoa meillä on Suomessakin ulkonaliikkumiskielto kun ohjeita ei noudateta.


Uskon kuitenkin, että vaikka töiden osalta tämä on yksinyrittäjälle katastrofi, on tässä myös kehittymisen paikka. Koko viikon olen myös selvittänyt erilaisia mahdollisuuksia. Mitä nyt. Osakeyhtiö tai yritys, joka työllistää edes yhden ihmisen, voi hakea erilaisia tukia. Toiminimen haltija ei toistaiseksi voi. Lainaa voi ottaa kyllä. Ensi viikolla tulee lisää tietoa toivoakseni meihin liittyen. Mutta koska raha on rahaa ja terveys on kaikki mitä meillä on, on tuo ensimmäinen aina järjestettävissä. Tottakai se ahdistaa ja surettaa, yhden aikuisen taloudessa etenkin. Mutta kaikilla on vaikeaa, ja myös kahden aikuisen taloudessa tilanne voi olla hyvinkin katastrofaalinen. Mutta on hienoa, että yrityksiä tuetaan. Ja olen vilpittömän onnellinen jokaisen yrittäjätuttavani saamasta tuesta tämän koronan keskellä. Olen sinnikäs luonne, en luovuta ja uskon että tästä opitaan paljon. Asuntolaina on nyt lyhennysvapaalla, se auttoi onneksi paljon. Ja osaan olla ostamatta. Hankin vain sen tarpeellisen. Päätin olla ostamatta myös kukkia, mutta perjantaina sorruin myös niihin. Tulppaanit maksoivat 3,90 eur ja ne toivat valtavasti iloa. Ehkä jos pari kertaa kuussa ne kukat sitten kuitenkin?


Nyt on kuitenkin tosi tärkeää pitää itsestä huoli. Välttää liikkumista mahdollisuuksien mukaan ja pitää huolta omasta terveydestä. Emme voi edes käsittää tätä kauheutta täällä Suomessa vielä. Suomi on pari viikkoa muuta Eurooppaa jäljessä. Nyt ihmiset järki käteen ja pysytään kotona! 

Kotona voi treenata myös tosi monipuolisesti ja maanantaina on alkamassa uusi verkkovalmennus: 

Body by Sports Lady LIVETREENIT

Tähän kuuluu todella monipuolinen setti erilaisia kehonpainolla tehtäviä treenejä, jotka voit tehdä livenä tai tallenteena myöhemmin kun sinulle sopii. Myös kaikki treenit jäävät sinulle talteen kun valmennus loppuu. 

Treenien lisäksi kerran viikossa on luento, jossa käydään läpi ruokavalioasioita ja motivoitumista ja muita mentaalipuolen juttuja. Miten koostat ruokavalion jolla pudotat painoa, tai ylläpidät saavutetun tuloksen? 

Välineitä tarvitset halutessasi vain jumppakuminauhan, ja maton. Mutta kumpikaan ei ole välttämätön. Mutta Facebook tili on välttämätön. 

Uskon, että nyt on hyvä hetki aloittaa valmennus. Olemme selvinneet alkushokista ja nyt pitää todella keskittyä omaan hyvinvointiin. Tällä valmennuksella lisäät hyvinvointia ja saat loistavat työkalut niin painonpudotukseen kuin uuden elämäntavan opetteluun. 

VALMENNUS ON VAIN TÄNÄÄN TARJOUKSESSA -50% ELI SAAT KAIKEN TÄMÄN HINTAAN 19,50 EUR. SE EI OLE HINTA EIKÄ MIKÄÄN. 

TÄSTÄ pääset ilmoittautumaan mukaan!

Ensimmäisen viikon ohjelma 
valmennuksessa näyttää tältä:

maanantai 30.3 klo 18:00 kehonpainotreeni, voima

tiistai 31.3 klo 18.00 luento ravinnosta, jossa tarvitset muistiinpanovälineet:
- millainen ruokavalio painonpudotukseen
- mitä on otettava huomioon painon ylläpitämisessä
- mikä lisää immuniteettia
- mitkä ruoka-aineet vaikuttavat aineenvaihduntaan
- mehustaminen / smoothiet
- jne.

keskiviikko 1.4 klo 18:00 kehonpainotreeni, cardio (kuminauha)

perjantai 3.4 klo 18:00 Pilates 

Ja Sports Lady instasta löytyy myös läjäpäin kotitreeniin vinkkejä. 
Kurkkaa myös ne!

Ihanaa viikonlopun jatkoa ja pitäkää huoli itsestänne!

Virtuaalihalauksin,
Hanna

2 kommenttia:

  1. Minä olen seurannut meidän vieressä olevan asukaspuiston tilannetta. Se on koko ajan täynnä ihmisiä, perheitä lapsineen ja turvaväleistä ei ole tietoakaan! Jotenkin se ärsyttää minua suunnattomasti. Asumme alueella, jossa jokaisella on oma pieni piha, joten en ymmärrä miksi ehdoin tahdoin pitää lähteä paikkoihin, jossa on todellakin enemmän kuin se kymmenen ihmistä. Voi kun tämän tilanteen ottaisi kaikki nyt tosissaan. On kyllä ollut ihanaa kun säät ovat suosineet ulkoilua, eihän tätä jaksaisi, jos ei välillä pääsisi päätä tuulettamaan.
    Mukavaa viikonloppua sinulle Hanna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, kun ihmiset vain ottaisi tämän tosissaan 🙏 Itse voi ainakin tehdä parhaansa ja pitää keskittyä kaikkeen siihen hyvään mitä elämässä on. Ja sitä on paljon ❤️

      Poista