Sports Lady®

Sports Lady®

4.12.2015

Japanilaisen ruoan valmistuskurssilla


Mä varmaan aiemmin puhuinkin, että liityin Marttoihin muutama viikko sitten. Tykkään ruoanlaitosta ja laitan tosi paljon ruokaa itse. Mua kuitenkin kiinnostaa aina enemmän kaikki sellaiset taidot, mitkä nykyihmiseltä unohtuu kun kaiken saa valmiina. Haluan oppia enemmän. En laita tätä vielä keski-ikäisyyden piikkiin, mun mielestä Marttailu on coolia enemmänkin :)
Olin alkuviikosta Marttojen japanilaisen ruoan valmistuskurssilla. Meitä oli 12 kurssilaista ja porukka jaettiin muutamaan ryhmään ja kukin ryhmä valmisti jotain. Meidän kolmen hengen tiimi teki Teriyaki-lohta sekä vihreätee -jäätelöä. Sushia olen tehnyt ekan kerran jo 10 vuotta sitten, joten oli kiva päästä ryhmään joka teki jotain muuta :) Kyllä mä silti kävin väijymässä jokaisessa keittiössä ja kurssin vetäjä aina huutelikin meitä katsomaan, kun tapahtui jotain uutta jossain keittiössä. 
Teriyaki lohi
Ainekset:

800g lohifilettä

Teriyaki kastike:
1 dl soijaa
4 rkl miriiniä (makeaa riisiviiniä)
1 rkl sakea
(2 tl sokeria)

1. Leikkaa kala annospaloiksi ja anna marinoitua tunnin teriyakikastikkeessa.
2. Kalat voi asetella suoraan leivinpaperille ja kaataa marinadin päälle.
3. Grillaa paloja uunissa lähellä vastuksia, 250 asteen lämmössä noin 10 minuuttiia. Viherä tee -jäätelö

Ainekset:
1 l vaniljajäätelöä
2-4 tl Matchaa
1/2 limen mehu
1 puska silputtua tuoretta minttua

1. Anna jäätelön pehmentyä huoneenlämmössä notkeaksi.
2. Lisää teejauhoa vähitellen vatkaimella vatkaten. Mausta jäätelö limellä ja mintunlehdillä.
3. Nostele annokset valmiiksi tarjoiluastioihin, koristele ja laita pakkaseen. 

Lopuksi syötiin usean ruokalajin japanilainen ateria. Menussa oli Siitakeramen -keittoa, makeja, tamacoyaki nigirejä, japanilaista tomaatti/kanasalaattia, vihreitä papuja seesamikastikkeessa, teriyaki lohta, yakitori -grillivartaita ja jälkkärinä vihreä tee jäätelö.pöytä vasta alkutekijöissään, salaatti valmiina

siitakeramen keitto

Oli aivan mielettömän hyvää ruokaa ja sitä oli erittäin riittävästi ja ihanaa oli tutustua uusiin ihmisiin. On mieletön rikkaus kun saman pöydän ääressä istuu montaa eri sukupolvea, oli kivat keskustelut. Kiitos kaikille! Kurssin hinta olisi ollut 45 euroa, Martoille se oli 35 euroa. Se sisälsi kaikki raaka-aineet ja aterian sekä opetuksen ja reseptit. Täytyy sanoa, että samantien menin jo katsomaan seuraaavan kurssin itselleni, jonne osallistua. Harmi kun iltatyöt vähän rajoittaa mun marttailua, mutta eiköhän sieltä jotain aina löydy :)

Kaiken Marttailun ja töiden lisäksi olen myös kaikessa hiljaisuudessa saattanut loppuun MP opinnot kaikkine observointeineen ja avustuksineen jotka työkiireiden vuoksi ovat roikkuneet. Kuvasin tänään itsestäni -jälkeen kuvat. Ennen -kuvat otettiin kun opiskelu alkoi. Vihdoin niitä on tulossa. Olette varmaan jo luopuneet toivosta.. Tällä viikolla lisää aiheesta :) Stay tuned. 

P.S. Osallistuitko jo eiliseen Biancaneven topin arvontaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti