Sports Lady®

Sports Lady®

18.6.2018

Lomatunnelmissa ja omat suositukset kesälomalukemiseksi


Ihanaa ihanaa maanantaita! Alkukesän kiireet ovat verottaneet blogipostailua, mutta täällä ollaan. Olen jättänyt bloggaamista myös tietoisesti ehkä vähemmälle kun on ollut niin paljon kaikkea muuta. Joskus on annettava itselleen aikaa myös olla. Ja sitä onkin luvassa pian ihan urakalla. Postaustahtikin mahdollisesti kohenee lomalla, tai voi olla että pysyy yhtä vähäisenä mitä se on nyt kesäkuussa ollut. Some kuitenkin päivittyy viikottain ja päivittäin Facebookin ja Instan puolella. Facesta tulet seuraavien viikkojen aikana löytämään suosituimpia postauksia, joita laitan jakoon uudelleen. Aiheet tulevat olemaan laidasta laitaan: treeniohjeita, ruokavalio-ohjeita, lisääntynyttä hyvinvointia kodin järjestämisen ansiosta jne.  

Itse aloitan loman torstaina ja kesälomaa on luvassa aina heinäkuun loppuun asti. Ensi viikolla tosin tapaan vielä muutaman asiakkaan, mutta melkein sen voi jo lomaksi laskea. 


Moni tykkää (ja ehtii) lomalla lukea, joten ajattelin listata omat kirjat TOP10 tähän antamaan teille inspiraatiota jos mietitte lomalukemista. Kirjat eivät ole missään paremmuusjärjestyksessä. Kaikki ovat ihania kirjoja ja löytyvät omasta hyllystäni. Kirjahyllyssä ei KonMari -projektin jälkeen juuri hirveästi kirjoja olekaan, vain ne mihin palaan aina uudelleen ja uudelleen. Näistä kirjoista olen itse saanut todella paljon ja olen lukenut ne useampaan kertaan. 

Kirjoja kesälomalukemiseksi

1. Kaija Juurikkalan kirjat: olen suuri Kaija -fani ja lukenut hänen kirjansa useampaan kertaan. Kirjat tarjoavat herkällä tavalla kirjoitettua loistavaa luettavaa, jotka herättävät itseä myös pohtimaan omaa elämää ja omia ajatuksia uudella tavalla. Lukijalle tarjotaan monia ovia astua omaan sisimpäänsä. 

2. "Kehosi paljastaa mielesi" - mitä oireesi ja sairautesi kertovat sinusta sekä "Muuta ajatuksesi, muutat elämäsi" -kirjat antavat uudenlaista näkökulmaa siihen, miten mieli ja ajatukset vaikuttavat hyvinvointiimme. Käsittelemättömät emotionaaliset ja psykologiset seikat vaikuttavat fyysieen terveyteemme ja tunteilla ja ajatuksilla on yhteys kehon tiettyihin osiin. Jokainen ajatuksesi ja asenteesi muovaa elämäsi kokemukset ja se mitä tällä hetkellä haudot mielessäsi, luo tulevaisuutesi. Ajatuksiaan voi muuttaa ja sitä kautta parantaa terveyttään ja hyvinvointiaan. 

3. Aki Hintsan Voittamisen Anatomia on klassikko, johon olen palannut niin monta kertaa. Luin kirjan ensimmäistä kertaa vuonna 2015 ja se mikä tässä loistavassa kirjassa herätti eniten, oli se miten hyvin hän kertoo levon tarpeellisuudesta ihmiselle. Niin moni perustelee vähäisen unensa tarvetta yksilöllisenä tarpeena. Meidän on vaikea uskoa että suorituskykymme olisi parempi ja terveytemme myös, jos nukkuisimme enemmän. Olen ottanut Hintsan opit itse käytäntöön ja siitä on alkanut myös oma parantuminen vuosia kestäneestä ylirasitustilasta. 

4. Minna Marshin "Intohimo" on ihana kirja. Intohimo syntyy, kun into ja himo, innokkuus ja vahva halu, kohtaavat. Intohimo paljastaa mitä ja kuka olet, mutta sen seuraaminen vaatii rohkeutta. Kirjaa oli ihana lukea, sillä intohimoisesti teen myös omaa työtäni ja sydäntäni kuunnellen aina kaikki päätökset. 

5. "Hygge" on ihana ja helppo hömppäkirja, jonka luin yhdeltä istumalta ja nauroin monta kertaa ääneen vedet silmissä. Hyggeä on selitetty läheisyyden tuomisen taiteeksi, sielun viihtyisyydeksi, rauhoittavista asioista nauttimiseksi ja kaikeksi näiden väliltä. Kukapa ei sellaista kaipaa? Hyvinvointi varmasti lisääntyy kun hyggeilee kunnolla. 

6. Marie Kondon "Siivouksen elämänmullistava taika". Tätä kirjaa saan kiittää siitä, että minulla on ihana koti jota rakastan yli kaiken. Siellä ei ole mitään turhaa (ei ainakaan niin paljon kuin muutama vuosi sitten) ja hyvinvointi on todella parantunut kodin marituksen vuoksi. 

7. Tommy Hellstenin "Saat sen mistä luovut" on suosikkiteos ihmisestä ja muuttumisen ihmeestä. Kirja on syntynyt hänen työskennellessään mentorina ja kouluttajana. Kun ihminen kaipaa muutosta elämäänsä, hän haluaisi saada sen aikaan omilla ehdoillaan. "Tie todelliseen muutokseen kuitenkin kulkee pardoksien kautta." 

8. Haemin Sunimin "Asioita joita huomaa vasta kun hidastaa" on ihana kirja, joka kattaa tiiviisti levon, rakkauden, ihmissuhteet ja henkisyyden. Kirja on samaan aikaan syvällinen ja arkinen, yksinkertainen ja oivaltava. 

Ihania kirjoja ovat kaikki ja nyt alan katsastamaan itselle uutta luettavaa omaa lomaani varten. Aurinkoista viikon alkua kaikille <3

Xo
Hanna

2 kommenttia: