Sports Lady®

Sports Lady®

8.8.2019

Keho käyntiin syömällä oikein





Elokuun alku on mennyt tosi nopeasti. Olen valmistellut Aineenvaihdunta käyntiin -verkkovalmennusta sekä Fitball by Sports Lady™ -verkkovalmennusta. Ja miten ihanaa palautetta teiltä on tullut niistä. Kiitos kiitos kiitos! Mäkin olen aivan innosissani enkä malta odottaa että päästään aloittamaan. PT-asiakkaiden treenit pyörii ja osa tunneistakin on alkanut. Ja tänään alkaa myös lasten koulu! Olen tehnyt tosi paljon töitä valmennusten kanssa ja kaverit ovat vähän väliä muistutelleet, että jos nyt tänään muistat vähän relata. Nuo kuvat yllä ovat viime lauantailta kun vietettiin ystävän kanssa ihana iltapäivä. Käytiin Työväen asuntomuseossa Alppilassa ja mentiin syömään hyvin. Yrittäjyyden "huono puoli" on olla niin innoissaan kaikesta mitä tekee, että antaa sille kaikkensa koska se on niin kivaa, ja sitten unohtuu lepo. Mutta kyllä tässä on myös levätty ja relattu. Sen olen oppinut yhdeksän vuoden yrittäjyyden aikana.

Ajattelin kirjoitella nyt vähän syömisistä, koska kesän jälkeen aika monella on pieni sokerikoukku päällä ja ehkä on tullut muutama lomakilokin. Ruokavaliota, joka tuossa Aineenvaihdunta -verkkovalmennuksessa on, voi pitää hyvänä runkona ihan loppuelämää ajatellen. Se antaa ohjeet kehoa keventävään, uudistavaan ja vahvistavaan tapaan syödä. Ohjetta voi noudattaa pari viikkoa ja lisätä vireystilaansa tai sen voi ottaa pidempiaikaiseen käyttöön huoletta jos on (enemmänkin) pudotettavia kiloja. Kuukaudessa se puhdistaa kudokset ja aineenvaihdunnan.



Ruokavaliossa ei ole maito- eikä viljatuotteita. Ne jätetään tarkoituksella pois ja kun kuukaudenkin ruokavaliota noudattaa, saa selville niiden sopivuuden. Kun sitten kuukauden jälkeen kokeilee maito- ja viljatuotteita yksi kerrallaan, voi kuulostella omaa olotilaansa ja miettiä kannattaako niitä ehkä jättää pois vallan. Kaurahiutaleita tosin ruokavalio sisältää. Ruokavalio opettaa sinulle terveellistä syömistä ja sitä noudattaessa voi miettiä mitä haluaa omassa arjessaan säilyttää. Sitä voi aina soveltaa myös itselle sopivaksi. Ruokavaliossa ei myöskään ole punaista lihaa. Kanaa ja kalaa siinä on annettu vaihtoehtoina, mutta kasvisyöjä voi korvata ne muilla proteiininlähteillä. Ohjeet lähetetään valmennukseen osallistuville sähköpostilla (ruokavaliopaketti ja venyttelyohjeet kuvineen ja suoritustekniikoineen). FB-sivuilla, jotka  ovat suljetut, löytyy videoita liikkeisiin (niitä voi FB:ssä tallentaa) sekä viikottaiset livetreenit FB-ryhmässä. Odotan ihan super innolla ensi maanantaita jolloin tämän valmennus käynnistyy. Fitball by Sports Lady™ taas alkaa siitä viikon kuluttua, maanantaina 19.8. Tuo on sellainen treenimuoto mikä auttaa pitämään oman kropan kunnossa.

Miten käsitän sanan ruokavalio? Minun mielestäni ruokavalio on tapa syödä. Se ei ole tapa laihduttaa vaan sellainen tapa jota voit noudattaa lopun elämääsi. Tietysti kun painoa pudotetaan, on oltava tarkka herkkujen kanssa, mutta ne eivät todellakaan ole ikuisesti kiellettyjä. Oma kroppani toimii tosi hyvin nykyään ja herkkuja voin syödä aivan huoletta. Toisin oli ennen, sillä tuntui että pelkkä herkkuun katsominen toi jo yhden ylimääräisen kilon, silloin kun kroppa ei vain toiminut. Tiedän omasta kokemuksestani, paremmin kuin hyvin, mitä tapahtuu kun painoa tulee yhtäkkiä lisää. Sitä panikoituu, vähentää syömiset ja liikkuu hulluna. Sekoittaa kehoa vielä lisää. Pikakeinoja ei ole. Kitudieetit eivät toimi. 



Uusille lukijoille voin sen verran avata asiaa, että sairastuin kilpirauhasen vajaatoimintaan 2011 ja se on nykyään hallinnassa ja kroppa toimii. Siihen auttaa oikeanlainen ruokavalio, oikeat treenit ja lepo & palautuminen sopivassa suhteessa arjen aktiivisuuteen ja treeneihin. Laitan tähän yhden linkin, jos haluat käydä lukemassa noita vanhoja postauksia liittyen kilpparin vajaatoimintaan ja taisteluuni sen kanssa. Enemmän siitä löytyy myös hakusanalla kilpirauhasen vajaatoiminta (blogin vasen ylänurkka). Tuli luettua äsken tuo pari vuotta vanha postaus ja siinä totesin lopussa taas hieman laittavani syömisiä kuntoon. Tuosta parin vuoden takaisesta paino on näköjään pudonnut vielä viitisen kiloa. Silloin se kai putosi pari kiloa mutta kun kroppa toimii hyvin, pääsee sitä näköjään ihan huomaamatta siihen kroppaan ja siihen painoon mikä itselle on ominaista. Kun syö oikein eikä turhia vahdi syömisiään. Mutta tärkeintä ei tietenkään ole se paino vaan se miltä itsestä tuntuu. Että on terve, voimakas ja pirteä olo. Se on parasta oikein syömisessä. Ja kun ruokavalio on koko ajan kunnossa, ei pieni herkuttelu enää silloin tällöin haittaa mitään. Mutta joskus ne herkut pitää jättää hetkeksi, etenkin silloin kun haluaa muutaman kilon pois ja kevyemmän olon.

Vinkkejä kevyempään oloon

herkut pois (tähän auttaa se että syöt tarpeeksi oikeaa ruokaa ja myös tärkkelyshiilareita kuten täysjyväriisiä, qvinoaa, bataattia..)
muista veden juonti (vesi putsaa kehoa ja tekee olostakin virkeämmän)
lisää kasviksia lautaselle
harkitse punaisen lihan jättämistä ruokavaliostasi pois
muista säännöllinen ateriarytmi (silloin et sorru herkkuihinkaan niin helposti)
kokkaa itse ja ota eväät töihin niin tiedät mitä syöt

Mutta palaan vielä tuohon verkkovalmennuksen ruokavalioon. Se on tapa syödä jota itsekin noudatan. Toki syön herkkuja silloin tällöin ja lasi viiniäkään hyvässä seurassa ei ole pahitteeksi. Mutta ehkä tärkeintä kaikessa on se, että nautin ruuasta. Ruoka ei hallitse elämääni vaan pyrin syömään monipuolisesti niin että se on minulle hyväksi. Aineenvaihdunta käyntiin -verkkovalmennuksessa voit tehdä sinulle mieluisia ruokia, joita koko perhe voi huoletta syödä. Kehitin teille tämän verkkovalmennuksen, jotta tekin oppisitte nauttimaan ruuasta ja voimaan paremmin ja saisitte kehon toimimaan mahdollisimman hyvin! Vielä ehdit loistavasti mukaan ja lisää infoa & verkkokaupan molemmista valmennuksista löydät nettisivuiltani www.sportslady.fi.


Terveellisesti syöminen on ihanaa ja siitä tulee hyvä olo! 
Vireystila kasvaa, ihon kunto paranee ja 
kaunistut ruokavalion avulla myös ulkoisesti! 
Ja kehosi kiittää!

-Hanna, Sports Lady®


2 kommenttia:

  1. Minulle sopisi se, että olisi kesä koko ajan. Jostain syystä silloin lisääntyy vihreiden syönti ja veden juonti :) Pudotettavaa tässä kropassa on, mutta omaan tahtiin tässä nyt harjoittelen pysymään ruodussa, vaikka säät viileneekin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä on kyllä niin ihanaa kun kaikki vihreät kasvikset ja marjat maistuu niin hyville! Jokaiselle sopii oma tapa ja kyllä sitä ruotuun aina hiljalleen pääsee. Ihanaa viikkoa!

      Poista