Sports Lady®

Sports Lady®

22.12.2019

Tunteet, ajatukset ja pysähtyminen lomalla


Edellisestä ulkomaanreissusta on jo aikaa. Se, että olemme täällä nyt tekee tosi kiitolliseksi. Tällaiset reissut eivät ole itsestäänselvyys ja sellaisia todella arvostaa nykyään. Elämäni aikana olen matkustanut aika paljon, mutta viime vuosina se on jäänyt. Päätin muutama vuosi sitten, että minun ei tarvitse lähteä reissuun tai varata yhtään matkaa ellei siltä todella tunnu. Siihen pitää olla kova hinku. Päätin sen kolme vuotta sitten jouluna, olessani yksin reissussa. Lapsi oli isällään ja ratkaisin oman joulun "ongelmani" varaamalla matkan. Matka oli kiva, mutta minulla oli koko ajan siellä koti-ikävä. 

Kotona ja Suomessa lomien viettäminen on erilaista, mutta silloin joutuu todella pysähtymään. Lomaa on helppo suorittaa ja sitä on helppo odottaa. Arjen tuoma väsymys ja harmitus ei nollaannu sillä, että lähdetään aina reissuun. Omat tunteet ja ajatukset on helppo työntää pois, kun lomalla on kaikkea katsottavaa.  Ne on helppo työntää pois myös arjessa, keskittymällä treenaamiseen tai töihin. Tai ylipäätään arjen pyörittämiseen. 

Tänne tulessani, olin mielestäni levännyt ja virkeä jo valmiiksi. Ensimmäinen viikko meni kaikkea jännää ja kivaa tehdessä ja olin niin iloinen ja kiitollinen tästä kaikesta, sitten iski pysähtyminen. Yhtenä päivänä vain ärsytti ja harmitti ja olin jo valmis lähtemään kotiin. Aloin miettiä sitä kuinka tällaisessa paikassa voi tuntua tuolta. Miksi oli huono fiilis. Ja miksi ei yhtäkkiä osannut tuntea yhtään kiitollisuutta siitä millaisessa paikassa sai olla. Sen aamupäivän mietin kaikkea mitä mielessä liikkui ja hyväksyin sen, että saa olla väsynyt ja saa olla ärsyyntynyt joskus ja se on ihan ok. Minua harmitti kun meni vettä korvaan enkä voinut enää kivun takia sukeltaa lapsen kanssa. Harmitti se, että olen huono pelaamaan pingistä, eikä lapsi saa minusta kunnollista vastusta. Kiukuttelin lapsellekin kuin pieni lapsi. Tätäkin pohdittuani, tulin siihen lopputulokseen, että en saa koskaan kotona kiukutella kenellekään. Jos minulla on huono fiilis, se pitää melkein työntää pois. Töiden lomassa ei voi kiukutella, eikä lapsellekaan ole kiva äyskiä kun arkena näemme muutenkin niin vähän lomaan verrattuna. On ok olla surullinen ja on ok olla kiukkuinen tai väsynyt. Aina ei tarvtse jaksaa. Ja hyvä äiti voi olla olemalla läsnä asioissa ja yrittää vaikka olisikin huono jossain lapselle mieluisassa asiassa. Pääasia että yrittää ja on läsnä. 

Tämän keskustelun käytyäni itseni kanssa, muuttui lomakin sillä sekunnilla. Tuli hyvä ja rentoutunut fiiis, hyvä olo. Mielentilaansa voi itse muuttaa kun vain tekee sen. Ja nyt voisin myös jatkaa lomaakin viikkoja, tosin koiraa on kamala ikävä. Teki hyvää pysähtyä kunnolla ja keskittää ajatukset kaikkeen siihen hyvää mitä on. Kaikkea tuli mietittyä ja myös iso oivallus juuri tuona päivänä oli se, että nautin itseni kehittämisestä, oppimisesta, sisällön tuottamisesta teille ja todella rakastan työtäni. Tiesin tämän jo aiemminkin, mutta nyt tuo tunne todella vahvistui. 

Aamut ovat minulle olleet aina parasta aikaa. Olen myös paljon kirjoittanut siitä, miten aamut kannattaa käyttää itselle parhaalla mahdollisella tavalla. Silloin päivästäkin tulee paras mahdollinen ja sinulla on energiaa muille annettavaksi. Olet parempi äiti, kumppani, työntekijä tai mitä tahansa kun lataat itseesi aamulla hyvää energiaa. Minulla on aamurutiineja, mutta ne vaihtelevat. Kaksi asiaa kuitenkin on ja pysyy. Toinen on liikkuminen. Kotona koiran kanssa aamukävely tai täällä aamutreeni. Aamutreeni oli tapana tehdä kotonakin aikaa ennen koiraa. Toinen on kirjoittaminen. Kirjaa kirjoitin aamuisin, ja nyt tykkään kirjoittaa ajatuksiani tänne blogiin teitä inspiroimaan tai tehdä instaan treenivideoita. Kolmas on jonkin uuden oppiminen. Se voi olla lukemista tai kotona äänikirjan kuuntelua matkalla asiakkaalle. 

Mikä siis tekee minut onnelliseksi? Läsnäolo, itseni kehittäminen ja antaminen sekä uuden oppiminen. Haluan oppia jotain uutta joka päivä ja haluan antaa myös sitä eteenpäin. Haluan myös omalla käytökselläni tehdä muut ihmiset onnelliseksi. Haluan olla läsnä ja kohdata ihmiset. Pienet asiat arjessa, toisten auttaminen, hymy toiselle tai ystävälliset sanat tekevät ihmeitä. Elisellä reissulla saarelle tulin todella onnelliseksi, kun oppaana ollut nainen antoi minulle wc-paperia vessaan mennessä. En ollut muistanut ottaa sitä itse mukaan. Tai toinen reissussa ollut nainen, joka auton pysähtyessä huoltoasemalle, kävi ostamassa vettä. Meille kaikille. Iloiseksi ja onnelliseksi voi siis tehdä wc-paperi tai raikas kylmä vesi. 

Onnellista joulun odotusta sinulle <3




2 kommenttia: