Sports Lady®

Sports Lady®

11.3.2021

Lockdown kuulumisia


Maaliskuu on jo pitkällä ja alkuvuosi on mennyt super nopeasti! Täällä treenit sujuu kotosalla, ja suurin osa töistä. Eipä oisi uskonut kymmenen vuotta sitten, että pidän jumppia ja luennoin yrityksille omasta olohuoneesta. Etänä valmennus on sujunut yllättävän helposti, en olisi vuosi sitten uskonut miten tähänkin tottuu ja kuinka kätevää se on. Itselläkin on jäänyt paljon työpäivästä pois siirtymisiin menevää aikaa, joten sitä on tullut kummasti itsellekin kalenteriin lisää. Mutta kaipaan kyllä niin paljon tuntien vetämistä ihan livenä ja luennoilla sitä, että näen ihmiset jotka ovat kuuntelemassa. Tänään luennoin yhdelle pörssiyhtiölle aiheesta Motivaatio ja Ilo ja webinaarissa paikalla oli iso joukko osallistujia. Sen jälkeen meditaatio olohuoneen lattiallla ja seuraavaksi ohjaamaan PT-treenattavaa omasta olohuoneesta käsin. Loppupäivälle olisi vielä yksi etäpalaveri ja toisen PT-asiakkaan treeni. Vuodessa yritykseni toiminta on muuttunut melkoisesti. Ennen suurin osa liikevaihdosta tuli PT-asiakkaista ja ryhmäliikuntatunneista, nykyään suurin osa ovat yritysten valmenukset, verkkovalmennukset ja PT-asiakkaat. Tähän suuntaan haaveilin yritystä kehittävänikin jo pari vuotta sitten, enpä osannut silloin aavistaa että koronan myötä se olisi pakko tehdä hyvinkin nopeasti. 

Ollut kyllä hyvä kuun alku ja myös tämä viikko on sujunut tosi kivasti. Aluksi vähän pelkäsin mitä siitä tulee, kun olemme teinin kanssa molemmat kotona etäkoulussa ja -töissä. Viime keväänä se oli haastavaa, mutta huokaisten voi todeta että on ollut oikein kivaa. On laitettu yhdessä ruokaa ja kumpikin on saanut omassa rauhassaan tehdä omia töitään. Poika totesi aamulla että on ollut tosi kiva viikko. Niin mullakin on ollut. Koirakaan ei jaksa osallistua enää samalla tavalla kuin vuosi sitten jumppiin kun korona alkoi, sekin on tottunut ja vetelee päiväunia täällä kaiken keskellä. Moni tuskailee sitä, että miten voi laittaa perheelle samaa ruokaa ja syödä terveellisesti. Me laitettiin eilen kana currya ja otin siitä itselle sopivan määrän riisiä ja kastiketta ja kaveriksi keitin parsakaalia ja laitoin paljon pinaattia annokseen. Enemmän tuossa terveellisesti syömisessä on kyse määristä ja siitä että kasviksia tulee lautaselle tarpeeksi. 

Oman loppuvuoden ylikuntotilan kanssa olo on vakaa. Itse asiassa viime viikkoina olo on ollut varmasti parempi kuin vuosiin. Olen saanut kirittyä lepäämisessä kehon energia- ja lepovarastoja niin sanotusti täyteen ja enää ei mennä vara-akulla. Treenejäkin teen ihan kovalla intensiteetillä jo. Kuitenkin huomioiden levon. On kuormittavia päiviä ja on palauttavia päiviä ja kuormittavia ja palauttavia viikkoja. Kaikessa yksinkertaisuudessa harjoittelu ja työt ja arjen aktiivisuus on osattava rytmittää oikein. Kuormittavina päivinä voin tehdä treeniä, mutta palauttavina päivinä palauttelen. Se tarkoittaa sitä, että en myöskään ala järjestää kotia, siivoamaan tai lenkitä koiraa pidempään. Urheilijoillakin palautuminen voidaan jakaa harjoituksen sisällä tapahtuvaan, harjoitusten välillä tapahtuvaan ja kokonaisten harjoitusjaksojen välillä tapahtuvaan. Yksittäisestä kevyestä harjoituksesta palautuminen voi kestää 12 tuntiakin. Lyhytkestoisesta tehoharjoituksesta kestää palautua 24-48 tuntia. Pitkästä ja kovatehoisesta suorituksesta kestää palautua jopa 72 tuntia. Yksilöllisiä eroja tietysti on, mutta usein oletamme palautuvamme nopeammin kuin oikeasti palaudumme. Pitäisi malttaa palautella riittävän pitkään, mutta tämä on monelle vaikeaa. Kuormittavia päiviä pitäisi seurata aina kevyempiä päiviä. Jos ei palaudu kunnolla, suoritustaso voi laskea. Eli elämä on hienosäätöä töiden ja treenien kanssa koko ajan. 

Ulkoinen olemus ei aina korreloi hyvää olo ja hyvää kuntoa. Ja vaakalukemaa ei pitäisi ankarasti verrata aina johonkin entiseen. Esimerkkinä tästä viime syksynä oma kunto ei ollut ihan parhaasta päästä, paino oli laskenut ja lihaksetkin lähteneet. Nyt taas luiden ympärille on tullut lihaa ja lihasta ja olokin on aivan erilainen. Kooltani olen varmasti aika saman kokoinen kun samat vaatteet mahtuu hyvin päälle, mutta tuo ero muuten on kuin yöllä ja päivällä. Ja vaa'an lukemassa on eroa kolme kiloa. Niin moni turhaan huolehtii siitä mitä vaaka näyttää, mutta se ei kerro oikeastaan mitään. 



Tällä hetkellä on meneillään toinen viikko VOIMAA LIHASTA KIINTEYTTÄ verkkovalmennusta ja keväälle on luvassa vielä kaksi verkkovalmennusta ennen kesälomia: UUSITTU Aineenvaihdunta käyntiin 12.4 ja Ratsastajan kokonaisvaltainen verkkovalmennus 29.4. 

2 kommenttia:

  1. Tällä korona-ajalla on kyllä ollut varmasti iso vaikutus monen yrittäjän elämään. Itsekin olin vuosi sitten perustamassa yritystä täällä Kouvolassa, liiketilat oli jo katsottuna ja tilitoimistojakin olin silmäillyt. Päätin kuitenkin hieman lykätä aloittamista kun tilanne muuttui niin epävarmaksi. Hienoa, että niin moni asia kuitenkin onnistuu etänä, myös nuo PT-palvelut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tällä ollut todella iso vaikutus. Se mistä ennen tuli liikevaihdosta suurin osa on kääntynyt päälaelleen ja on todella saanut tehdä töitä sen eteen, että on saanut toimintaa sopeutettua tähän hetkeen. Ihmiset myös kaipaavat nyt erilaisia asioita, samoin yritykset. Yrittäminen on yrittämistä :) Ja olen kyllä ylpeä itsestäni miten olen selvinnyt.

      Poista