Sports Lady®

Sports Lady®

23.3.2021

Helsinkiä pakoon..

 


Tässä ollaan kaikki enemmän tai vähemmän oltu tiiviisti pienissä ympyröissä, kotiin linnoittautuneina. Pelkästään jo ajatus matkustamisesta tai maiseman vaihtamisesta tuntui tosi kaukaiselle vielä pari päivää sitten. Katsoin muutama viikko sitten kalenteria läpi, ja totesin että jos jonnekin haluaa lähteä ennen kesää, se on tehtävä nyt. Lapsi on viikon isällään ja mulla kalenterissa mahdollisuus tehdä kaikki etänä, pari ohjausta siirsin tältä viikolta. Vuokrasin itselleni Hangosta asunnon viikoksi. 


Vielä sunnuntaina kotona pakatessa mietin onko tässä mitään järkeä? Lähteä yksin koiran kanssa viikoksi pois. Ja töitä on kuitenkin tehtävä, ohjauksia ja luentoja ja kaikki muu oheishomma mitä yrittäjyyteen liittyy. Sunnuntaina sitten pakkasin ruuat, kahvakuulat, käsipainot ja muut treenivälineet valmiiksi. Katsoin, että parin yrityksen luennot oli valmisteltu niin kuin halusin ja tulostin muistiinpanot niistä. Mietin mitä ohjauksia mulla on, mitä tarvitsen mukaan. Sitten koiran kaikki tavarat, ruuat, omat ulkoiluvaatteet.. Ikean säkit on vaan tosi käteviä. Niihin voi heittää kaiken ja kantaa autoon. Ja ajaa sitten koko karavaanin sinne määränpäähän.


Eilen aamulla mulla oli vielä PT-asiakas ja sen jälkeen erään yrityksen kehonhuoltotunti. Sitten koira ja tavarat autoon ja kohti Hankoa. Mä tykkään ajaa pitkää matkaa ja on hirmu vapauttava tunne kun on oma auto. Pääsee minne tahansa ja minkälaisen tavaramäärän kanssa vain! Ja perillä kaiken pakkaamisen ja roudaamisen palkitsi ihana aurinko, sulat kadut, meri joka oli auki ja Hangon kauniit maisemat. Saman tien lähdettiin nauttimaan ulkoilusta. Täällä on kaikki paikat samalla tavalla kiinni kuin kotonakin, mutta mitä sitä ihminen tarvitsee tämän kauniin luonnon lisäksi? Ruokatarvikkeet toin Helsingistä ja täällä tuskin tarvitsee kaupassa käydä. Hangonkylän sataman läheltä aion kyllä käydä katsomassa onko savustamo auki ja ostaa sieltä savustettua kampelaa ja graavia lohta. 








On ollut vuosien työ töiden ja yrittämisen kanssa, jotta olen päässyt siihen pisteeseen, että voin elää oman näköistä elämää. Oikeastaan koko yrittäjyyden olen niin voinut tehdä, mutta nyt siihen on mahdollisuus vielä entistäkin paremmin ja entistäkin virkeämpänä. Nyt saan tehdä arvojeni mukaisia asioita: liikkua luonnossa, tehdä töitä sopivasti, ulkoilla koiran kanssa, nauttia ajasta lapsen kanssa, tehdä merkityksellistä työtä. Tällä hetkellä huomaan sen, kuinka rankkoja viimeiset kymmenen vuotta ovat olleet. Todella rankkoja, vaikka en ole niistä niin ajatellut silloin. Nyt kun keho on kunnossa: vahva, notkea, terve ja virkeä, on ihana tehdä asioita joista nauttii. Olen vähitellen saanut työtä vietyä myös siihen suuntaan kuin olin tavoitellut. Nyt on mahdollista tehdä myös etänä asioita, ja paikalla ei ole niin väliä. Ja päässyt luennoimaan enemmän, sitä mä rakastan! Rahalla ei oikeastaan ole merkitystä. Terveydellä ja onnellisuudella on. Tietysti raha mahdollistaa monia kivoja asioita, mutta enemmän mut onnelliseksi tekee ihan tavalliset asiat jotka eivät maksa mitään. Panostan mielelläni omaan hyvinvointiin, laadukkaaseen ruokaan ja elämyksiin joista jää sydämeen ihania muistoja. 





Kun paikka ja maisemat vaihtuu, sitä inspiroituu aivan eri tavalla. Saa energiaa ja luovuutta, innostuu ja nauttii kaikesta vieläkin enemmän! Kyllähän kotonakin on kauniita paikkoja ja kauniita tavaroita, joskus ne ovat vain liian lähellä. Kaikesta siitä nauttii taas myös aivan eri tavalla kun pääsee kotiin. Vaikka nyt en halua sitä vielä ajatella, vaan nauttia tästä aivan täysillä! Blogiinkaan en ole panostanut viime vuosina niin paljon, mutta siihen on tulossa muutos. Uutta ja uutisia on tulossa pian tämän asian suhteen. Ja postauksia on taas luvassa useammin. 



Eilen illalla mulla oli vielä VOIMAA LIHASTA KIINTEYTTÄ verkkovalmenuksen LIVE. Oli hauska vetää treeni täällä ja treenin jälkeen pääsi saunaan. Täällä on ihana pikkuinen minisauna. Tami olisi kovasti halunnut mukaan, mutta täällä sitä ei viitsi saunaan ottaa. Usein se on ollut lauteilla istuskelemassa.

Tänään aamulla sitten kun heräsin kuuden aikaan, näkyi ikkunasta kaunis punainen auringonnousu. Äkkiä lenkkarit jalkaan ja nauttimaan tästä kauneudesta rantaan. Auringonnousut ovat ehkä upeinta mitä tiedän. Täällä on eri lintujen äänet kuin kotona, auringonnousut erilaisia, meren aallot kohisee ja metsäkin tuoksuu erilaiselle kuin Helsingissä. Mulla on aina Hangossa niin kotoisa olo. Tulee jotenkin Pori ja Yyteri mieleen, lapsuus ja kaikki ihanat muistot sieltä. Mutta nyt ollaan Hangossa ja täällä luodaan uusia muistoja. 







Tänään on viikon rennoin työpäivä. Vain illalla on pilates tunti. Muut päivät ovat sitten enemmän täynnä ohjauksia ja luentoja. Olen korona-aikaan myynyt paljon yrityksille työhyvinvointipalveluita, joita on mahdollisuus toteuttaa etänä. Aiemminkin niitä on ollut, mutta enemmän liikunnan osalta. Mulla on ollut samoja yrityksiä asiakkaina useita vuosia! Keväälle on mennyt paketteja, joissa on pari luentoa ja muutama liikunnallinen harjoitus. Paketit räätälöidään aina jokaisen tarpeen mukaan. Millainen tarve yrityksessä, sellainen luento tai jumppa. Samanlaista kaavaa ei oikeastaan ole. Parin yrityksen luennot on tällä viikolla. Mä rakastan puhua hyvinvoinnista ja esimerkiksi palautumisesta, uupumuksesta ja ylikunnosta mulla on nyt aivan valtavasti tietoa, kiitos oman ylikuntotilan viime vuonna. Se, että kokee asioita itse ja on päässyt niistä pois, on ehkä paras osaaminen mitä valmentajalla voi olla. Olen kiitollinen jokaisesta loukkaantumisestani, kilpirauhasen vajaatoiminnasta tai ylikunnosta. Ne ovat tehneet minusta sen mikä nyt olen ja olen valmentajana viisaampi joka kerran jälkeen. Näistä asioista on aivan eri puhua silloin, jos et itse niitä ole kokenut. 







Täällä seuraavaksi vuorossa meditointia, sitten muutama työasia ja lähdemme Tamin kanssa katsomaan taas paikkoja, hakemaan sitä savustettua kampelaa. Koira on jo päivän jälkeen aivan väsynyt, taitaa uni maittaa hänelle kotonakin vielä pitkään. Ihanaa viikon alkua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti