Sports Lady®

Sports Lady®

13.5.2016

Rakenna uutta, opi rakastamaan itseäsi



Jee! Perjantai. Tää lähtee kohta Poria kohti. Oon niin odottanut tätä viikonloppua, pitkästä aikaa Poriin ja näkemään ihania ystäviä siellä :)

Viikonloppu on taas aloittaa pohtimalla vähän syvällisiä. Viime päivinä oon miettinyt todella paljon kokonaisvaltaista hyvinvointia. Siitä on keskusteltu myös valmennettavien kanssa. Haluamme voida hyvin kokonaisvaltaisesti. Tämä holistinen elämänkatsomus ravitsee ja ruokkii koko olemusta, fyysisesti ja henkisesti ja voisi sanoa myös hengellisesti jollain tasolla. Jos jätämme jonkin osa-alueen pois, emme ehkä ole epätäydellisiä, mutta kokonaisvaltaista hyvinvointia ei ehkä ole saavutettu. Voimme alkaa miltä alueelta vain, kunhan pääsemme eheään kokonaisuuteen. Yleensä aloitamme fyysisen hyvinvoinnin puolelta, sillä yleensä elämänmuutos alkaa esteettisin perustein. Haluamme näyttää paremmalta ja voida paremmin. Siitä matka alkaakin ja lopulta saatat löytää jotain vielä parempaa. 

Jostain on lähdettävä liikkeelle. Haluamme muuttaa ruokavaliota ja oppia valitsemaan ruokamme ja juomamme oikein. Miten ravinto vaikuttaa meihin? Haluamme valita parhaat vaihtoehdot. Ehkä luonnonmukaisempi lähestyminen ravitsemukseen ja itsensä parantamiseen alkaa kiinnostaa. Löydämme itsellemme sopivan liikuntamuodon ja alamme pitää huolta kehosta fyysisesti. Ymmärrämme jossain vaiheessa miten tärkeä merkitys on liikkua monipuolisesti. Vähitellen huomio alkaa kiinnittyä myös kehonhuoltoon. Jossain vaiheessa tiedostamme myös rentoutumisen ja levon merkityksen. Henkisellä tasolla ehkä meditointi alkaa kiinnostaa tai oma asennoituminen asioihin ja ihmisiin, elämään yleensä. Tai ylipäätään koko elämäntapamuutoksen myötä arvomaailma menee täysin uusiksi. 

Mikä on elämässä tärkeää? Mikä riittää sinulle? Mikä on tarpeeksi? Elämäntapamuutos on pitkä prosessi ja se ei ole vain oikein syömistä ja liikkumista. Siihen liittyy niin paljon kaikkea muutakin. 


Meillä on valitettavasti tapana ajatella melko kielteisesti vaikka positiivisia tyyppejä olisimmekin. Positiivisena oleminen (toisten kannustaminen ja tsemppaaminen) on vielä helppoa, mutta osaatko olla itseäsi kohtaan tarpeeksi armollinen ja ajatella itsestäsi positiivisesti? Olemme ehkä tottuneet asennoitumaan asioihin kielteisesti ("En halua olla lihava" tai "En halua olla persaukinen" tai "En halua vanhentua" tai "En halua tätä ihmissuhdetta" tai "En halua olla yksin" tai "En halua tällaista vartaloa"...). Valitamme huomaamattamme asioista, joita emme halua. Kielteisyydestä ei ole hyötyä silloin kun oikeasti haluat muuttaa elämääsi. Mitä enemmän ajattelet sitä mitä et halua, sen tärkeämmäksi se muuttuu. Tiedämme, että se mihin kiinnität huomiosi, lisääntyy. Kun jätämme syrjään kielteiset ajatukset ja keskitymme pohtimaan mitä todella haluamme, niin asiat voivat todella muuttua ja ennen kaikkea voit paremmin. ("Minulla on rahaa" tai "Iällä ei ole merkitystä" tai "Minulla on uusi hyvä parisuhde" tai "Olen iloinen, onnellinen ja vapaa" tai "Pidän vartalostani"). Kipu on yksi hyvä esimerkki siitä, miten se ei kehosta poistu kun sille antaa tilaa ja ajatusta. Mutta jos saatkin muuta ajateltavaa ja suuntaat ajatuksesi muualle, kipu voi olla tiessään.

Tärkeää olisi opetella ajattelemaan myönteisesti. Puhua itselleen positiivisesti. Rakastaa itseään. Ja ennen kuin itseään pystyy rakastamaan, pitää myös kunnioittaa ja arvostaa itseään. Sen takia kaikki arvostelu itseään kohtaan pitää jättää. Jutellaan itsellemme positiivisesti ja elämä on paljon parempaa <3 Sen voit aloittaa jo tänään ja sanoa itsellesi useaan kertaan: Hyväksyn itseni. 


Ihanaa viikonloppua teille kaikille <3

2 kommenttia:

  1. Hyvä kirjoitus.. :) Kivaa viikonloppua Hanna ja nauti reissusta!
    Henna

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja samoin Henna! Ihanaa viikonloppua :)

    VastaaPoista