Sports Lady®

Sports Lady®

25.4.2017

Ensimmäinen viikko ja vinkkejä kesäkuntoonDieettiä on nyt takana 7 päivää. Fiilikset on hyvät, eikä ole tehnyt mieli herkutella. Paitsi ensimmäisenä iltana. Paino on pudonnut kilon verran. Eikä ole nälkäkään ollut. Kun syö oikeaa ruokaa, säännöllisesti, välttyy houkutuksilta. Aamu on kyllä se paras hetki, aamiainen vain maistuu parhaalle. Vihermehu joka aamu on must. Sen päälle syön varsinaisen aamiaisen, joka usein on munakasta, puuroa ja sen päällä marjoja. Kahvia iso kupillinen kauramaidolla. 

Helpot vinkit kesäkunnon saavuttamiseksi:

- syö säännöllisesti, pidä säännöllinen ateriarytmi ja syö noin 3-4 tunnin välein
- nuku riittävästi (tärkeää hormonitoiminnan kannalta ja väsyneenä myös tekee mieli syödä enemmän!)
- muista juoda vettä
- lisää päivittäiseen ruokavalioosi kasviksia ja marjoja
- harrasta lajeja joista tulee hyvä mieli, kaikenlainen aktiivisuus on positiivista
- herkutella voi terveellisestikin, vaihda karkit terveellisempään herkkuun
- tapaa ystäviä ja nauti elämästä, älä omistaudu vain hyvinvoinnille ja treenaamiselle
- älä ole liian tiukka, liiallinen ehdottumuus saa sinut lopulta lipsumaan (nauti kerran viikossa vaikka ulkona jokin ihana ateria tai terveellinen brunssi)
- hakeudu tervehenkisten ja positiivisten ihmisten seuraan, hauskaa voi pitää ilman viiniäkin
- hyötyliiku
- osta uusi treenivaate tai tee uusi musalista lenkille
- tykkää itsestäsi ja hyväksy itsesi (pukeudu myös kotona kivoihin vaatteisiin ja näytä hyvältä ihan itseäsi varten)
- venyttele (lue tekstin lopusta miksi)
- hymyile :)

Kesäkuntoa kohentavat myös kivat tuoteuutuudet. Muutama kiva uutuus pitää esitellä teille. Kivoilla jutuilla on ihana piristää arkea, pientä luksusta arjen keskelle. Postissa tuli viime viikolla nämä ihanat rahuan shampoo ja hoitoaine testattavaksi. Ja Urtekramilta sain Luonnonkaunismessujen bloggaajakassissa tuon shampoon ja käsisaippuan. Tykkään kun purkit ovat kauniita, niitä on ilo pitää esillä. Ja kuitenkin tuotteet ovat luonnollisia. 
Kuulatunnilla sunnuntaina multa kysyttiin oonko ollut reissussa (meillä oli parin viikon tauko pääsiäisen vuoksi eli periaatteessa olisin hyvin ehtinyt reissuun). Oon käyttänyt tätä eco sonyan itseruskettavaa kasvovettä. Se on luomua ja tulee hyvä ja luonnollinen (eikä liian voimakas) väri. Tuon bongasin I Love Me messuilta, samoin kuin vartalolle itseruskettavan samalta merkiltä. Ne eivät kumpikaan haise pahalle, ovat tosiaan luomuja ja väristä tulee hyvä. Toimii etenkin näissä Suomen kevätkeleissä.. Kun ei aurinko paljon vielä päivetä. Tavallisia itseruskettavia en käyttäisi, melkoista myrkkyä.. Mitäs muuta. Töitä: asiakkaiden treenejä, tuntien pitämistä ja ruokavalioita olen myös tehnyt viime aikoina asiakkaille. Kesä lähestyy ja kesäkunto houkuttelee muitakin. Ja mieluiten puhun kesäkunnon sijaan elämän mittaisesta kunnosta. Ruokavaliolla on kuitenkin 80 % merkitys ja liikunnalla vain 20%. Ei kannata ylirasittaa itseään liikkumalla itseään uuvuksiin painonpudotustoiveissa, jos syömiset on mitä sattuu, kun voi sen sijaan siistiä ruokavalion ja liikkua fiksusti. 
Illalla kävin pitämässä asiakkaiden treenien jälkeen vielä Pilates tunnin. Ja jalassa tälläkin kertaa mun lempparit Shashin jarrusukat. Niissä on pohjissa samanlaiset jarrut kuin lasten jarrusukissa :) Pilates on ihanaa ja se pitää kyllä mun selän ja kehon kunnossa, niin kuin syvävenyttelykin. 


Aihetta hymyynkin on, sillä otin (tai Marjo otti, kiitos niistä super paljon!) tänään edistymiskuvia liikkuvuuden osalta. Otan noin kerran vuodessa kuvat, joilla näen edistymiseni miten paikat alkaa joustaa ja venyä. Hidastahan se on, mutta kärsivällinen harjoittelu palkitaan. Selän liikkuvuuden kanssa olen tosissaan tehnyt töitä ja ahkera harjoittelu tekee kyllä tuloksia. Dynaaminen syvävenyttely parantaa liikkuvuutta ja Pilates parantaa selän liikkuvuutta sen lisäksi, että se vahvistaa kehoa sisältä. Meillä on isän puolen suvussa selkeästi perinnöllistä tuo kankeus, syytän siitä geenejä ;) Ja ehkä vähän olen itse laiminlyönyt venyttelyä.. 

 Viime vuosina olen oikeasti saanut tehdä kehon kanssa töitä. Mutta se olotila mikä tällä hetkellä kehossa on, aivan upea. Venyttely koukuttaa. Painoa alkaa myös helposti kertyä sen vuoksi kun keho on niin jumissa ja tukossa ja aineenvaihdunta ei toimi. Treenataan liian lujaa ja laiminlyödään kehonhuolto. Toivoisin, että saisin ihmiset motivoitumaan venyttelyyn. Etenkin miesten tuntuu olevan tosi vaikeaa ymmärtää venyttelyn tärkeys. Toki on poikkeuksiakin, en halua yleistää. Ja viime aikoina mulle on tullut myös paljon sellaisia miesohjattavia, jotka ovat kiinnostuneet erityisesti kehonhuollosta. Alkaa se kroppa vaivata erilaisin krempoin miehiäkin, kummankin sukupuolen pitää venytellä. Naiset on helpompi saada motivoitumaan, sillä venyttelyssä on myös se esteettinen puoli...ja estetiikka tulee rehellisesti sanottuna yleensä aina ensin. Puhutaan sitten mistä tahansa. Keho alkaa toimia paremmin ja solakoituu kun aineenvaihdunta paranee ja kehosta tulee elastisempi. Oman kehon painolla treenaamisesta on hyvä aloittaa, se lisää liikkuvuutta myös todella hyvin. Perjantain postauksessa oli vinkkejä siihen ja tulevana perjantaina postaan toisen treenin!

Muistakaa venytellä ja pitää itsestänne huolta. Ja ottaa myös rennosti! Hyvinvointi ja itsestä huolehtiminen ei saa olla nipottamista ja niuhottamista. Muistetaan elää myös, eikä suorittaa hyvinvointia. 

Kivaa viikkoa ja tsemppiä painonpudottajille <3

1 kommentti:

  1. DreamHost is ultimately one of the best web-hosting company for any hosting services you might need.

    VastaaPoista