Sports Lady®

Sports Lady®

20.11.2017

Ilmaista hemmottelua kotona & ihana kookosöljyhiusnaamio


Se ois taas maanantai. Ja olipa kiva mennä töihin levätyn viikonlopun jälkeen. Päivä olikin aamusta iltaan täynnä ohjauksia joten lepo oli todella tarpeen. Lauantai-sunnuntai välisenä yönä nukuin yli 11 tuntia. Heräsin sunnuntaina aamulla klo 11.00! En voinut kyllä uskoa silmiäni kun kelloa katsoin.  Perjantaina ja lauantaina oli lepoa liikunnasta. Viikonloppu meni ihan lapsen kanssa rauhallisesti puuhastellen ja pitkästä aikaa oli myös sellainen viikonloppu, että oltiin tosi rauhallisesti. Ei tarvinnut lähteä fudikseen. Luettiin, pelattiin lautapelejä, oltiin vaan. Mä siivosin, laitoin kotia, säädin kirppisryhmien myytävien tavaroiden kanssa ja kokkasin paljon. Ihan kunnon kotiiviikonloppu. Meillä oli lapsen kaveri viikonlopun kylässä ja yökylässä, ja välillä kuskasin poikia Rushiin. Itse jätin hyppimiset väliin.





Lauantaina sentään nousin hyvissä ajoin ja se olikin varsinainen hyggeaamu. Lapsi nukkui pitkään ja minä puuhastelin aamun valjetessa. Tässä omat hemmotteluvinkit, joilla lisäät hyvinvointiasi. Ne eivät maksa edes mitään! 

  1. tee raikas vihermehu mehuprässillä tai purista tuoreista appelsiineista itse mehu jos et omista mehukonetta
  2. laita kasvonaamio kasvoille
  3. tee kookosöljystä hiusnaamio
  4. venyttele
  5. nauti kynttilöiden loisteesta aamun hämärässä
  6. syö kunnon aamiainen ja lue lehti kaikessa rauhassa



Kookosöljyhiusnaamio & pään ja päänahan verenkierron aktivointi

  • hiero päänahkaan reilu ruokalusikallinen kookosöljyä
  • voit käydä myös päänahan samalla läpi hieroen sitä sormenpäilläsi, vähän kuin pesisit hiuksia
  • aloita niskasta, hiusrajasta ja käy läpi koko päänahka
  • voit hieroa niin kauan kun tunnet päänahan verenkierron lisääntyvän
  • ota toinen ruokalusikallinen kookosöljyä ja hiero se tasaisesti koko hiukseen ja kiinnitä hiukset nutturalle
  • anna vaikuttaa 30-60 min ja pese hiukset normaalisti shampoolla ja hoitoaineella


Tällainen ihan tavallinen kotona puuhastelu ja itsensä helliminen yksinkertaisilla asioilla on kyllä parasta. Aina ei tarvita hierojaa, kampaajaa tai hienoa ateriaa ravintolassa itsensä hemmotteluun. Juuri tällaiset tavalliset ja pienet asiat tekevät ainakin minut onnelliseksi. No kampaajalla en nykyään enää käy kun en hiuksia värjää ja kehoa olen onnistunut huoltamaan itse viime vuodet, ilman hierojaa. Ulkonakaan en juuri syö. Tällaiset pienet ja yksinkertaiset asiat eivät sitäpaitsi maksa mitään oikeastaan. Laatuaikaa minulle ovat tavalliset asiat, läsnäolo ja omasta hyvinvoinnista huolehtiminen ihan edullisin keinoin. Sunnuntain hemmottelua ja itsensä hellimistä oli tunnin kävely vesisateessa ja töiden jälkeen illalla venyttely, kehonhuolto ja kasvojumppa. Olen kuulemma ainoa ihminen lapsen mukaan maailmassa jonka hän tietää myös venyttelevän naamaansa. Kyllä, varpaita pitää jumpata ja naamaakin välillä ;)

Hyvin nukutun yön jälkeen myös asiat näyttävät aina ihan erilaisilta, samoin hyvin levätyn viikonlopun jälkeen. Kun olet virkeä, niin luotat enemmän itseesi ja omiin voimavaroihisi. Elämä on paljon mukavampaa, ja samoin ihmiset elämässä. Melkein voisi sanoa, että sitä herättää oman sisäisen supersankarinsa eloon kun unta on tullut tarpeeksi. Väsyneenä ei pitäisi koskaan tehdä mitään tärkeitä päätöksiä tai käydä tärkeitä keskusteluja. Asiat näyttävät silloin niin erilaiselle. Levänneenä taas asiat näyttävät paljon valoisammilta, luotat itseesi, uskot itseesi ja voit paremmin. 

Tämä on ensimmäinen syksy tai marraskuu moneen vuoteen, kun ei ole sellaista kauheaa kaamosväsymystä tai makeanhimoa.. Ja se johtuu siitä, että olen nukkunut ja levännyt ja palautunut kunnolla. Tietysti odotan joululomaa kuin kuuta nousevaa. Silloin en myöskään aio tehdä lihaskuntotreenejä, annan kropan palautua. Aion kävellä, venytellä, uida, vesijuosta.. Ja viettää aikaa lapsen kanssa kun ei ole töitä tai koulua. Ei mitään ihmeellistä. Sellaisia tavallisia asioita mistä elämän onni koostuu. Aivan ihanaa! 




Viikosta on tulossa työntäyteinen ja tällä viikolla on myös tarkoitus nauttia teatterista pariinkin otteeseen. Parasta vastapainoa liikunnalliselle työlle. Ihanaa alkavaa viikkoa teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti