Sports Lady®

Sports Lady®

5.1.2015

Reseptejä painonpudottajalle puhtaasta ruuasta

En varmaan ole ainoa, joka nyt tasapainottaa tilannetta joulun pyhien jälkeen? Sen vuoksi ajattelin koota teille tähän muutaman mun lempireseptin helpottamaan ruokien suunnittelua. Mutta vaikka nyt vähän taas vahditaan mitä syödäänniin samalla kuitenkin voisi tankata kroppaan ravinteita ja nauttia puhtaasta ruuasta ja unohtaa kaikki ateriankorvikkeet ja teolliset "kevyet" ruuat! Maailma on muuttunut reilussa sadassa vuodessa ja isovanhemmat vielä saivat nauttia puhtaasta ruuastaNykyään kuitenkin tehdasruokaa teollisesti valmistettua ruokaa pidetään jo itsestäänselvyytenäVuoden alussa voisikin hyvin pohtia sitä kuinka luonnollinen tuote oikeasti on? Tai sitä prosessia jonka tuote on kaupassa käynyt läpi? Suosittelen syömään oikeaa ruokaa ja välttämään ateriankorvikkeitaNe ovat kuollutta ruokaaMitä pidemmälle tuote tai ruoka on jalostettusitä enemmän sen ravintoarvot ovat heikentyneet ja siihen on lisätty haitallisia aineitaItse pyrin suosimaan mahdollisimman puhdastatuoretta ja nesterikasta ruokaa

Melko vakkari aamupala on tuorepuuro, vaikka munakas kyllä pitää nälkää pidemmän aikaa pois. Aamuisin teen myös vihersmoothienjos on aineksia kaapissa. Munakkaan söin eilen lounaaksi. Sen jälkeen kävin treenaamassa ja treenin jälkeinen ateria oli tuo vihannespaistos. Illemmalla vielä salaattia ja rahkavaahtoa. Nyt on hieman enemmän keksimistä mitä syödä, kun olen jättänyt broilerin pois. Tai voin syödä sitä joskus, vaikka kylässä tai ulkona, mutta kotiin en enää sitä osta. Aika pitkälti tämän näköisesti menee päivä syömisten kanssa. Välillä saatan syödä myös puuron iltapalaksi. Jotenkin näin talvella se tuntuu hyvälle.


Tuorepuuroon ohjeen löydät täältä.


Vihersmoothie löytyy täältä.


Munakkaan ohje (ja ajatuksia miksi syödä puhdasta ruokaa) löytyy täältä.


Vihannes-tonnikala paistos

Laitoin noin 350g vihanneksia ja juureksia ja lisäksi pienen purkillisen tonnikalaa öljyssä (suurimman osan öljystä kaadoin pois). Tässä annoksessa on noin 250 kcal.

Kukkakaalia
Ruusukaalia
Lanttua
Porkkanaa
Kesäkurpitsaa
Palsternakkaa
Valkosipulia
Pieni purkillinen tonnikalaa öljyssä (52/80g)
Loraus sweet chili kastiketta

Paloittele kasvikset ja laita pannulle. Levy saa olla aika isolla, kunnes pannu lämpenee. Sitten vähennä lämpö ihan pienelle. Lorauta päälle öljyä tonnikalapurkista ja lisää mustapippuria sekä sweet chili. Kypsytä kannen alla miedolla lämmöllä noin 10min ja lisää tonnikala ja valkosipuli. Anna hautua vielä noin 5 min. Tärkeää on ettet kypsennä liian kypsäksi tai liian kovalla lämmöllä! Maku ja ravinteet säilyvät aivan eri tavalla! Tää on kyllä tosi hyvää. Resepti on lainattu ystävältä. Yleensä en käytä säilykkeitä, mutta kyllä nekin joskus ovat paikallaan :)


Salaattia, kasviksia ja kurkumaseitä. Salaatin joukossa vähän Himalajan ruususuolaa ja MCT-öljyä. Sei on paistettu pannulla kookosöljyssä ja maustettu suolalla, pippurilla sekä kurkumalla.


Herkullisen ja täyttävän rahkavaahdon ohje löytyy täältä. Nyt kun kiristellään niin omenan sijaan laitan sinne kotimaisia mansikoita ja maustan suklaan makuisilla stevia tipoilla!

2 kommenttia:

  1. Onnea ja terveyttä uudelle vuodelle Hanna:) Täällä samat suunnitelmat ja taas mennään kohti hyvää oloa joulun syömisten jälkeen sun ohjeita noudattaen.. kyllä vaan on parempi olo kun syö puhtaammin ja tavallaan myös enemmän mutta etenkin se olo,se on parasta!Halauksin,HennaK

    VastaaPoista
  2. Kiitos Henna ja samoin sulle :) Tuu moikkaamaan MP tunneille jos työt antaa myöden! Hyviä treenejä ja loistavaa alkanutta vuotta!

    VastaaPoista