Sports Lady®

Sports Lady®

25.2.2018

Lomafiiliksiä ja monipuolisen harjoittelun hyödyt


 Hiihtolomat on lomailtu ja täytyy sanoa, että se todella oli laskemista aamusta iltaan. Pakkaset oli parhaimmillaan -24 asteessa. Aamut meni aina samalla kaavalla. Venyttelin ja laittelin meille aamupalat, kun odottelin että lapsi herää. Rinteeseen päästiin hyvissä ajoin ja laskemista tulikin jokaiselle päivälle paljon. Muuta ei sitten tehtykään. Syötiin, laskettiin ja saunottiin ja taas syötiin. 



Oli tosi kiva laskea ja lihakset ei tulleet kipeiksi, vaikka edellisistä laskuista oli vuosi aikaa. Siitä täytyy kiittää monipuolista lihaskuntoharjoittelua, joka painottuu myös huoltavaan treeniin. Ensimmäisen laskupäivän jälkeen vähän pohkeissa meinasi tuntua laskut, mutta joka aamu kun venytteli hyvin kropan läpi niin se auttoi. Puoli tuntia joka aamu tuli venyteltyä. Kun harjoittelussa on ollut viime vuosina myös rankaa kiertäviä harjoitteita, oli hiihtohissiinkin tarttuminen ihan erilaista kuin vaikka viisi vuotta sitten :D 



On se sitten mikä laji tahansa, on monipuolisesta harjoittelusta hyötyä todella paljon. Rankaa kiertävät harjoitteet (joita tulee myös paljon Pilateksessa) parantavat elämänlaatua niin golfissa kuin laskettelussakin, ihan missä tahansa lajissa ja arjessa ylipäätään. Venyttelyn ansioista loukkaantumisriski vähenee ja liikkuminen on mukavampaa kun keho on elastinen. Toiminnallinen harjoittelu ja oman kehon painolla treeni auttaa lajissa kuin lajissa. Keho on niidenkin ansiosta paljon letkeämpi kuin vertaa normaaliin kuntosaliharjoitteluun ja jaksat laskea tai pelata aivan eri tavalla. Vaikka tässä ikää tulee koko ajan vuosi vuodelta lisää, niin laskut vain paranee, ihan pelkästään oikeanlaisen harjoittelun ansiosta. Yli nelikymppisenä olen varmasti parhaimmassa kunnossa mitä olen koskaan ollut. Nämä oli varmasti parhaimmat laskut ikinä. 

Mutta kyllähän tämä viikko hieman tuntuu, joten tänään otankin vielä ihan rauhallisesti jotta olen sitten latautunut uuteen työviikkoon. Eilinen päivä meni pakatessa, ajaessa takaisin Helsinkiin ja autoa purkaessa.. Eli tänään sitten oikeasti relaan ja on ihana mennä taas töihin huomenna! Loma on ollut lomaa niin syömisten kuin liikkumistenkin puolesta. Yhtäkään lihaskuntotreeniä en ole tehnyt, ainoastaan venytellyt ja laskenut. Teki tosi hyvää. Huomenna taas takaisin arkeen, joka on kuitenkin ihan parasta vaikka lomailu on tietysti aina kivaa. 

Ihanaa sunnuntaita kaikille ja hyvää hiihtolomaa ensi viikon hiihtolomalaisille <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti