Mulla on ollut kauhea avocadon himo! Silloin kun kroppa kaipaa jotain ruoka-ainetta, kuuntelen usein sitä ja viime aikoina on tullut syötyä tosi usein avocadoa. Noh onhan niitä muitakin houkutuksia, suklaan kutsun yritän esimerkiksi jättää vähemmälle. Se on kyllä myös huudellut viime aikoina olemassaoloaan, mutta rajansa kaikella. Tosin tänään menen suklaanvalmistusworkshoppiin!
Miksi avocadoa?
Avocado tehostaa kylläisyydentunnetta ja nälkä pysyy loitolla paljon pidempään (yhdessä avocadossa on noin 20g rasvaa). Usein avocadoa juuri tästä syystä vältellään, mutta painonpudottajankaan ei pidä pelätä rasvaa, vaan päinvastoin suosia hyviä rasvoja. Runsasrasvainen avocado on mainio valinta keventäjänkin lautaselle, sillä se sisältää antioksidantteja ja ehkäisee tulehduksia. Avocadon sisältämät rasvat myös auttavat madaltamaan huonoa kolesterolia ja nostamaan hyvää, mikä auttaa ehkäisemään sydänsairauksia. Myös avocadon sisältämä kalium suojaa sydäntä ja verisuonia. Yhdessä avocadossa on kaksinkertaisesti kaliumia (975 mg) vaikkapa banaaniin verrattuna (487 mg)! Kalium on erittäin tärkeä kivennäisaine kehon neste- ja happotasapainolle sekä lihasten toiminnalle. Avocadossa sanotaan olevan myös kaikki tärkeät 18 aminohappoa, joita tarvitaan kropan proteiinintuotantoon. Yksi avocado myös sisältää neljä grammaa proteiinia, ja se on yksi parhaista proteiinin lähteinä käytettävistä hedelmistä.
Lautasella tänään lohta, salaattia, avocadoa, paprikaa, kurkkua ja ripaus suolaa ja sitruunaa sekä luomu balsamico-kastiketta
Niin ja avocadoa käytän paljon myös leivonnassa ja herkuissa! Tsekkaa täältä maukas suklaamoussen resepti!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti