Kun päivässä on viisi ateriaa ja viikossa niitä on 35 on joskus vaarana, että kyllästyy siihen mitä syö (etenkin jos vältät gluteenia ja maitotuotteita). Etenkin kun yrittää syödä mahdollisimman terveellisesti, sortumatta tarpeettomiin palaveripulliin ja muuten vaan houkutuksiin. Itse pyrin ratkaisemaan "ongelman" niin, että etsin koko ajan uusi reseptejä ja kokeilen niitä. Sopeutan ne itselle sopivaksi. Niin että raaka-aineet pysyvät itselle sopivina, ja että ruoka on mahdollisimman puhdasta. Ja merkitystä on myös sillä mitä raaka-aineita käyttää. Aika usein ostan kasvikset Lidlistä tai Prismasta, Alepastakin. Mutta joskus menen Musta-Pekkaan Oulunkylään. Se on kallis kauppa, mutta erinomainen. Ja kyllä mäkin välillä kyllästyn aina vääntämään ruokia ja silloin yksinkertaisesti relaan ja syön lounaan ulkona.
Tässä on yksi tosi kiva resepti minkä löysin omista kätköistäni ja olen joskus pari vuotta sitten tämän blogiin postannut. Mutta tässä vielä uudelleen! Nää "leipäset" on kivoja tarjottavia vieraillekin!
Lohta ja
kapriksia kukkakaalipohjalla
4 annosta
Pohja
•
kukkakaali
•
3
munaa
•
2
valkosipulinkynttä
•
1/2
tl merisuolaa
•
mustapippuria
myllystä
•
1
rkl FiberHuskia (voi jättää pois)
Täyte
•
1
rasia Philadelphia juustoa
•
1
rkl silputtua tilliä
•
1
rkl sitruunan mehua
•
200g
savulohta
•
1
rkl kapriksia
•
1
pieni punasipuli viipaleina
•
2
tuoretta taatelia (poista kivet)
Silppua
kukkakaali tehosekoittimessa murusiksi. Lisää muut ainekset. Muotoile
seoksesta 8 pientä pizzapohjaa uuninpellille. Paista 175 asteessa 30-35
minuuttia. Levitä pohjille tuorejuusto ja viipaloidut täytteet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti