Kerronpa tähän taustaksi miten söin aikaisemmin muutama vuosi sitten. Aamiaiseksi yleensä fitness-muroja rasvattoman maidon kanssa sekä kahvia maidolla. Meillä oli myös töissä aamiainen ja usein söin sen siellä (olin silloin vielä Nasdaq Omx'ssä töissä). Aamiainen oli leipää erilaisin täyttein sekä jugurttia ja joskus puuroa. Sitä oli muistaakseni keskiviikkoisin. Ja cappuccinoa automaatista. Lounas tuli syötyä töissä. Lounas saattoi olla jotain Sodexhon ruokalasta tai Memphiksessä kanasandwich ranskalaisilla tai salaatilla, Picnicin uuniperuna, salaatti jossain lounaspaikassa, sushia tai mitä näitä lounasvaihtoehtoja nyt on. Iltapäivisin meillä oli töissä hedelmiä ja söin niitä. Tai palaverissa söin pullan tai viinerin (joskus onnistuin taistelemaan näitä kiusauksia vastaan). Välipalaksi saatoin hakea myös "namiboxista" karkkia. Suklaatakin oli kulhoissa pitkin poikin toimistoa! Pörssiurani alkuaikoina meillä oli myös ilmaiset limut ja Fanta lightia saattoi mennä parhaimmillaan kuusikin pulloa päivässä! Keskiviikkoisin oli myös aina "keskiviikkopulla". Sitten seuraava ruoka kotona. Yleensä muutama leipä (kevytlevitettä ja juustoa päälle) ennen varsinaista ruokaa. Ja ruuaksi sitten normaalia kotiruokaa. Tällaisella ruokavaliolla en tuntisi itseäni enää hyvinvointiseksi. Nuorempana en taas syönyt välttämättä juuri mitään ja saatoin vetää päivän 700 kcal voimin. Kävin jumpassa kolme kertaa viikossa. Olin väsynyt ja säännöllisin väliajoin kipeä. Onneksi sitä ihminen vanhemmiten edes vähän viisastuu?
Ruokavalioni lähti sitten jalostumaan parempaan suuntaan kun jäin lapsen kanssa kotiin 2007. Mutta suurin muutos tapahtui ehkä 2010 kun aloin syödä enemmän "terveellisesti" ja jätin karkin puputusta ja leipää pois. Enemmän rahkoja ja raejuustoja. Ruokavalio lähti kehittymään vähähiilarisemmaksi ja proteiinipitoisemmaksi. Se oli kuitenkin todella vähärasvainen ja sisälsi light-tuotteita. Vuosien mittaan olen muuttanut sitä vähitellen siihen mitä se nyt on. Kyllä mä kauhulla katson blogin alkuajan ruokapostauksia. Se oli silloin se. Nykyään syön oikeaa ruokaa. En osta puolivalmisteita tai "oikaise" ruuanlaitossa. Syön paljon kasviksia ja marjoja. Hyviä rasvoja (avocadoa, öljyjä, pähkinöitä, siemeniä). Osittain raakaruokaa. Vähemmän broileria, ja punaista lihaa en ole syönyt 20 vuoteen. Paljon kalaa. En juo ollenkaan light limuja tai -mehuja tai -mehukeittoja. Energiajuomiin en koskisi pitkällä tikullakaan. Vältän maitotuotteita ja ruokavalio on "lähes maidottoman" lisäksi myös gluteeniton. Pyrin välttämään myös kilpirauhasen vajaatoiminnalle epäedullisia ruoka-aineita, mutta se lista on liian pitkä, joten lipsun siitäkin kohtuudella. En soimaa itseäni herkuista mitä silloin tällöin syön. Parasta herkkua tällä hetkellä tosin ovat raakasuklaa, mulperimarjat ja punaviini sekä sushi.
Tällä hetkellä olo on todella hyvä ja osaan nauttia ruuasta. Enkä perustele syömisiäni kenellekään tai tee siitä numeroa kylässä. Kyllä mä silloin syön mitä tarjolla on, enkä turhia ala nirsoilemaan. Ja jos lapsella on synttärit tai nimpparit, niin kyllä mä tavallista kakkua syön ja mitä sokeriherkkua siinä nyt pöydässä sitten onkaan! Kohtuus kaikessa toimii aina!
Sellaista taustasepustusta tän viikonlopun alkuun! Tänään mulla oli töiden jälkeen iltapäivällä hieroja. Onko enää parempaa tapaa aloittaa viikonloppu pitkän työrupeaman jälkeen? Seija on aivan mahtava. Varasin myös kiinteyttävän luomukasvohoidon ensi viikolle Ruohonjuuren uudesta kauneushoitolasta. Sitä odotan myös innolla! Ja ensi viikolla pitää käydä uudelleen hieronnassa. Jotenkin sain muutama viikko sitten ihan juntturaan yläselän. Ehkä käsiseisonnassa tai jalat nostettuna tehdyt punnerrukset yhdistettynä tuntien istumiseen ja kirjoittamiseen kun olin observoimassa MP tunteja ennen loppunäyttöjä. Ennen loppunäyttöjä tilanne olikin selän kanssa kaikista pahin ja suorastaan katastrofaalinen ja Seija onnistui fiksaamaan mut kuntoon sinne! Kiitos! Silloin kun löytää hyvän hierojan on se lottovoitto! Seijan vastaanotto on myös Bulevardilla. Suosittelen lämpimästi. Niin ja sitten käytiin Birgitan kanssa salaatilla Bulevardilla uudessa mestassa. Plussaa sille paikalle. Ainoa vain että "tuorepuristettuihin" mehuihin käytettiin pohjana valmista mehua jossa oli aika paljon sokeria. Mutta salaatti oli hyvä ja keitot ja smoothiet näytti myös hyvältä! Ja soija-cappuccino tuli testattua myös. Sekin oli hyvä.
Ja ne mun iloiset uutiset siirtyi nyt viikolla eteenpäin, mutta teille mulla on iloisia uutisia. Sports Ladyn facebookissa on tasan 1800 tykkääjää! Ihanaa kiitos! Iloinen yllätys on myös se että saan arpoa teille 50 euron lahjakortin Ruohonjuureen! Osallistut arvontaan rekisteröitymällä blogiin lukijaksi (jos et vielä ole) ja jättämällä kommentin tähän postaukseen. Mainitse kommentissa myös sähköpostiosoitteesi. Voittaja julkaistaan blogissa ensi viikon perjantaina!
Ihanaa viikonloppua kaikille!
Mukana!
VastaaPoistaMaito on myrkkyä vatsalle. Ja se turvottaa. Aihe on tietenkin arka kun suomi on maitokansaa. omenamakelainen@gmail.com
VastaaPoistamukana , kelpaisi tuo lahjakortti vallan mainiosti ;) pkkirsi@suomi24.fi
VastaaPoistaMukana
VastaaPoistaRuohonjuuren pähkinät ♡♡
luumunkukka(at)luukku.com
Mukana!
VastaaPoistaKiitos sinulle Hanna, syksyllä 2013 sinun ohjauksella ravintoohjaus on tuonnut elämääni terveellisemmän ja säännöllisemmän ruokavalion. Tämä tuntuu ja näkyy kropassani sekä hyvässä olossa. Olen niin tyytyväinen kun silloin lähdin mukaan!
Oi ja voi, ihana arvonta! Mukana! hippohiiri@gmail.com
VastaaPoistaMukana ollaan! :-)
VastaaPoistaliilii_@hotmail.com
Hyviä ruokavinkkejä,näisthän jokainen voi valita itselleen sopivia!
VastaaPoista/Pia
Mukana:-)
VastaaPoistasannara30@gmail.com
Mukana arvonnassa =)!
VastaaPoistasiinatar@gmail.com
Oi kun olisikin kiva voitto, lahjakortille olisi kyllä käyttöä, mukana siis :) (nymana40@gmail.com)
VastaaPoistaMessissä ollaan sanna.portala@gmail.com
VastaaPoistaHyviä ideoita ruokavalioon. Mukana ihanassa arvonnassa!
VastaaPoistaemvm@suomi24.fi
Mukana ollaan :)
VastaaPoistas.kansakoski(at)luukku.com