Koklasin tänään jotain uutta ja laitankin heti tän jakoon. Näin jossain naistenlehdessä vähän tämän tapaisen reseptin. Tähän "munakkaaseen" laitoin mitä kotoa löytyi. Alkuperäisessä reseptissä oli myös punakaalia ja purjoa, ei punasipulia. Tattarijauhojen sijaan oli spelttijauhoja ja niitä oli enemmän alkuperäisessä reseptissä. Kastikkeeseen olisi tullut soijakastiketa, merilevälevyä ja wasabia sekä kermaviiliä. Multa sattui löytymään merilevän ja wasabin yhdistelmä. Pieniä levy -snackseja, joita myydään luontaistuotekaupoissa. Kermaviiliä ei ollut, ja autuaasti sen reseptistä unohdinkin. Mutta tää levä/soija -sekoitus oli mun mielestä ihan nappi tähän! Yllätyin todella positiivisesti lopputuloksesta. Niin koostumuksen kuin maunkin suhteen :)
Wasabiröstimunakas
4 munaa
pala inkivääriä pieneksi silputtuna
tattarijauhoa (ehkä desin verran?)
1/2 bataatti raastettuna
2 porkkanaa raastettuna
1 pieni uuden sadon punasipuli silputtua
oliiviöljyä paistamiseen
wasabilla maustettuja merilevälevyjä
soijakastiketta
Murenna merilevälevyt pieneen astiaan ja kaada päälle pari ruokalusikallista soijakastiketta. Laita jääkaappiin odottamaan. Raasta bataatti ja porkkanat. Riko munat kulhoon ja lisää joukkoon pieneksi silputtu inkivääri. Lisää myös tattarijauhot (tai jokin muu jauho, mikä hieman sitoo taikinaa) sekä raaste ja sekoita. Paista oliiviöljyssä kummaltakin puolen paistinpannussa (taputtele taikina pannuun tiheäksi kun annostelet sen pannulle). Kannattaa ensin paistaa vähän suuremmalla lämmöllä (12-10) ja sitten melkein heti pienentää lämpö 7-6:een. Ennen kääntämistä paista toiselta puolen noin 5 minuuttia tai sen verran, että pinta on sopivan ruskistunut. Paista myös toiselta puolen. Tarjoile wasabimerilevä-soijakastike -"kuorrutuksen" kanssa. Sitä ei varsinaisesti voi kastikkeeksi sanoa, mutta sopii todella hyvin "munakasröstin" kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti