Sports Lady®

Sports Lady®

29.11.2019

Treenaaminen ja some, inspiraatiota vai riittämättömyyden tunnetta

syvävenyttelytunti kynttilöiden loisteessa

Marraskuu on ollut itselle aika pitkä ja pimeä, vaikka en haluaisi sitä ääneen sanoa :) En siis todellakaan ole mikään yli-ihminen oman vireystilani ja jaksamiseni kanssa, mutta olen nukkunut marraskuussa kyllä tosi paljon. Päikkäreitä välillä ja öisin niin paljon kuin mahdollista. Koko syksyn olen tasapainottanut arkea, treeniä, lepoa ja kaikkea. Oma treeni on jäänyt tosi minimiin, koska jaksamista ovat syöneet työt ja kirja sekä arjen pyörittäminen. Ja sitä se meillä kaikilla on: töitä ja arkea, treenatakin pitäisi. Tärkeää olisi oppia kuulostelemaan omaa olotilaa ja miettiä mikä itselle tekee hyvää. Joskus treenin sijaan on parempi katsoa hömppäsarjaa sohvalla, kuin lähteä väsyneenä väkisin suorittamaan. 



Yhtenä viikkona sain iloa ja tsemppiä aamun venyttelyistä ja meditaatiosta, seuraavalla viikolla jätin ne vallan pois. Tällä viikolla olen enemmän levännyt ja katsonut sarjoja aina vapaan hetken tullen. Pilates- ja venyttelytunnit on tehty kynttilöiden loisteessa ja lepoa on tullut myös hyvin. Ja tänään kävin pitkästä aikaa tekemässä kodin viereisellä salilla oman treenin. Somea en ole katsonut oikeastaan lainkaan, koska jopa minua (ihmistä joka tekee töitä liikunnan parissa) hengästyttää jotkin päivitykset ja stoorit, missä treenejä tehdään joka päivä. Moni kokee riittämättömyyttä siitä, että ei ehdi treenata kuin kerran viikossa. Kerran viikossa treeni vuodesta toiseen on kuitenkin parempi vaihtoehto kun se, että aloittaa rytinällä ja treenaa monta kertaa viikossa ja sitten palaa takaisin passiiviseen elämäntyyliin kun kyllästyy ainaiseen treenaamiseen. On hyvä, että somesta voi löytää inspiraatiota omaan tekemiseen, mutta pitää kuitenkin muistaa se että jokaisella meillä on erilainen arki ja omat treenit pitää suhteuttaa sen mukaan. Minäkin treenaisin joka päivä jos vain voisin. Hyvää treeniä voi olla muutama kyykky tai punnerrus kotona ruuanlaiton yhteydessä, koiran ja lapsen kanssa ulkoilu tai hyötyliikunta. Muutama venytys aamulla sängystä noustessa antaa myös hyvän startin päivään. Liikuntasuorituksen ei tarvitse olla mitenkään erillinen, tietysti sellainen on ihanaa kyllä!



Itselleni treeniä toki tulee muutaman kerran viikossa kun vedän tunteja. Se on kuitenkin eri asia kuin treenata itse. Ja se on aina pois omasta tekemisestä ja jaksamisesta. Rankkoja kuulatunteja on kaksi ja loput ovat onneksi leppoisampaa pilatesta ja kehonhuoltoa. Mutta näiden lisäksi en sitten omaa treeniä oikeastaan voi tehdä, vaikka haluaisinkin. Aikaisemmin, aikaa ennen koiraa, saatoin tehdä vielä jonkin kevyen treenin, mutta nyt se energia menee koiran kanssa ulkoiluun, joka onkin aivan loistavaa liikkumista. Ei todellakaan mitään treeniä, mutta rauhallista ulkoilua, raitista ilmaa ja hermosto saa levätä metsän rauhassa hiljaiseen tahtiin kävellessä. Etenkin kilpirauhasen ongelmista kärsivän olisi hyvä muistaa se, että keho ei kestä kovin paljon kovia treenejä. Toki on luonnollista lisätä treenin määrää ja tiukentaa ruokavaliota jos ylimääräisiä kiloja alkaa tulla, mutta se ei aina kuitenkaan ole vastaus siihen että kropan saisi toimimaan. Itsellä arvot ovat tosi hyvät nykyään, mutta tiedän miten saisin ne taas sekaisin: lisäisin kovaa liikuntaa ja söisin liian vähän. Joskus vähemmän on enemmän. Miten paljon sitten olisi hyvä treenata? Sen oppii ajanmyötä omaa kehoaan kuulostellessa. Oikeaa määrää tai tapaa ei ole olemassa. 



En olen myöskään ottanut blogista paineita tänä syksynä, instaan päivitän aina kuulumisia stooriin ja päivittäin jonkin kuvan inspiroimaan teitä parempaan hyvinvointiin. Kodin laittamiseen ja siivoamiseenkaan en ole uhrannut niin paljon energiaa kuin olisin ehkä voinut, mutta senkin aika on sitten. Olemme lähdössä pitkälle lomalle lapsen kanssa kohta. Kirja menee juuri ennen sitä painoon ja matkalla sitten on ihana nauttia valosta ja lämmöstä, kiireettömyydestä ja aikatauluttomuudesta. Sitä ennen koitan ottaa rennosti, sen mitä töiden ja kirjan loppuviilausten kanssa voin ottaa. Ja vuoden loppuun mennessä selviää myös yksi jännä kuvio, jota olen myös miettinyt kovasti ja uhrannut sille paljon ajatuksia ja energiaa. 



Olen kiitollinen siitä, että vuosien jälkeen olen itse oppinut tasapainottamaan (haen sitä kyllä välillä edelleen) treenit ja arjen niin, että ne palvelevat minun hyvinvointiani. 7.1 alkavassa Body by Sports Lady® verkkovalmennuksessakin haluan antaa vinkkejä siihen, miten voit pitää kehosta monipuolisesti huolta, ilman että treenaat hulluna ja käytät siihen kohtuuttomasti aikaa. Valmennus sopii todella hyvin kiireiseen arkeen ja se on helppo toteuttaa! Ja tietysti vuoden vaihteessa ilmestyvässä kirjassa annan parhaat vinkkini siihen, kuinka sinä onnistut!

2 kommenttia: