Sports Lady®

Sports Lady®

10.9.2016

Flat belly morning drink & sen terveys- ja kauneushyödyt
Viikonloppu on alkanut todella leppoisasti. Eilen rauhallinen päivä treenien osalta. Pyöräilin, venyttelin ja kävin kävelyllä. Rauhallinen kävely iltapäivällä. Välillä pysähdyin poimimaan tyrnejä. Arabianrannassa on pari puuta, toistaiseksi jengi ei ole tajunnut niitä ottaa. Joten puut olivat täynnä marjoja! Eilen kävin myös täydentämässä kaappeja Ruohonjuuressa. Ostin omenaviinietikkaa, hunajaa, kurkumaa ja appelsiineja. Niitä tarvitaan tähän drinkkiin. 


Flat belly morning drink

1/2 appelsiinin mehu
1 sitruunan mehu
pala kurkumaa kuorittuna
pala inkivääriä kuorittuna
1-2 tl hunajaa
2 rkl omenaviinietikkaa
1,5 dl vettä

Purista appelsiinin ja sitruunan mehu blenderiin. Lisää loput ainekset ja blendaa noin 20-30 sek. Suosittelen nauttimaan pillillä juoman, jotta ylähuuli ei värjäänny ;) Kurkuma värjää myös kädet kauniisti sitä kuoriessa. 


Aamujuoman terveys- ja kauneushyödyt

Kurkuma 
Kurkuma on yksi voimakkaimmista antioksidanteista. Sen sanotaan parantavan aivotoimintaa, ehkäisevän masennusta ja olevan apuna myös erilaisissa syöpäsairauksissa (kurkuman paras teho saadaan kun se yhdistetään mustapippuriin!)

Inkivääri 
Inkivääri on mainio flunssia vastaan. Se lisää vastustuskykyä. Inkivääri myös auttaa lihaskipuihin ja lihaskramppeihin.

Sitruuna
Sitruuna alkalisoi kehoa, mikä tarkoittaa sitä että veren pH tasapainottuu. Niitä käytän päivittäin. Sitruuna auttaaa puhdistumaan ja parantamaan maksan toimintaa. Ne ovat myös vatsaystävällisiä ja sisältävät paljon erilaisia vitamiineja ja minneraaleja kuten c, B6, A, E, niasiinia, thiamiinia, riboflavniinia, kalsiumia, rautaa, magnesiumia, sinkkiä ja fosforia.

Appelsiini
Appelsiinissa on c-vitamiinia ja se antaa juomalle mukavasti makeutta! Parantaa immuniteettia. Antioksidantit tekevät iholle hyvää ja ehkäisevät ikääntymistä ;) Appelsiininkin voi ajatella kaunistavana hedelmänä. 

Hunaja
Hunajaa käytän päivittäin! Se sisältää vain luonnollista sokeria ja paljon B-vitamiinia. Se myös parantaa aineenvaihduntaa. Toukokuussa aloin käyttää hunajaa päivittäin ja se todellakin toimii. Paino on pudonnut 4 kiloa toukokuusta. Eihän se pelkän hunajan ansioita ole, mutta hunaja lisää aineenvaihduntaa! Viimeisten kuukausien aikana todella tuntuu, että keho alkaa olla taas tasapainossa. Siihen on toki monia syitä (venyttely, riittävä uni, riittävä aerobinen liikunta jota ei saa olla liikaa, lihaskuntotreenien tasapainottaminen, levon ja palautumisen huomioiminen, hiilareiden lisääminen ruokavalioon..) No ehkä tästä tulee oma postauksensa..

Omenaviinietikka
Puhdistaa kehoa ja tasapainottaa kehon aineenvaihduntaa, helpottaa erilaisissa ihosairauksissa, taistelee allergisia oireita vastaan ja tuo helpostusta hengitystiesairauksista kärsiville. Se on myös luonnollinen probiootti ja auttaa ruuansulatuksessa ja on apuna jos kärsit ummetuksesta. Se myös lisää kehon entsyymien tuotantoa, mikä puolestaan kiihdyttää elimistölle haitallisten bakteerien tuhoamista. 

4 kommenttia:

 1. Moi! Onkos tällaisista juomista hyötyä jos niitä tekee kerran viikossa? Vai pitäisikö olla säännöllisempää?
  T. Mira

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki varmasti hyötyä on, mutta sanoisin että päivittäin tai joka toinen päivä vaikka. Omenaviinietikkaa voi nauttia joka päivä edistämään ruuansulatusta. Ja hunaja sekä inkiväärikin sitruunan lisäksi ovat sellaisia, mitä päivittäin nautin muutenkin!

   Poista
 2. Hei, maistuuko tuossa juomassa tuo omenaviinietikka ? Kyselen kun olen miettinyt mehu koneen ostos ja sitä kautta millaisia mehuja voisi tehdä.kiva blogi siulla. T:sonja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi Sonja! Maistuu se vähän, mutta kyllä appelsiini antaa makeutta hunajan kanssa ja myös kurkuma ja inkivääri tuovat juomaan omat vahvat makunsa. Blenderillä on tää juoma siis tehty. Mehun voi puristaa tähän juomaan ihan käsipuristimella.

   Poista