Sports Lady®

Sports Lady®

27.12.2017

Joulun pyhien puuhia


joulupäivän lenkillä

On ollut aivan ihanat joulun pyhät :) Vaikka on ollut lomaa, niin herkkuhanat sulkeutuivat jo joulupäivänä ja joulun pyhistä tuli vain noin vuorokauden mittainen herkuttelumaraton. Kohtuudessa eivät herkut täällä aattona pysyneet, mutta ei ollut tarkoituskaan. Joulupäivän iltana sänky kutsui aikaisin, aattona tuli nimittäin myös valvottua vähän pidempään. Pidempään mulle tarkoittaa tällä unirytmillä puolille öin. Olinkin valmis menemään unille jo kahdeksalta illalla.  

Treeneistä ja liikkumisesta oli ennen joulua ja aattona lomaa ja taukoa pari päivää. Tosin jo heti joulupäivänä kyllä tuli ulkoilutua ja kevyen treenin kävin tekemässä myös salilla pallon kanssa, mutta jouluaaton ja aaton aaton olin tekemättä mitään. En edes venytellyt. Tapanin aamuna oli sitten ihana herätä ja lähdin aamukävelylle salille.  Kroppa kaipaa liikkumista ja kun keho on siihen tottunut, on se ollut vähän ihmeissään kun viikkoon en olekaan iltaisin lähtenyt vetämään tunteja. Paikat tuli kipeäksi ihan pelkästään olemisesta. Siitä etten ollut vetämässä tunteja iltaisin.. Olin istunut niin paljon, että takapuoli oli jo aattona niin kipeä istumisesta, että piti seisoskella mahdollisimman paljon kun ei istua voinut. Ihan nauratti. Joten kyllä on tehnyt hyvää taas liikkua näiden parin vapaan jälkeen. 

Tapaninajelulle PorvooseenJouluaattoa vietettiin perheen kanssa ja sieltä ajettiin vielä ystävän luokse iltaa viettämään ja yökylään. Muuten ollaan hengailtu ihan kotona lapsen kanssa. On luettu ja pelattu lautapelejä. Tapanina syötiin aamupalat rauhassa ja sitten ajettiin Porvooseen päiväretkelle kävelemään ja kahville. Ja ajettiinpa vielä kuuluisan Rajakylän 14,5 metrisen joulukuusen kautta kotiin. Pitihän se nähdä, kun lehdissäkin kuusta hehkutettu jo monena vuotena. Hieno se olikin. 


Me on päätetty olla ihan kotinurkissa tämä loma. Ylipäätään on ihana viettää kotona vapaita ja lomia, ja nauttia vain joutenolosta ja siitä että voi kotihoodeilla tehdä kaikkea kivaa. Ihan tavallisia juttuja.. Välillä tuntuu, että monella ihmisellä on pakonomainen tarve varata joku reissu tai täyttää vapaapäivät ja lomat kaikella mahdollisella ohjelmalla. Pysähtyminen ei ole helppoa, ja varmasti olen itsekin joskus aiemmin täyttänyt tyhjät aukot elämässä varaamalla reissua tai järjestämällä jotain ohjelmaa kauheasti. Silloin ei tule sitten levättyä vaikka kivaa se onkin tuolla mennä ja kokea ja nähdä ja tehdä ja tavata ihmisiä. Mutta kun oikeasti pysähtyy ja jopa vähän tylsistyy, on aikaa ajatella asioita. Ehkä kohdatakin asioita. Sellaisia asioita mitä sitä työntää mielestään pois kun on koko ajan jotain eikä niitä ehdi miettiä. Tai tulee oikeasti vietettyä lapsen kanssa aikaa yhdessä ja juteltua asioista. Sellaiset helposti jää kun juostaan viettämässä laatuaikaa ympäriinsä. On helppoa juosta karkuun. Vaikka sitä ei tietenkään ajattele karkuunjuoksemisella.. Mutta silloin ei tarvitse ajatuksiaan kohdata. Enkä tarkoita nyt sitä, että kivojen asioiden ja matkojen tekeminen olisi jotenkin tuomittavaa. Päin vastoin. Mutta pitää myös olla arjessa niitä "tylsiä" hetkiä. Nykyihmisen on vaikea olla tekemättä mitään kun ärsykkeitä ja kaikkea olisi niin paljon tarjolla. 

No kotona on kyllä oikeasti niin ihanaa olla mun KonMari projektin jälkeen. "Maritus" kesti oikeastaan puolitoista vuotta. Vielä tänä syksynä olen postitellut vaatteita ja tavaroita kierrätysryhmien kauppojen tiimoilta ja mitä enemmän eroon tavarasta on päässyt, sitä helpompi on olla ja hengittää. Sitä vähemmän tarvitsen tai edes haluan. Onhan tuossa vieläkin muutama juttu mitkä pitäisi laittaa eteenpäin. Laitan kaiken pois mitä ei käytetä. Elämän laatu todella on parantunut. Lähiaikoina on luvassa tarkempi postaus vielä tuosta mun projektista, mitä kaikkia positiivisia vaikutuksia sillä oli! Marie Kondohan niitä lupaa ja hän on todella ollut oikeassa. Hyödyt henkisellä tasolla ovat olleet suuremmat kuin sillä materialistisella ja visuaalisella puolella. Näistä tulet kuulemaan pian lisää. Kodin ja mielen detox -juttua luvassa lähiaikoina!


Mikä helpottaa jalkatreenin perille menemistä? Siitä lisää Instassa

Tällaista ajatuksen virtaa tänään. Treenijuttuja löydät enemmän instan puolelta. Sinne on päivittynyt erilaisia liikevinkkivideoita, myös Storyn puolelle! Kurkkaa siis instasta vinkkejä pallon kanssa tai vinkkejä miten herätellä kroppaa ennen jalkatreeniä, jotta se menee paremmin perille!
Loma jatkuu vielä viikon ja kiitollisena tänään aamulla huokailin sitä, miten ihana on olla kotona. Täältä kun saa mun mielestä parhaat aamupalatkin, haha :D Kahvi on aina luomukahvia kauramaidolla. Tuorepuuro oli tänään maustettu luonnon vaniljalla ja mulpereilla. Ja vihermehua ilman ei yksinkertaisesti vain lähde aamu käyntiin. En voi kuvitella tämän herkumpaa aamupalaa. Ja aamutreenin jälkeen se vielä maistuu ihan superisti paremmalle!

Mukavaa keskiviikkoa teille kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti