Sports Lady®

Sports Lady®

2.3.2019

Kaunis luonnollisesti ja arvontaTällä viikonloppu on alkanut aurinkoisesti ja eilen kävin ostoksilla täydentämässä meikkipussini sisältöä. Keväiset kelit innostava myös hankkimaan keväisempiä värejä meikkipussiin. 

Jos on ruokavalio ja syöminen muuttunut vuosien mittaan puhtaammaksi, niin sen on tehnyt myös meikkipussini ja kylppärini putelivalikoima. Jos valitsen lautaselleni luonnollisia ja puhtaita raaka-aineita, niin haluan valita niitä myös iholleni. On mukavampi meikata, kun tietää meikkipussinsa tuotteiden sisällön. Tyytyväisenä kylppärin kaappiin kurkatessa voin nykyään todeta, että sieltä ei löydy mitään muuta enää kuin luonnonkosmetiikkaa. Niissä on laatu parantunut huimasti siihen mitä se joskus oli. Vähitellen olen vaihtanut kaiken perinteisestä kosmettiikasta luonnolliseen. 

Tavallisen kosmetiikan valmistuksessa käytettävät synteettiset aineet ovat haitaksi niin ihmiselle kuin ympäristöllekin. Miksi et tekisi palvelusta itsellesi ja samalla myös ympäristölle? Synteettisten kemikaalien vaikutusta on mahdotonta ennustaa, käytössä kun on useampi kosmetiikkatuote. Synteettiset valmistusaineet vaikuttavat niin kehoon kuin mieleenkin. Kun käytössä on useampaa tuotetta, ei kukaan voi tietää ainesosien yhteisvaikutuksesta. Ainesosat ovat vielä turvallisia yksinään, mutta sekaisin käytettynä ei kukaan tiedä mitä ne aiheuttavat. Sama asia kuin vitamiinien tai apteekin käsikaupassa myytävien lääkkeiden kanssa. 

Helpointa luonnonkosmetiikkaan on tutustua ostamalla ensin jokin tuote kun vanha synteettinen tuote loppuu. Edullisilla merkeillä on hyviä tuotteita ja lopulta huomaat että rahaa menee kauneudenhoitoon vähemmän kuin ennen ja iho ja hiukset alkavat kukoistaa kun niitä ei tuki keinotekoisin ainein. Itse olen siirtynyt käyttämään luonnonkosmetiikkaa juuri näin. Nyt kaapista löytyy vain terveellistä ja ekologista purkkia ja purnukkaa. 

Koska en jaksa perehtyä tuotteiden monimutkaisiin INCI –luetteloihin, valitsen sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Silloin tiedän, että kosmetiikkatuotteiden raaka-aineet tulevat luonnosta mahdollisimman vähän käsiteltynä. Luomulaatuisia raaka-aineita niissä suositaan aina kuin mahdollista ja niissä ei käytetä esimerkiksi synteettisiä hajusteita tai väriaineita.

Tykkään meikata ja käyttää ihania rasvoja ja naamioita, mutta pelkään olla koekaniinina kosmetiikkateollisuuden tarjoamalle kemikaalicoctailille. Sen verran perinteisen kosmetiikan turvallisuus huolettaa. Eri ainesosien yhteisvaikutusta kun ei elimistöllemme tiedetä. Periaatteessa perinteisen kosmetiikan tulisi olla turvallista, mutta asia ei ole kuitenkaan niin yksinkertainen. Kosmetiikka ei saisi sisältää terveydelle haitallisia aineita, mutta sitä ei tiedä kukaan miten kaikki nuo aineet käyttäytyvät yhdessä. Tuotteen ainesosat tietysti mainitaan tuotteen kyljessä, inci-listassa, mutta harva jaksaa niitä lukea ja opetella niiden merkitykset. Minä olen yksi niistä.


Sen lisäksi, että luonnonkosmetiikasta kiittää oma keho, kiittää siitä myös ympäristö. Kun hankkii sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, voi olla varma että raaka-aineiden tuotannossa, hankinnassa ja kosmetiikan valmistamisessa on minimoitava ympäristöön kohdistuvat haitat. Luonnonkosmetiikassa myös raaka-aineet kertätään vastuullisesti eikä vaaranneta ympäristöä. Henkilökohtaiset kosmetiikkavalinnat ovat sellainen keino, millä pystyt vaikuttamaan omaan ympäristöjalanjälkeesi. Perinteistä kosmetiikkaa kasvoilta pestessä se huuhtoutuu viemäriin ja palaa sieltä taas koteihimme takaisin vesijohtoveden mukana. Kuten kaikki lääkejäämät ja muukin kemikaali.

Eli yhden kuluttajan valinnoilla on merkitystä. Mitä enemmän hyviä valintoja ihmiset tekevät, sitä enemmän myös teollisuus seuraa kysynnän perässä. Ilahduttavaa onkin ollut viime vuosina huomata luonnonkosmetiikan räjähdysmäinen kasvu, ja uskon että ollaan siltikin vielä alkutaipaleella tämän asian kanssa. 

Oma vinkkini on lähteä vaihtamaan vähitellen kosmetiikkaa luonnolliseen. Kun jokin meikki tai puteli loppuu, kokeile luonnollisempaa versiota. 

Maaliskuun 22.-23 päivä järjestetään jälleen luonnonkosmetiikkaan keskittynyt Luonnonkaunis -messutapahtuma. Messuilla on esillä monipuolisesti luonnonkosmetiikkaa ja tänäkin vuonna erilaista ohjelmaa. Täältä pääset katsomaan lisää. 

Minulla on ilo arpoa teille viisi kahden lipun pakettia (jotka ovat yksipäiväisiä mutta vapaavalintaisesti voi voittaja käyttää ne perjantaina tai lauantaina). Kommentoi postaukseen ja jätä siihen myös meiliosoitteesi niin ilmoitan voittajille henkilökohtaisesti!

9 kommenttia:

 1. Ihana postaus luonnonkosmetiikasta! Itse olen myös alkanut pikkuhiljaa vaihtaa "kemikaalittomimpiin" vaihtoehtoihin ja koen että ihoni on parantunut tämän myötä. Kiitos Hanna ❤

  VastaaPoista
 2. En osallistu arvontaan tällä kertaa, mutta halusin tulla toivottamaan sinulle kivaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 3. Osallistun ehdottomasti! Ja menen kyllä messuilemaankin joka tapauksessa:) Toivottavasti törmätään❤!
  Viime kesänä oli ensimmäistä kertaa luon.kos. aurinkorasvoja meillä käytössä ja niitä meinasin nytkin messuilta ostaa hieman edukkaammin. Mies todella vaaleana palaa käytännössä aina mutta ensimmäinen kerta kun 10 päivää Espanjan auringossa meni ilman palamista 👍
  Jonna

  VastaaPoista
 4. En ole koskaan osallistunut, mutta kiinnostaisi. Olen toistaiseksi vielä sekakäyttääjä, mutta luonnonkosmetiikka kiinnostaa koko ajan enemmän

  VastaaPoista
 5. Olen itse vasta oikeastaan vuoden sisällä ruvennut kiinnostumaan luonnonkosmetiikasta ja vähitellen päivittämään rutiinejani sen mukaisesti. Osallistun arvontaan kiitos :) 3rikatms(at)gmail.com

  VastaaPoista
 6. Mukana
  jenelyne@windowslive.com

  VastaaPoista
 7. Mukana :-)
  Sara.rokman@gmail.com

  VastaaPoista
 8. Olen vähitellen vaihtanut mm. pesuaineet ja shampoot luonnonkosmetiikkaan. Meikkejä en juurikaan käytä ja muutenkin olen kemikaalikuormaa pyrkinyt vähentämään. Paras deodorantti löytyy Laveralta. Onneksi marketit myyvät luonnonkosmetiikkaa jo melko hyvällä valikoimalla. Messuille menisin mielelläni. Terv. Kirsikka senjavanska77@gmail.com

  VastaaPoista
 9. Itsekin siirtynyt vähitellen luonnonkosmetiikkaan. Messuilta olisi kiva lehteä hakemaan täydennystä meikkipussiin.
  eeva22@hotmail.com

  VastaaPoista