Sports Lady®

Sports Lady®

1.4.2021

Terveellisempi raakakakku pääsiäispöytään - Sports Lady Strawberry raw cake

 


Näin se alkuvuosi meni aivan älytöntä vauhtia ja nyt on jo pääsiäinen. Pääsiäinen menee täällä rauhallisesti, kotia laittaen. Ajattelin siivota parvekkeen ja ehkä pestä ikkunoita. Aiomme myös leipoa. Jos haluat terveellisempää herkkua pääsiäisen pöytään, on tässä siihen yksi ihana vaihtoehto. Tähän raakakakkuun ei kyllästy koskaan! Tätä kakkua myytiin aikanaan myös Cocovi Bar:lla kun olin siellä ravintolapäällikkönä vuosia sitten!


Raakakakku on mitä parhain terveysherkku! Tämä kakku sisältää melkoisen määrän ravinteita. Energiaa kakkuun tulee paljon, koska tässä on manteleita, pähkinöitä ja kookosöljyä. Kuitenkin herkku on aina herkku, eikä sitä ole tarkoituskaan syödä paljon kerralla tai jatkuvasti. Energiaa on tavallisissakin kakuissa. Kun tekee mieli herkutella terveellisesti, on tällainen kakku parhaasta päästä. Oma ruokavalio ei nykyään salli gluteenia, maitotuotteita eikä sokeria, joten minun valintani kääntyy tähän kakkuun. 


Raakakakkua ei paisteta, vaan se muotoillaan käsin ja jähmetetään jääkaapissa. Tällainen kakku säilyy hyvin, ja sen voit valmistaa myös ihan itseäsi varten, koska kakun voi leikata sopiviksi paloiksi ja pakastaa. Yhdestä kakusta riittää herkuteltavaa pitkäksi aikaa! 


Sports Lady Strarwberry Raw Cake


Pohja
3 dl liotettuja luomumanteleita
3 dl luomu rusinoita
mausteeksi kanelia ja himalajan ruususuolaa

Täyte
1 pss pakastemansikoita (500g) 
2 luomu banaania 
2 dl luomu cashew pähkinöitä 
2 dl sulatettua luomu kookosöljyä

Liota mantelit ja cashew't yön yli tai vähintään 3 tuntia. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Aloita pohjasta. Pyöritä tehosekoittimessa liotetut mantelit ja rusinat (niin kauan että massasta tulee yksi "klimppi") sekä mausteet. Kaada pohja-ainekset vuokaan ja taputtele tasaiseksi. Pyöritä sekoittimessa seuraavaksi mansikat ja banskut. Mansikoiden tilalla voi käyttää myös muita marjoja. Usein teen kakun mustaherukoista tai puolukoista. Ne pysyvät myös paremmin kasassa, kun eivät ole niin vetisiä marjoja. Lisää sulatettu kookosöljy sekä liotetut cashew't. Kaada täyte pohjan päälle ja koristele. Laita jääkaappiin yön yli ja tarjoile.


Ihanaa pääsiäistä ja nappaa Instasta talteen pääsiäisen treeni, jossa tarvitset käsipainot!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti