Sports Lady®

Sports Lady®

18.4.2019

Hyvää pääsiäistä - kirjasuosituksia ja ruokailuvinkkejä


Oletteko te odottaneet pyhiä? Minä olen, tosi paljon. On ihanaa päästä vain olemaan ja rentoutumaan, ilman minkäänlaisia aikatauluja. Me lähdemme pikkukoiran kanssa Hankoon ja ystäväni Birgitta tulee mukaan. Lapsi lähti isälleen pääsiäiseksi. Ohjelmassa on todellakin vain oleilua, löhöilyä, ulkoilua, lukemista. 

Kevät on ollut tosi työn täyteinen, rankka ja samalla ihanan tuottelias ja innostava. Olen antanut kyllä kaikkeni, tehnyt paljon töitä ja samalla panostanut todella paljon lepäämiseen. Mutta loma tekee hyvää. Ei aikatauluja, fiiliksen mukaan menemistä vain. 



Eilen saapui onneksi tilaamani kirjapakettikin ja esittelin jo kirjoja Instan Stoorissa. Esitellään ne vielä täälläkin. Ensimmäinen kirja on Amy Cuddyn Presence. Amy Cuddyyn olen tutustunut TED talkin puheenvuorosta NLP -koulutuksen kautta. Your body language may shape who you are -pätkä on katsottavissa täältä

Toiseen kirjaan (Charles Duhigg, The Power of Habit) törmäsin joko Tony Robbinsin tai Rachel Hollisin kirjoissa, en muista kumpi tätä suositteli. 

Sitten tilasin Rachel Hollisin molemmat kirjat. Girl Stop Apologizing on uusi kirja, sen olen kyllä kuunnellut jo Bookbeatista pari kertaa kuten tuon aiemmankin kirjan. Mutta koska tykkäsin kirjoista ja tulen lukemaan ne vielä uudelleen, tilasin myös paperiversiot. 



Mä olen ollut kymmenen päivää herkkulakossa, se on aika hyvin jo se. Herkkulakko minulla tarkoittaa luopumista jäätelöstä ja suklaasta, leivästä ja kaikista viljatuotteista. Työn ja liikuntamäärän vuoksi voin periaatteessa syödä aika huoletta mitä vaan, mutta tiedättekö missä herkut ja leivän syönti näkyvät. Naamassa. Kyllä. Tuntuu, että olen kymmenessä päivässä saanut paljon raikkaamman ja rypyttömämmän olemuksen. Iho on aivan erilainen. Että tässä pientä motivaatiota sokerin ja leivän lopettamiseen teillekin. Painon vuoksi ei ole tarvinnut juurikaan miettiä nykyään mitä syö, mutta ihossa muutos näkyy välittömästi. 



Syytän tästä makeanhimosta ja nopeasta ruuasta Tamia. Pentuarkea voi verrata täysin vauva-arkeen. Viimeiset puoli vuotta ovat olleet tosi rankat. Onneksi hänestä on jo tullut iso poika. Tami oppi sisäsiistiksi jo viime syksynä, ihan muutaman kuukauden ikäisenä. Hän on muutenkin varsin kiltti ja hyvätapainen koira, mutta siihen olen uhrannut kyllä paljon aikaa ja energiaa jolloin oma hyvinvointi jäi hetkellisesti vähän retuperälle. Ihan kuin lapsenkin kanssa aikoinaan.. Mutta nyt voin korjata työni hedelmiä. Koiranpennun kanssa on aivan sama asia kuin lapsen: kun annat hänelle tarpeeksi aikaa ja rakkautta pienenä ja opetat hänet tekemään juttuja kanssasi, saat kohta nauttia jo loistavasta seurasta ja tehdä niitä kivoja juttuja yhdessä rakkaiden kanssa. 




Mutta siihen ruokavalioon vielä. Normaalisti oma ruokavalio koostuu lähinnä kasviksista, hyvistä rasvoista sekä täysjyväriisistä ja qvinoasta. Kalaa ja kananmunaa syön vähäsen ja aamuisin vakkarina on aina puuro ja peanut butter crunchy, joka pitää nälän hyvin loitolla aamupäivän ohjausten ajan. Samaa ruokavaliota noudatan pääsiäisenäkin, mutta ehkä joku pieni herkku ja skumppa kuitenkin kylkeen. Noudatan sitä oikeastaan aina. Koiran tullen se pääsi lipsumaan, leipää ja pastaa tuntui kuluvan. Se kun on helppoa ja nopeaa. Pastan keität kymmenessä minuutissa, täysjyväriisi keittyy 30 minuutissa.. Mutta valitettavasti se näkyi heti ihossa. Kun mietit ja etsit itsellesi sopivaa ruokavaliota, sen pitäisi olla sellainen mitä pystyt noudattamaan lopun elämääsi. 

Oma ruokavalioni on hyvin simppeli ja aineksia löytyy aina, joka paikasta. Kasviksia, jokin hyvä kuidun lähde, proteiinia ja paljon hyviä rasvoja. Eläinperäisiä proteiineja nykyään vähemmän, sillä ruoka on hyvin kasvispainotteista nykyään. Ja kun syöt jotain, kannattaa miettiä tekeekö ruoka sinulle hyvää oikeasti vai saatko siitä hetkellisen ilon. Itse olen luopunut kaikista ihanista kastikkeista, lisäaineista, roskaruuasta, leivästä, leivonnaisista, karkeista ja monesta sellaisesta joita kyllä rakastan, mutta jotka eivät missään nimessä tee minulle hyvää. Joskus voi herkutella, mutta se on sitten harvemmin. Ruuan laatu vaikuttaa mielialaan, jaksamiseen ja vireystilaan. Se vaikuttaa myös palautumiseen ja unen laatuun. Näiden lisäksi se vaikuttaa tietysti ihon laatuun, moniin sairauksiin parantavasti ja ennaltaehkäisevästi. Ravinnolla on todella suuri merkitys. Ei ole sama mitä suustaan laittaa alas. Valitettavasti. Jos mietimme terveyttä ja jaksamista. Pääsiäisenäkin voi nauttia ihania, mutta samalla terveellisiä ruokia. 

Ihanaa ja aurinkoista pääsiäistä! Muistakaa levätä ja nautitaan upeista keleistä.

Xo

2 kommenttia:

  1. Aivan ihana sää ollut tänäänkin, tuolla takapihalla meuhkasin jo.
    Ihanaa pääsiäistä sinulle Hanna <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Upeat kelit kyllä ☀️ Ihana kun tulee kesä!

      Poista