Sports Lady®

Sports Lady®

6.3.2015

Ruokavalion muutoksesta ja lahjakortin arvonta



Eilinen postaus herätti mukavasti keskusteluaKiitos kommenteista kaikille.  Todettakoon vieläettä blogissa kerron omia näkemyksiäni ja kantojanieikä se tarkoita sitä että kaikkien pitäisi elää samalla tavallaEhkä löydät täältä jonkin vinkin tai jutun mistä sinulle on hyötyä? Ravinto on aina tunteita herättävä asia ja siitä voidaan olla niin montaa eri mieltäTärkeintä kuitenkin mun mielestä onettei homma mene liian fanaattiseksi ja ruoka on kuitenkin iloinen asiaSiitä pitää nauttia! Minulle se ei ole vain polttoainettaSe on myös elämäntapa! Nautin ruuanlaitosta ja rakastan syödä kauniisti katettuja illallisia ja kunnon ruokaa. Käydä myös ulkona syömässä! Ruuan funktio on pitää meidät mahdollisimman hyvävointisina ja terveinä ja iloisina! Se miten syön nykyäänon jonkinmoisen matkan takanaEn muuttaisi tätä tapaa enää mihinkään! Nykyään en kärsi päänsäryistäen sairasta juuri koskaanminulla ei enää ole iho-ongelmia (finnejä tuli säännöllisesti myös aikuisiällä vaikkei se mikään ongelma koskaan ole ollut varsinaisesti)päänahka ei enää kutiseei ole ilmaa vatsassaei väsytä eikä hatuta niin paljon kuin ennenhiukset ja iho on paremmassa kunnossa.

Kerronpa tähän taustaksi miten söin aikaisemmin muutama vuosi sittenAamiaiseksi yleensä fitness-muroja rasvattoman maidon kanssa sekä kahvia maidollaMeillä oli myös töissä aamiainen ja usein söin sen siellä (olin silloin vielä Nasdaq Omx'ssä töissä)Aamiainen oli leipää erilaisin täyttein sekä jugurttia ja joskus puuroaSitä oli muistaakseni keskiviikkoisinJa cappuccinoa automaatistaLounas tuli syötyä töissäLounas saattoi olla jotain Sodexhon ruokalasta tai Memphiksessä kanasandwich ranskalaisilla tai salaatillaPicnicin uuniperunasalaatti jossain lounaspaikassasushia tai mitä näitä lounasvaihtoehtoja nyt onIltapäivisin meillä oli töissä hedelmiä ja söin niitäTai palaverissa söin pullan tai viinerin (joskus onnistuin taistelemaan näitä kiusauksia vastaan)Välipalaksi saatoin hakea myös "namiboxista" karkkia. Suklaatakin oli kulhoissa pitkin poikin toimistoa! Pörssiurani alkuaikoina meillä oli myös ilmaiset limut ja Fanta lightia saattoi mennä parhaimmillaan kuusikin pulloa päivässä! Keskiviikkoisin oli myös aina "keskiviikkopulla"Sitten seuraava ruoka kotonaYleensä muutama leipä (kevytlevitettä ja juustoa päälle) ennen varsinaista ruokaaJa ruuaksi sitten normaalia kotiruokaaTällaisella ruokavaliolla en tuntisi itseäni enää hyvinvointiseksi. Nuorempana en taas syönyt välttämättä juuri mitään ja saatoin vetää päivän 700 kcal voiminKävin jumpassa kolme kertaa viikossaOlin väsynyt ja säännöllisin väliajoin kipeä. Onneksi sitä ihminen vanhemmiten edes vähän viisastuu?

Ruokavalioni lähti sitten jalostumaan parempaan suuntaan kun jäin lapsen kanssa kotiin 2007. Mutta suurin muutos tapahtui ehkä 2010 kun aloin syödä enemmän "terveellisesti" ja jätin karkin puputusta ja leipää poisEnemmän rahkoja ja raejuustojaRuokavalio lähti kehittymään vähähiilarisemmaksi ja proteiinipitoisemmaksiSe oli kuitenkin todella vähärasvainen ja sisälsi light-tuotteitaVuosien mittaan olen muuttanut sitä vähitellen siihen mitä se nyt on. Kyllä mä kauhulla katson blogin alkuajan ruokapostauksiaSe oli silloin seNykyään syön oikeaa ruokaa. En osta puolivalmisteita tai "oikaise" ruuanlaitossa. Syön paljon kasviksia ja marjojaHyviä rasvoja (avocadoaöljyjäpähkinöitäsiemeniä)Osittain raakaruokaaVähemmän broileriaja punaista lihaa en ole syönyt 20 vuoteenPaljon kalaaEn juo ollenkaan light limuja tai -mehuja tai -mehukeittoja. Energiajuomiin en koskisi pitkällä tikullakaanVältän maitotuotteita ja ruokavalio on "lähes maidottoman" lisäksi myös gluteenitonPyrin välttämään myös kilpirauhasen vajaatoiminnalle epäedullisia ruoka-aineitamutta se lista on liian pitkäjoten lipsun siitäkin kohtuudellaEn soimaa itseäni herkuista mitä silloin tällöin syönParasta herkkua tällä hetkellä tosin ovat raakasuklaamulperimarjat ja punaviini sekä sushi. 

Tällä hetkellä olo on todella hyvä ja osaan nauttia ruuastaEnkä perustele syömisiäni kenellekään tai tee siitä numeroa kylässäKyllä mä silloin syön mitä tarjolla onenkä turhia ala nirsoilemaan. Ja jos lapsella on synttärit tai nimpparitniin kyllä mä tavallista kakkua syön ja mitä sokeriherkkua siinä nyt pöydässä sitten onkaan! Kohtuus kaikessa toimii aina! 

Sellaista taustasepustusta tän viikonlopun alkuun! Tänään mulla oli töiden jälkeen iltapäivällä hierojaOnko enää parempaa tapaa aloittaa viikonloppu pitkän työrupeaman jälkeen? Seija on aivan mahtavaVarasin myös kiinteyttävän luomukasvohoidon ensi viikolle Ruohonjuuren uudesta kauneushoitolastaSitä odotan myös innolla! Ja ensi viikolla pitää käydä uudelleen hieronnassaJotenkin sain muutama viikko sitten ihan juntturaan yläselänEhkä käsiseisonnassa tai jalat nostettuna tehdyt punnerrukset yhdistettynä tuntien istumiseen ja kirjoittamiseen kun olin observoimassa MP tunteja ennen loppunäyttöjäEnnen loppunäyttöjä tilanne olikin selän kanssa kaikista pahin ja suorastaan katastrofaalinen ja Seija onnistui fiksaamaan mut kuntoon sinne! Kiitos! Silloin kun löytää hyvän hierojan on se lottovoitto! Seijan vastaanotto on myös Bulevardilla. Suosittelen lämpimästiNiin ja sitten käytiin Birgitan kanssa salaatilla Bulevardilla uudessa mestassaPlussaa sille paikalleAinoa vain että "tuorepuristettuihin" mehuihin käytettiin pohjana valmista mehua jossa oli aika paljon sokeriaMutta salaatti oli hyvä ja keitot ja smoothiet näytti myös hyvältä! Ja soija-cappuccino tuli testattua myösSekin oli hyvä.





Ja ne mun iloiset uutiset siirtyi nyt viikolla eteenpäinmutta teille mulla on iloisia uutisia. Sports Ladyn facebookissa on tasan 1800 tykkääjää! Ihanaa kiitos!  Iloinen yllätys on myös se että saan arpoa teille 50 euron lahjakortin Ruohonjuureen! Osallistut arvontaan rekisteröitymällä blogiin lukijaksi (jos et vielä ole) ja  jättämällä kommentin tähän postaukseenMainitse kommentissa myös sähköpostiosoitteesiVoittaja julkaistaan blogissa ensi viikon perjantaina!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

14 kommenttia:

  1. Maito on myrkkyä vatsalle. Ja se turvottaa. Aihe on tietenkin arka kun suomi on maitokansaa. omenamakelainen@gmail.com

    VastaaPoista
  2. mukana , kelpaisi tuo lahjakortti vallan mainiosti ;) pkkirsi@suomi24.fi

    VastaaPoista
  3. Mukana
    Ruohonjuuren pähkinät ♡♡
    luumunkukka(at)luukku.com

    VastaaPoista
  4. Mukana!
    Kiitos sinulle Hanna, syksyllä 2013 sinun ohjauksella ravintoohjaus on tuonnut elämääni terveellisemmän ja säännöllisemmän ruokavalion. Tämä tuntuu ja näkyy kropassani sekä hyvässä olossa. Olen niin tyytyväinen kun silloin lähdin mukaan!

    VastaaPoista
  5. Oi ja voi, ihana arvonta! Mukana! hippohiiri@gmail.com

    VastaaPoista
  6. Mukana ollaan! :-)
    liilii_@hotmail.com

    VastaaPoista
  7. Hyviä ruokavinkkejä,näisthän jokainen voi valita itselleen sopivia!
    /Pia

    VastaaPoista
  8. Mukana:-)
    sannara30@gmail.com

    VastaaPoista
  9. Mukana arvonnassa =)!
    siinatar@gmail.com

    VastaaPoista
  10. Oi kun olisikin kiva voitto, lahjakortille olisi kyllä käyttöä, mukana siis :) (nymana40@gmail.com)

    VastaaPoista
  11. Messissä ollaan sanna.portala@gmail.com

    VastaaPoista
  12. Hyviä ideoita ruokavalioon. Mukana ihanassa arvonnassa!

    emvm@suomi24.fi

    VastaaPoista
  13. Mukana ollaan :)
    s.kansakoski(at)luukku.com

    VastaaPoista