Sivusin edellisviikon bataattikeittojutussa ohimennen lehtikaalichipsi -asiaa. Moni on näitä varmasti tehnytkin, mutta osalle tämä on ehkä uutta?
Lehtikaali on yksi mun lempparivihannes! Se on mielettömän ravinnerikas lehtivihannes. Käytän sitä tuoreena ja pakastan valmiiksi. Sitä voi laittaa smoothieen tai siitä voi tehdä näitä ihania chipsejä (niin pakastettuna kuin tuoreenakin). Lehtikaali sisältää runsaasti antioksidantteja. Sen klorofylli puhdistaa elimistöä saasteista ja muista myrkyistä. Kalsiumiakin tämä ihana vihannes sisältää, joten erinomainen maitotuotteita välttelevälle! Kalsiumia tässä on jopa tuplasti maitoon verrattuna. Ja C-vitamiinia taas kaksi kertaa enemmän kuin vaikka appelsiinissa. Lehtikaalin ainesosat lisäävät naisilla hyvän estrogeenin tuotantoa, mikä estää rintasyöpäsoluja kasvamasta.
Lehtikaalichipsit
- revi lehdet irti "tangosta" ja sopivan kokoisiksi palasiksi kulhoon
- kaada päälle 1-2 rkl oliiviöljyä (kooksöljy toimii myös loistavasti)
- ripottele päälle himalajan ruususuolaa
- paista 175 asteessa noin 6-10 min (saavat ruskistua reunoilta mutta eivät palaa eli vahdi koko ajan!)
Nämä on niin hyviä! Harmi, kun lehtikaalia ei oikein meinaa löytyä meidän lähikaupasta. :(
VastaaPoistaIsommissa kaupoissa on. Se säilyy hyvin ja itse aina myös pakastan sitä!
VastaaPoista