Sports Lady®

Sports Lady®

4.8.2014

Kuinka kevennät ruokavaliota - gluteenittomia ja maidottomia esimerkkiaterioita

On toivottu esimerkkipäivää siitäkuinka voit keventää ruokavaliota. Tässä tulee minun tyyliseni kevennetty päiväOmassa ruokavaliossa ei ole gluteenia ja maitotuotteitakaan nimeksikääneli esimerkkiateriat ovat gluteenittomia ja maidottomiaMielestäni on hienoaettä trendi menee koko ajan enemmän puhtaasti syömiseen ja yhä useammilla on ajatusta siitäettä ruoka voi olla hyvänmakuista eikä vain "kehon polttoainetta"Ei siis niinettä vedettäisiin rahkaa ja raejuustoa sekä tonnikalaa ja ananasta purkkitolkullavaan että keskitytään itse valmistamaan tervelllistä ja maistuvaa ruokaaKannattaa käyttää ruuanlaitossa paljon tuoreita yrttejä ja maistuvia raaka-aineita! Ja kannattaa nähdä hieman vaivaase on sen arvoista!


Aamiainen

Tee tuorepuuro. Ohjeen löydät täältä. Tämä vaihtoehto on kaikista nopein, sillä puuro on valmista heti syötäväksi, kun teet sen illalla kaappiin valmiiksi. Tavallinen puuro marjojen on myös hyvä vaihtoehto. Muista kuitenkin nauttia jotain proteiinia sen kanssa. Vaikka keitetty kananmuna tai raejuustoa. Suolaisen nälkään toimii erinomaisesti munakas!


Lounas ja päivällinen

Syö kasviksia lautasen täydeltä. Itse sekoitan salaatin ja kasvikset kulhossa ja lisään joukkoon hieman Himalajan ruususuolaa ja öljyä. Maut korostuvat ja salaatista tulee maukkaampaa! Lisää joukkoon noin nyrkin kokoinen määrä lihaa, kanaa tai kalaa tai vaikka katkarapuja. Älä siis unohda hyviä rasvoja, joita ovat mm. avocado. MCT-öljy, oliiviöljy tai pähkinät ja siemenet. Käytä näitä kuitenkin kohtuudella. Avocadosta riittää mainiosti 1/4 ja öljyä voit laittaa ruokalusikallisen. Päivällisen voit nauttia saman kaavan mukaan, mutta lisää joukkoon vähän hyviä hiilareita jos olet käynyt treenaamassa. Vähän riisiä, bataattia, kvinoaa, täysjyväohraa tai syö muutama riisikakku (ei niitä kaupan "pahvisia riisikakkuja" vaan osta vaikka Ruohonjuuresta tai Prismasta herkullisia luomulaatuisia villiriisikakkuja).


Välipala

Välipalaksi voit lounaan ja päivällisen välissä nauttia smoothien tai vaikka marjoja tai miksei pari näkkäriä päällystettynä avocadolla ja kananmunalla. Pulsinin patukat ovat myös ihana ja proteiinipitoinen herkku vaikka kahvin kanssa. Hedelmissä on paljon sokeria ja niitä en suosittele painonpudottajalle!


Iltapala

Iltapalaksi hyvä ja täyttävä "pikkusyötävä" on vaikka munakas. Itse paistan sen kookosöljyssä. Laita kaksi munaa ja 2-4 valkuaista. Valkuaisista saat hyvin proteiinia ja isomman munakkaan (keltuaisissa on paljon energiaa joten siksi vain valkuaisia)Täytteeksi voit laittaa vaikka tomaattia, chiliä, valkosipulia ja sipulia. Päälle reilusti basilikaa tai timjamia. Syötävää tulee lautasen täydeltämutta annos on silti kevyt ja terveellinen!


-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti