Oma syöminen perustuu mahdollisimman prosessoimattomaan ruokaan. Uskon, että tällä on juuri se teho miksen enää sairastu kuten ennen. Keho ei enää saa niitä "myrkkyjä" joita prosessoidut ruuat sisältävät. Myöskään tämän vuoksi en pidä enää mitään Detox kuureja, en usko tarvitsevani niitä. Keho on jo suht vapaa myrkyistä. Suosin ruokaa, joka on lähellä sitä olomuotoa miten luonto sen on luonut. Ja suosin luomua ja kotimaista aina lompakon paksuuden puitteissa.
Jokaisella aterialla pidän huolen, että se sisältää hyviä rasvoja (avocado, kookos- tai MCT öljy, pähkinät, siemenet..) sekä hyviä proteiinin lähteitä (kala, äyriäiset, kananmuna ja broileri. Jälkimmäistä olen alkanut vähitellen karttaa. Luomuna se on järjettömän kallista ja tavallisena..no, ei kyllä kovin terveellistä). Myös vihanneksia runsaasti! Marjoja käytän myös ja kerran päivässä myös hyviä hiilareita vähän. Vehnää ja gluteenia en syö enää ja maitotuotteet ovat vähentyneet lähes olemattomiin ruokavaliostani. Joskus jos on "pakko".
Tärkeää on kuitenkin nauttia ruuasta ja valmistaa mahdollisimman maistuvia ruokia ja laittaa ne kauniisti tarjolle! Teen joka päivä ruokaa ja aina alusta loppuun asti itse! Tämän vuoksi ulkona syöminenkin on vähentynyt. En halua kehua omilla ruuillani, mutta kyllä itse tehty ruoka hyvistä raaka-aineista voittaa aina monen tavallisen kuppilan pöperöt. Ravintoloissa, joissa käytetään hyviä raaka-aineita toki syön hyvin mielelläni! Jos rahaa olisi paljon, niin söisin ulkona hyvissä ravintoloissa mielelläni vaikka kerran tai kaksikin kuussa! Rakastan hyvää ruokaa! Illallista olen tainnut syödä ulkona viimeksi alkukesästä ja lounaalla käyn ehkä kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa ulkona! Eniten taidan kuitenkin tällä hetkellä siltikin tuhlata ruokaan ja erilaisiin terveystuotteisiin Ruohonjuuressa tai muissa luontaistuotekaupoissa? Ja viime viikolla sijoitin myös uusiin veitsiin ja on muuten mieletön ero tehdä ruokaa kun on kunnon veitset käytössä!
Silppua valkosipulinkynnet pieneksi. Kannattaa "litistää" veitsellä kynsi ennen paloittelua, saat maut paremmin esille. Pilko sipuli myös pieneksi ja halkaise minitomaatit neljään osaan. Paista pannulla hetki kookosöljyssä suhteellisen miedolla lämmöllä, jotta maut eivät katoa. Lisää joukkoon munat ja valkuaiset sekoitettuna. Joukossa ovat myös mausteet. Paista "lettua" ensin kovemmalla lämmöllä hetki, jotta se ruskistuu. Laita lämpö pienemmälle ja jatka paistamista. Käännä munakas ja anna paistua vielä toisellakin puolelta. Kaada lautaselle ja revi päälle PALJON tuoretta basilikaa.
Jokaisella aterialla pidän huolen, että se sisältää hyviä rasvoja (avocado, kookos- tai MCT öljy, pähkinät, siemenet..) sekä hyviä proteiinin lähteitä (kala, äyriäiset, kananmuna ja broileri. Jälkimmäistä olen alkanut vähitellen karttaa. Luomuna se on järjettömän kallista ja tavallisena..no, ei kyllä kovin terveellistä). Myös vihanneksia runsaasti! Marjoja käytän myös ja kerran päivässä myös hyviä hiilareita vähän. Vehnää ja gluteenia en syö enää ja maitotuotteet ovat vähentyneet lähes olemattomiin ruokavaliostani. Joskus jos on "pakko".
Tärkeää on kuitenkin nauttia ruuasta ja valmistaa mahdollisimman maistuvia ruokia ja laittaa ne kauniisti tarjolle! Teen joka päivä ruokaa ja aina alusta loppuun asti itse! Tämän vuoksi ulkona syöminenkin on vähentynyt. En halua kehua omilla ruuillani, mutta kyllä itse tehty ruoka hyvistä raaka-aineista voittaa aina monen tavallisen kuppilan pöperöt. Ravintoloissa, joissa käytetään hyviä raaka-aineita toki syön hyvin mielelläni! Jos rahaa olisi paljon, niin söisin ulkona hyvissä ravintoloissa mielelläni vaikka kerran tai kaksikin kuussa! Rakastan hyvää ruokaa! Illallista olen tainnut syödä ulkona viimeksi alkukesästä ja lounaalla käyn ehkä kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa ulkona! Eniten taidan kuitenkin tällä hetkellä siltikin tuhlata ruokaan ja erilaisiin terveystuotteisiin Ruohonjuuressa tai muissa luontaistuotekaupoissa? Ja viime viikolla sijoitin myös uusiin veitsiin ja on muuten mieletön ero tehdä ruokaa kun on kunnon veitset käytössä!
Päivän lounaaksi eilen tomaattimunakas ja vihersmoothie
Munakas
4 valkosipulinkynttä
1 pieni punasipuli
1/2 rasiaa kirsikkatomaatteja
2 munaa
4 valkuaista
Kookosöljyä paistamiseen
Suolaa ja pippuria maustamiseen
Silppua valkosipulinkynnet pieneksi. Kannattaa "litistää" veitsellä kynsi ennen paloittelua, saat maut paremmin esille. Pilko sipuli myös pieneksi ja halkaise minitomaatit neljään osaan. Paista pannulla hetki kookosöljyssä suhteellisen miedolla lämmöllä, jotta maut eivät katoa. Lisää joukkoon munat ja valkuaiset sekoitettuna. Joukossa ovat myös mausteet. Paista "lettua" ensin kovemmalla lämmöllä hetki, jotta se ruskistuu. Laita lämpö pienemmälle ja jatka paistamista. Käännä munakas ja anna paistua vielä toisellakin puolelta. Kaada lautaselle ja revi päälle PALJON tuoretta basilikaa.
Vihersmoothie
Lehtikaalia, 2 lehteä ilman keskiruotoa
1/2 rasiaa baby pinaattia
1/4 kurkku
1/2 sitruunan mehu
Reilusti Himalajan ruususuolaa
Vettä maun mukaan
Blendaa. Mutta älä liian kauaa, jotta juomasta ei tule liian lämmintä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti