Hei kaikki! Toivottavasti teillä on lähtenyt viikko hyvin käyntiin?
Mulla oli pientä ruuanlaittoa tänään! Valmisteluihin meni alle tunti ja saldona monta ateriaa! Jos ja kun haluaa syödä terveellisesti, kannattaa vähän ennakoida. Terveellisesti syömisessä on oma extra vaivansa. Se ruuan valmistaminen. Mutta ruuanlaiton kanssa voi päästä hyvinkin vähällä pienellä etukäteissuunnittelulla. Mieti etukäteen kauppaan mennessäsi viikon (tai vaikka kolmen seuraavan päivän) menu. Tee parina päivänä viikossa enemmän ruokia joita voit sitten jääkaapista tai pakkasesta lämmittää. Ja mikro on kyllä älyttömän kätevä. Taivuin ja ostin sellaisen vihdoin.
Valmistelin tänään pakkaseen/jääkaappiin kahta erilaista keittoa (arvatenkin mun lempparit kukkakaali/kookos keitto sekä manteli/selleri keitto). Paistoin myös broileria ja broilerinjauhelihaa, jotka laitoin sopivan kokoisiin rasioihin. Niitä voi yhdistellä niin kasviskeittoon kuin muihinkin kasviksiin. Siltä varalta jos ei ehdi tai jaksa kokata.
Tänäänkin olin kotona vasta ilta yhdeksän jälkeen. Ja aamu alkoi sillä että lähdettiin kotoa kasilta. Tänään oon syönyt aika paljon eväitä ja sitten illalla myöhäisen aterian kotona. Päivällä välipalaksi söin keittoa kokkailun lomassa. Oli pari tuntia aikaa olla kotona ja hyödynsin sen a) nukkumalla puoli tuntia b) kävelemällä puoli tuntia c) kokkaamalla tunnin. Kun on koko ajan liikenteessä ja tekee ruumillista työtä/seisomatyötä niin mä kyllä silloin tällöin tarvitsen ne päikkärit (vaikka nukunkin sen 9 tuntia). Ja kai se eilinen hulabaloo laskettelu/fudis/kuulatunti vähän verotti?
välipalaksi maistiaisia selleri/manteli keitosta |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti