Eilen illalla mä taas fiilistelin sohvalla ja luin. Viime aikoina oon selaillut tätä Gwynethin kirjaa ja kaimani Hannan Fuel Food kirjaa. It's all good -kirja on mun mielestä ihana! Tykkään isoista kirjoista, joissa on laadukas paperi ja hienot kuvat. Voin vain istua sohvalla ja selailla tätä ja välillä lukea toista kirjaa! Sen lisäksi täällä on asiaa ja hyviä reseptejä. Ja järjettömän hyviä reseptejä molemmissa! Viime viikkoina olen myös lukenut ruokavalion merkityksestä sairauksien ja erityisesti syövän ehkäisemisessä. Niistä tulossa juttua myöhemmin.
Eilen kuitenkin päätin, että tiistain ruokana olisi sinappista linssisalaattia ja lohta. Lohen hain eilen Mustapekasta. Vihreät linssit taas tänään Ruohonjuuresta ja sitten Lidl'stä kaiken muun tarvittavan (kirsikkatomaatit, punasipulin, dijon sinapin ja toisen sinapin, persiljan). Muita aineita oli kotona valmiina (oliiviöljyä, valkoista balsamicoa, sitruunaa ja suolaa).
Annos valmistui vajaassa puolessa tunnissa. Sillä välin kun linssit kiehui, niin tein kastikkeen ja pilkoin vihannekset. Loppu olikin helppoa. Yhdistää huuhdellut linssit ja vihannekset sekä kastike, ja nostaa lohi viereen kaveriksi. Helppoa, nopeaa, älyttömän hyvää ja edullista. Ja illlaksi on toinen annos nyt valmiina kaapissa!
Jos et vielä käytä palkokasveja ruuanlaitossa, suosittelen niitä käyttämään. Niissä on pelkästään terveellisiä ainesosia ja ne eivät maksa juuri mitään (linssipaketti maksoi alle vitosen ja siitä ei paljon tähän annokseen mennyt). Värin ja maun lisäksi ne ovat täynnä proteiinia, vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja kuitua. Erinomainen apu verensokerin tasaamiseen ja painonhallintaan. Lisäksi tutkijat uskovat, että herneiden papujen ja linssien sisältämät ainesosat voivat suojata syövältä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti