Sports Lady®

Sports Lady®

15.5.2020

Kodin järjestys, vaatteet ja hyvinvointi




Mulle koti on ollut aina tärkeä paikka ja  rakastan myös kivoja vaatteita. Nyt kun olen tehnyt töitä paljon kotona, olen järjestänyt ja sisustanut kotia taas ja olen pitkästä aikaa järjestänyt ja käynyt läpi myös vaatekaapit. Koronan alussa kerroin teille siitä, että yksi tavoite on käyttää vaatekaapin sisältöä mahdollisimman monipuolisesti. Ja ensinnäkin käyttää niitä vaatteita, ei vain antaa niiden riippua siellä kaapissa.

Siivosin kaapit, otin turhan pois ja järjestin vaatteet niin että niitä on helppo käyttää ja ne löytyvät helpommin. Kuvasin myös eri asukokonaisuuksia ja sovittelin vaatteita. Tähän meni aivan valtavasti aikaa, mutta kun se oli tehty, oli valmiina lukematon määrä erilaisia asukokonaisuuksia. Nyt aikaa jäi enemmän, sillä asiakkaalta toiselle ajaminen on jäänyt pois suurimmaksi osaksi, osa valmennuksista kun on siirtynyt onlineen. Yleensä teen tätä vaatteiden yhdistelyä ja valmiiksi miettimistä vain ennen lomareissuun lähtöä kun pakkaan matkalaukkua, mutta nyt on asut mietitty koko kesäksi. Kun sovittelee eri vaatekappaleita yhdessä ja erikseen erilaisten laukkujen, kenkien ja lasien kanssa, on tyylejäkin lukemattoman paljon. Ja pukeutumisesta tulee monipuolisempaa. Ennen tätä laitoin aina samat vaatteet melkein päälle, kun en keksinyt mitä voisin laittaa enkä kiireessä ehtinyt miettiä. 

Koti ja pukeutuminen ovat mun mielestä fyysinen manifesti siitä, millaisia ajatuksia sinussa pyörii. Kun järjestät työpöydän tai vaatekaapin, antaa se sinulle rauhallisen ja hyvän fiiliksen ja tunnet että asiat järjestyy. Arvosta itseäsi, pukeudu lempivaatteisiin myös arkena. Arvosta itseäsi ja pidä koti siistinä. On todistettu ihan tieteellisestikin, että kun ympärilläsi vallitsee järjestys, voit paremmin.

Jokunen vuosi sitten kirjoitin blogissa kodin järjestämisestä osana hyvinvointia. Kun detoxaat kotisi tai vaatekaappisi, detoxaat myös mielesi joka vaikuttaa myös kehon hyvinvointiin positiivisesti. Tästä löytyy enemmän myös Sinä onnistut - tee elämäntapamuutos ja toteuta unelmasi -kirjastani.

Muutaman vuoden takaisen ”marituksen” jälkeen myös ostokäyttäytymiseni muuttui. Ostan todella harvoin enää mitään. Kauneus tulee ihmisestä sisältä. Eikä ostaminen pitkällä tähtäimellä tee onnelliseksi. On myös ekologisempaa olla ostamatta. Tänä keväänä tilasin muutaman jutun verkkokaupoista ja shoppailut on nyt tehty. En ole aiemmin tilannut juurikaan mitään, ehkä kodin sisustukseen liittyviä juttuja mutten vaatteita. Se olikin aivan super kätevää ja ymmärrän hyvin miten siihen joku voi helposti jäädä koukkuun. Se on jopa liian helppoa. 

Stooriin olen välillä laittanut eri asukokonaisuuksia, joita olen sovitellut valmiiksi kesää varten. Vaatteet ovat kaikki vanhoja, kengät ja laukut 10-20 vuoden takaisia. Se, että jättää jonkin lempilaukun kaappiin sen vuoksi, että se ei enää ole IN, ei kannata. Sitä pitää käyttää, ei pitää kaapissa! Pääasia on se, että sinä tykkäät vaatteista ja asusteista ja voit hyvin kun pukeudut niihin. Se on tyyliä! Ja se, että pukeudut itseäsi varten, tehdäksesi itsesi onnelliseksi, on se juttu. Et siksi, että yrittäisit tehdä muihin vaikutuksen tai miellyttää muita, tai sopia joukkoon. 

Jokainen vaate tai asuste omassa kaapissa muistuttaa jostain mukavasta, ja niiden käyttäminen tuntuu hyvältä. Aion laittaa kuvia myös vaatekaapin oviin, jotta kiireessä muistan ne paremmin.


Myös töihin olen alkanut pukeutua "omiin vaatteisiin", silloin kun en ohjaa liikuntaa. Uuden asiakkaan voi hyvin tavata normi vaatteissa, vaikka personal trainer olenkin. Ja luennot voi hyvin pitää mekko päällä. Huulipunaa huuliin ja mekko päälle, ja johan paranee sateinenkin päivä! Väriä pitää olla elämässä. Myös arkena. Miksi säästää mekkoja vain sellaisiin hetkiin kun on jokin meno? Niitä on nimittäin tosi harvoin. Etenkin nyt, mutta muutenkin, koska elämä itselläni on super rauhallista muutenkin. 




Muistatte ehkä jokin aika sitten kun kirjoitin, että lempivärini on musta. Treenivaatteet jotka omistan, ovat suurimmaksi osaksi mustia. Se on helppo, tyylikäs ja yksinkertainen. Mutta nyt olen kaivannut myös värejä, ja niitä tulee sitten muiden vaatteiden muodossa. Treenivaatteet mustana vaan on niin ihania, en voi sille mitään. 

Värikäs vaate kuitenkin näyttää kivemmalle, niin luonnossa kuin somessakin. Sen takia olen laittanut väriä päälle, kun pidän motivioivia luentoja valmennuksissa. Ja tämä hömpöttely on tuonut lisää onnellisuutta elämään. 





Kodin ja kaappien järjestäminen on tuonut todella paljon onnellisuutta taas elämään. Ja täytyy vielä sanoa, että jo monta vuotta ennen koronaa, on elämästä löytynyt se pysähtyminen ja asioiden priorisointi. Tämä tilanne ei juurikaan ole eronnut aikaisemmasta elämästäni. Mutta tämä on tehnyt sen lopullisen viilauksen siihen mitä haluan ja miten töitä tulevaisuudessa kannattaa tehdä, jotta oma onnellisuus ja hyvinvointi on maksimoitu. Täytyy kyllä myöntää, että odotan yhteisiä kahvihetkiä ystävän kanssa ja sitä että voimme nähdä kahvilassa tai mennä teelle. Matkakuumetta ei pahemmin ole. Tästä kesästä kun on muutenkin tulossa ihan tosi jännittävä, sillä tv-ohjelman kuvaukset alkaa ihan pian!




Ihanaa viikonloppua. Sadetta on luvattu, joten mikä mainio hetki laittaa koti ja kaapit järjestykseen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti