Sports Lady®

Sports Lady®

1.2.2014

Älyttömän hyvä bataattikeitto ja muita reseptejä



XO Scallops - paistettua kampasimpukkaa harvinaisessa kiinalaisessa "XO" liemessä ja merileväkaviaaria 
Nyt tulee taas ruokapostausta! Eilen mä olin Gaijinissa syömässä ja kyllä ne ruuat vaan olivat niin upeita. En kiusaa teitä jokaisella annoskuvalla
mutta tuossa nyt yksi ruuistaRuokalajeja tuli yhteensä yhdeksänOtettiin tasting menu ja kolme tuntia vierähti kuin siivilläTänään on sitten kotikokkailtu taas! 

Seesamilohi uunissa

lohta
soijakastiketta
seesaminsiemeniä
(puolikkaan appelsiinin mehu)
(seesamiöljyä)

Leikkaa lohi sopiviksi paloiksi ja marinoi hetki soijakastikkeessa
Ripottele päälle seesaminsiemeniä ja laita vartiksi uuniin (viimeksi marinoin näitä soijakastikkeen lisäksi myös appelsiinista puristetussa mehussa ja seesamiöljyssä)! Seesamilohi sopii esim pestokaalin kanssa! Katso täältä resepti!


Sitten kierittelin vähän lehtikaalia öljyssä ja suolassaja laitoin uuniinMmm!! Chipsejä.

Ja päivän paras onnistuminen ruuanlaitossa oli tää bataattikeitto! Toivunkohan siitä ikinä? Ai että kun on ihanaa kehua omia ruokiaan (kukaan ei niitä ole kehumassa nyt joten pitää itse hoitaa se puoli)! En oo aikaisemmin tällaista tehnyt ja resepti on mun oma "vedetään hatusta versio" taasSiis tehkää itse keitot! Sen jälkeen ette ikinä enää osta kaupan valmiskeittoja! Suosittelen! Tää oli niin hyvää!! Keittokin hymyilee (tuohon keskelle tuli vahingossa hymynaama)!

Lauantain lämmin bataattikeitto

1 iso bataatti
3 porkkanaa
4 valkosipulinkynttä
chiliä
tuoretta inkivääriä
5 dl vettä
1 luomu kasvisliemikuutio

Kuori bataatti ja porkkanat ja paloittele ne valmiiksiKuori valkosipulit ja pilko ne chilin kanssaKuullota kattilan pohjalla valkosipulin kynsiä ja chiliä (tätä laitoin aika varovasti vain pienen ehkä noin 1-2 sentin pätkän siitä chilin "hännästä")Lisää joukkoon bataatti ja porkkanat ja pyörittele kaikki sekaisinSeuraavaksi lisää vesi ja paloiteltu kasvisliemikuutioAnna kiehua, kunnes kasvikset ovat pehmenneet ja kaada blenderiin vesineen päivineenLisää tässä vaiheessa tuore inkivääriPyöritä noin minuutti ja NAUTI!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti