Sports Lady®

Sports Lady®

3.2.2014

Lettukestit - perusteellisempi ohje banaanilettuihin

banaanilettu & turkkijugurtti+banaani+mansikka+mustikka -täyte

Muistatteko kun pienenä oli maitoa menossa vanhaksi ja äiti teki siitä silloin lettuja? Meillä oli usein lettukestit juuri silloinei mennyt hukkaan maidot! Toki niitä lettuja oli muutenkin ja syömässä oli aina naapurinkin lapsetmutta erityisesti juuri tällöin! Mutta nykyään letut valmistuu ilman maitoa ja vehnäjauhoja ja sokeriaMulla oli tänään menossa koko kennon verran munia pian vanhaksija aloitin aamun paistamalla yhden banaaniletunSiitä postailin jo heti aamulla facebookiinkin reseptiäLoput päätin tehdä sitten kun ehdin. Mua harmittaa jos ruokaa menee roskiinJa sitähän menee tässä maailmassa roskiin niin valtavasti!
 
maanantaiaamun aloitus 

Banaanilettuun tarvitset

1/2 banaani
1 muna
2 valkuaista 
luomu vaniljajauhetta (ei missään nimessä mitään vaniljasokeria)
kanelia 
paista kookosöljyssä

Murskaa banaani lautasella ja sekoita munat kulhossaYhdistä muniin banaani ja mausteetPaista kookosöljyssäLaita päälle marjoja tai mitä hyvää ikinä keksit! Banaania/hedelmiä/turkkilaista jugurttia! Ja itse taikinan joukkoon voit laittaa myös vaikka mitä! Facessa tuli heti loistavaa kommenttia ja yksi lukija kertoi laittaneensa vehnänorasjauhetta ja chia siemeniä! Ja toimii varmasti! Mmmm! Mun pitää itsekin kokeilla tuota vehnänorasjauhe / superfood puolta miten uppoaa näissä! Chia siemenet on testattu jo myös hyviksi! Ja ehdottomasti suosittelen paistamaan kookosöljyssä! Toki voi tai jokin muukin öljy käy hyvin! 

Ja siitä paistamisesta vieläSuosittelen paistamaan aika miedolla lämmölläEkan letun voi aloittaa paistamalla täysillä (mulla lukema 12) ja sitten vähentää hieman ennen kuin kääntääToisen puolen voi paistaa ysillä loppuun astiSitten seuraavan letun kanssa kun pannu on jo kuuma niin vähennä suosiolla kutoselle hellan lämpö ja paista sillä loput letutMuutoin käy niin että letut ovat mustia päältä ja raakoja sisältäMun hellassa lukemat menee 1-12.

Letun voit tehdä myös ilman noita kahta ylimääräistä valkuaistaMutta miksi ne kannattaa sinne laittaa? A) Saat isomman letun B) Saat enemmän proteiinia! Ja kyllä syöminen sen verran kivaa on että mitä enemmmän sen parempi! 

Loput kananmunat paistoin letuiksi iltapäivälläja niihin oli jäljellä 1,5 banaania sekä 7 munaaKahteen munaan jätin keltuaiset ja lopuista hylkäsin neJoukkoon taas mausteet ja paistoin nää neljäksi letuksiNiitä on helppo lämmittää kun tekee mieli välipalaa ja letut on helppo ottaa myös evääksiNeljä lettua tuli tästä satsista ja kerralla voi hyvin syödä pariPahimmassa nälätyksessä käärit letun rullalle ja syöt sen ilman mitään koristeluja! 

kookosöljyä & banaania & mausteet

toinen lettu pannulla - tässä vähennä jo lämpöä!

9 kommenttia:

  1. Kiitos seikkaperäisestä ohjeesta! Täytynee testata pikapuolin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää on kyllä hirmu hyviä. Tänään lähtee pari lettua frozzy packissa evääksi :)

      Poista
  2. Banaaniletut on loistava välipala. Mitä teet ylijääneille keltuaisille vai heitätkö ne kuitenkin menemään?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :) Kyllä mä ne heitän pois, pakko myöntää..

      Poista
  3. Nin ehkä ristiriitaista sanoa että harmittaa ruuan heittäminen roskiin ja sitten heittää ne keltuaiset pois mutta jollain laiskalla ois saattaneet kaikki munat pilaantua :)

    VastaaPoista
  4. Koirille keltuaiset ;) näin meillä tehdään. Maustatko tuon vielä jollain? Yrteillä tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koiraa meillä ei ole, sitä odotellessa :) Lempiversio on maustaa ihan vain kanelilla ja vaniljalla!

      Poista
  5. "Tuore rikottu kananmuna säilyy jääkaapissa pari päivää.
    Eroteltu valkuainen säilyy tiiviissä rasiassa noin viikon. Rasvapitoinen keltuainen säilyy vähän huonommin, parin päivän ajan veteen upotettuna.
    Erotellut keltuaiset ja valkuaiset voi pakastaa. Ne säilyvät käyttökelpoisina noin 4 kuukautta. Pieni suola- tai sokerilisäys parantaa säilyvyyttä pakastuksen aikana.

    VastaaPoista
  6. kananmunathan säilyy vielä ainakin viikon päiväyksen jälkeen, jos ne on säilytetty jääkaapissa.

    VastaaPoista