Sports Lady®

Sports Lady®

25.3.2021

6 keinoa parantaa itseluottamusta



Hangossa on ollut aivan ihanaa. Se, että pääsee pois tutuista ympyröistä, inspiroi aivan valtavasti. Ajattelin joskus aiemmin, että tullakseni luovemmaksi minun pitäisi lähteä jonnekin ihanaan paikkaan. Kuitenkaan se ei ole näin yksinkertaista. Ajatukset ja ideat tulevat juuri silloin, kun et niitä odottamalla odota. Tätä ei voi itsessään pakottaa. En ollut ajatellut kirjoittaa näin paljon, mutta näin siinä vain kävi. Toinen kirja on työn alla ja tällä hetkellä työstän sitä vasta alkutekijöissään. Varsinainen kirjoitustyö alkaa todennäköisesti kesällä. Olen miettinyt kovasti kirjoitanko lisää kirjoja vai en. Mielessä on itänyt sama ajatus kun ensimmäisenkin kohdalla: mitä jos kukaan ei lue sitä. Kirjoja on kirjoitettu niin paljon. Onneksi kuitenkin kirjoitin ensimmäisen kirjani. 

Meren äärellä ollessa mietin itseluottamusta. Minusta saa sen käsityksen, että itseluottamusta riittää ja olen vahva ja uskon aina itseeni. Aina se ei ole niin. Etenkin väsyneenä ajatukset voivat olla kovin erilaisia. Silloin mieleen tulee erilaisia uskomuksia itsestä, jotka eivät ollenkaan pidä paikkaansa. Uskomukset ovat uskomuksia, ja sen sijaan että jäät niihin rypemään, anna itsellesi anteeksi ja siirry eteenpäin. Joku sanoi joskus, että ajatukset eivät ole ajatuksia. Ne ovat tunteita. Kun on oikein paska fiilis, tuntuu siltä että itsestä ei ole mihinkään. Kun on hyvä fiilis, tuntuu että pystyt mihin vain. Tai joskus isot asiat voivat olla niin isoja, että tarvitset vähän rohkaisua ulkopuolelta. Että joku näkee potentiaalisi ja sanoo sen ääneen. Silloin olen itse yleensä viimeistään tarttunut tekemiseen, ja peloistani huolimatta alkanut toteuttaa asioita. 

Omat negatiiviset ajatukset kannattaa korvata positiivisilla. Meillä on taipumus ajatella, että silloin kun asiat ovat tosi hyvin "tämä on liian hyvää ollakseen totta". Ja juuri tämä ajattelutapa houkuttelee ja vetää puoleensa sitten ikäviä asioita. Sitten sitä toteaa vain, että oikeassahan olin. Hetkestä kannattaisi nauttia, eikä manifestoida itselleen ikävyyksiä. Ajatukset vetävät puoleensa juuri niitä asioita mihin ajatuksemme suuntaamme. Tämä voidaan kääntää myös päinvastoin. Kun sinulla on hyvä fiilis, käytä se hyväksesi. Jaa iloa eteenpäin ja samalla vedä puoleesi hyviä asioita! Älä etsi ongelmia ja huonoa oloa vaan nauti hyvästä olosta. Laita hyvä kiertämään!

Aina kuitenkin välillä tulee niitä epämukavia hetkiä ja epämukavia tunteita. Sen sijaan, että ohitat tunteen, ota se vastaan. Hengitä epämukavuutta kohti. Mieti missä tunnet sen kehossasi ja hengitä sitä kohti. Älä tuomitse tunnetta tai ajatusta, huomioi se. Ole läsnä tunteen kanssa ja päästä se sitten pois. Itselleen voi todeta: "kas näinkö minä ajattelen", mutta tähän ei tarvitse jäädä vellomaan. 

Se puoli meistä joka ei ole kehittynyt vielä, pelkää ettei onnistu. Oman egonsa suhteen kannattaa olla rehellinen. Uskomukset lähtevät aina omista ajatuksista. Saatat miettiä, että pystytkö tähän. Kun asian kohtaa rohkeasti ja ajattele asian siltä kantilta, että ajatukset eivät aina pidä paikkaansa, on mahdollisuus kohdata rohkeammin omat epävarmuudet. Ja välillä tähän tarvitsee myös toisen ihmisen kannustusta. 

Olen aina ajatellut, että epämukavuus on tilaisuus kasvaa. Jos mikään ei muutu, niin mikään ei muutu. Kukaan ei odota sinulta täydellisyyttä, vaan inhimillisyyttä. Itse koitan aina ajatella näin, jos joudun tilanteeseen jota olen etukäteen jännittänyt. Esiintymistä jännitin aikuisena vielä aivan älyttömästi. Tämä juontaa juurensa opiskeluvuosiin, jolloin esityksiä pitäessä kaikki aina nauroivat muille. Ei sillä kukaan varmaan mitään pahaa tarkoittanut, mutta se jätti itseeni vuosiksi pelon siitä että epäonnistun ja minulle nauretaan. Kirjan julkkareita varten kirjoitin puheen. Se oli pitkä. Opettelin puheen ulkoa ja harjoittelin sitä ääneen kymmeniä kertoja, etten alkaisi itse tilaisuudessa itkeä. Olen niin herkkä, ja asia oli minulle iso ja tärkeä, ja pelkäsin että puhe menee itkemiseksi. Mutta se ei mennyt, kuin lopussa vasta. Ja se on inhimillistä. 

Kun kuuntelee sisintään päivittäin, on meillä mahdollisuus kasvaa joka päivä, tapahtui ympärillä mitä tahansa. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti