Sports Lady®

Sports Lady®

25.7.2019

Muuta ajatteluasi, muuta fysiologiaasi ja voi paremmin



Töiden alku lähenee vähitellen, mutta yrittäjänä olen toki tehnyt kesäloman aikanakin töitä. Talousasiat pitää hoitaa ja samoin moni muu asia. Pitkän kesäloman aikana pää ja kroppa ovat nollautuneet hyvin ja uusia juttuja onkin nyt kehitteillä sen myötä. On ollut aikaa tehdä, kirjoittaa, ideoida ja olla luova. Yrittäjälle loma on tosi tärkeää ja vaikka yrittäjä ei loman aikana palkkaa saa, lomarahoista puhumattakaan, olen silti pitänyt pitkät kesälomat jo monta vuotta. Lomailen myös syksyllä, joulun aikaan, hiihtolomalla ja pääsiäisenä. Joku ihmetteli sitä kuinka minulla on varaa pitää niin paljon lomaa. Vastasin hänelle, että minulla ei ole varaa sairastua. Olen kantapään kautta yrittäjyyden aikana oppinut nämä asiat ja todennut sen että terveydellä ei ole hintaa. Miksi raataa itseään siihen pisteeseen että terveys menee. Sen sijaan olen nähnyt mahdollisuutena sen, että pidän enemmän lomaa ja kulutan vähemmän. Sitä selviää yllättävän pienellä budjetilla kun on rahan käytöstään tarkka. 

Hyvinvointiin liittyy niin moni asia. Myös talousasiat. Voit syödä vaikka kuinka terveellisesti, liikkua hyvin ja levätäkin, mutta jos raha-asiat painavat mieltä, et voi hyvin. Voidaan ajatella, että hyvinvointi jaetaan kolmeen eri osa-alueeseen:

1. Mieli
2. Kehitys
3. Faktat

Mieleen liittyy esimerkiksi kaikki motivoitumiseen liittyvät asiat, faktoihin taas esim. uni, raha, ruokavalio ja kehitykseen puolestaan liittyy kaikki oppiminen ja treenaaminen. Jos yksi osa-alue ei ole kunnossa, ei haluttuun lopputulokseen päästä. Tarkoitan sitä, että vaikka motivoituminen ja treenipuoli olisi kunnossa, mutta syöt huonoa ruokaa tai tuhlaat liikaa, et löydä tasapainoa elämään. 

Mutta se mihin suuntaat ajatuksesi, sinne virtaa energiasi. Puhuin eilen instan stoorissa siitä, miten muutama vuosi sitten ei kaikki mennyt niin hyvin. Oli kipuja, loukkaantumisia ja raha-asiatkin tuntuivat menevän vähän huonosti. Ajatteluani muuttamalla pääsin lopulta eroon niin kivuista kuin rahahuolistakin. Kroppa tuli kuntoon ja liikevaihto parani seuraavana vuonna 25%. Ajatteluani ja sisäistä puhetta muuttamalla sain kropankin toimimaan paremmin silloin muutama vuosi sitten. Koska oikeasti tämä vaikuttaa fysiologiaan, sen olen nyt oppinut ihan käytännön harjoitusten kanssa. Se ei ole huuhaata. 

NLP Practitioner koulutuksessakin teimme ihan ensimmäisillä kerroilla harjoituksen, jossa tarkoitus oli tutkia sitä miten huomio kiinnittyy niihin asioihin mihin suuntaamme ajatuksemme. Saimme tehtäväksi kulkea ympäri tiloja ja etsiä kaikkea vihreää. Sitä löytyi paljon. Kun kouluttaja kysyi näimmekö mitään sinistä, kukaan ei muistanut nähneensä.



Ja siinä missä on suuri merkitys ajattelulla, on myös sanoilla. Sitäkin tutkimme NLP koulutuksessa juuri kuinka sanat joita käytät, vaikuttavat jopa omaan fysiologiaan. Aivan todella mielenkiintoista ja upeaa kyllä! Käytin esimerkkinä henkilöä, josta kuvaava adjektiivi oli "raskas". Tämän henkilön seurassa minulla oli aina todella raskas olo ja tuntui että kaikki energiani hänen näkemisensä aikana katosi jonnekin. Adjektiivia muuttamalla löysin lopulta häntä kuvaavaksi adjektiiviksi opettavainen ja maailmankuvaani avaratava henkilö. Jos ja kun joskus hänet tapaan, uskon että olo on varmasti kevyempi hänen seurassaan. Kuten se muuttui jo ihan harjoituksen aikana. Harjoitus oli nimeltään adjektiiviprosessi harjoitus. 

Viimeiset kolme päivää olen viettänyt siis koulutuksessa taas ja isoin ja paras juttu oli varmasti motivaation tutkiminen. Kävimme läpi erilaisia motivaatiostrategoita ja harjoituksia siihen, kuinka motivaation voi löytää ja mikä kaikki siihen vaikuttaa. Se on todella hyödyllinen myös työni kannalta. Isoin juttu lopulta motivaation löytymiseen on itsetuntemus, jos pitäisi jokin suurin asia siitä opitusta kaivaa mitä koulutuksessa tuli esille. NLP Practitioner koulutusta on jäljellä vielä pari kuukautta. Ja sen verran siitä ehkä vielä mainitsen miksi sen aloitin. 

Vuoden vaihteessa löysin Tony Robbinsin ja luin hänen kirjansa ja kuuntelin äänikirjat. Tonya ei suotta sanota maailman suosituimmaksi henkiseksi valmentajaksi. Hänen valmennustapansa perustuu NLP:hen ja hän on menestyksekkäästi valmentanut yli 4 miljoonaa ihmistä. Mukaan lukien monta arvostettua julkisuudenhenkilöä, yritysjohtajaa ja urheilijaa. Hänen opeistaan sain todella paljon voimaa ja apua. Loppuvuodesta jouduin nimittäin kokemaan pahoja pettymyksiä muutaman henkilön taholta ja surin asiaa niin paljon, että loplta jouduin soittamaan ambulanssin loppiaisena. Sydän ei saanut happea ja sitä tutkittiin, mutta mitään ei sydämen hapenpuutteen vuoksi löytynyt. Pohjalla oli myös paha keuhkoputkentulehdus. Sellaisestakaan en ole kärsinyt varmasti 20 vuoteen. Kiinalaisen lääketieteen mukaan suru menee keuhkoihin ja länsimainen lääketiede puolestaan tunnistaa särkyneen sydämen syndrooman. Sydämen särkyminen muuttuu henkisestä fyysiseksi. Mutta kun lopulta toivuin, aloin laittaa vieläkin enemmän kaikkea mahdollista elämässä siihen kuntoon etten koskaan joutuisi katumaan sitä että olisin jättänyt jotain tekemättä. Samalla ilmottauduin NLP koulutukseen, koska halusin ymmärtää paremmin ihmisten käytöstä, oppia itse paremmaksi vuorovaikutustaitojeni osalta ja ennen kaikkea oppia ymmärtämään syvemmin kehon ja mielen yhteyttä, välttääkseni sairastumiset tulevaisuudessa sen vuoksi että sallin tunteiden sairastuttaa kehoni. 


Olen saanut valtavasti mahtavia työkaluja omaan valmennustyöhön ja tutustunut upeisiin ihmisiin. Itsevarmuuteni on kasvanut siinä, että teen kuin teenkin asioita oikein ja tietynlainen rauha ja läsnäolo ovat elämässäni voimakkaamin kuin koskaan aikaisemmin. Tieto siitä miten erilaiset maailmankuvat ihmisillä on ja miten heidän "totuudestaan" vain 10 % on poimittu todellisuudesta ja loput 90 % miodostuu oman menneisyyden, uskomusten ja oman maailmankuvan perusteella, on ollut avartavaa. Totuus on kuitenkin se, että toisia et voi muuttaa, vain itseäsi. 

Huh mikä alkupuhe, mun piti kirjoittaa oikeastaan aivan muusta asiasta. Harjoittelusta ja siitä miten saat terveen, toimivan ja vahvan kehon. Mutta tämä olkoon seuraava postaukseni. Ja ajattelulla on oma osansa siinä että keho alkaa toimia. Asiaa on paljon ja instan stooria (otin myös Facebookin stoorin käyttöön) kannattaakin seurata, sillä siellä on paljon niin ajatuksen virtaa kuin treenivinkkejä ja vinkkejä terveellisesti syömiseen. Niin paljon olisi kaikkea kerrottavaa teille, mutta aikahan on rajallista. Huomaan myös sen, että puhelin on enemmän täynnä liikkuvaa kuvaa kuin valokuvia. Selvästi olen innostunut viestimään sen avulla. 

Ihanaa torstaita teille ja nyt täällä menee kone kiinni ja lähden ulos ja aurinkoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti