Personal Trainer Hanna Antti-Poika

Personal Trainer Hanna Antti-Poika

17.3.2020

Päivän smoothie, päivän treeni ja kuulumiset koronan keskeltä


Pitkästä aikaa myös täällä blogin puolella tapahtuu. Suomi hiljeni ja omakin elämä siinä samalla osittain, nyt on aikaa istahtaa kunnolla koneenkin ääreen ja kirjoittaa blogiin omia ajatuksia ja kuulumisia. Viime viikon lopulta asti olen tiedottanut treenattavia ja tuntilaisia, seurannut miten korona tilanne etenee. Ja viikonloppuna kävin Porissa pitkästä aikaa, ystävien luona. Oli ihana viikonloppu ja teki ihan hyvää saada pieni irtiotto. Nythän sitä irtiottoa sitten riittää taas, töistä osittain ainakin. 

Instan puolella treenivinkit ja päivitykset ovat jatkuneet normaalisti ja viime aikoina olen vielä lisännyt sinne vinkkejä kotitreeneihin. 


Vedin tänään ensimmäisen liven ja tuo treeni tallentuu ryhmään ja sen voi käydä tekemässä koska tahansa. Ryhmään päästäksesi sinun pitää tykätä ensin Sports Ladyn FB sivuista (Personal Trainer Antti-Poika) ja sitten pyydät pääsyä ryhmään nimeltä "Ilmaiset BBSL live treenit". Tulkaa kaikki mukaan ja vinkatkaa kavereille myös treeneistä. Niihin ovat kaikki tervetulleita. 

Yrittäjillä, yrityksillä ja kaikilla meillä on nyt vaikeat ajat edessä. Pyrin itse olemaan panikoitumatta tilanteesta enkä aio alkaa hysteeriseksi. En ole hamstrannut kuukausiksi ruokaa ja vessapaperia. Luotan, että niitäkin saa taas. En panikoidu siitä, että tulisi kipeäksi ja kävisi huonosti. Asioita on turha murehtia, jos et niille mitään voi tehdä. Ainoa mitä voimme nyt tehdä on se, että pestään käsiä ja koitetaan säilyttää positiivinen suhtautuminen kaikkeen. Voi nauttia siitä kaikesta hyvästä mitä omassa arjessa on. Kauniista ilmoista, koiran kanssa ulkoilusta, rauhallisista aamuista, siitä että on aikaa siivota kunnolla ja tehdä kotona juttuja joita ei arjessa ehdi..
Se miten korona näkyy ihmisten arjessa nyt, on vaikuttanut varmasti positiivisesti myös monen hyvinvointiin. Rauhoitutaan enemmän kotona, ostetaan marjoja enemmän (Prisman pakastemarjat olivat eilen loppu), liikutaan ulkona ja luonnossa enemmän (tämä on hienoa!) ja ajatellaan muita ihmisiä myös enemmän. Nämä ovat hyviä asioita kaikki. Itse haluan aina löytää jotain hyvää kaikesta. Uskon, että tästä selvitään yhdessä. Eniten huolettaa ehkä se ihmisten yksinäisyys. Kaikki paikat ovat suljettu ja liikkuminenkaan ei ole mahdollista jumpissa ja saleilla kuten ennen. Mutta sen puolesta yritän itse tehdä parhaani piristääkseni teitä tarjoamalla noita live tunteja (jotka myös tallentuvat myöhempää käyttöä varten) verkossa. 

Smoothiet ovat hyviä välipaloja ja aamupaloja. Tänään aamulla tein tällaisen smoothien:


Vihersmoothie

1 banaani
1/2 avocado
muutama pakastettu parsakaalin kukinto 
kourallinen pakastettua pinaattia
3 dl vettä

Olen laittanut itse pakkaseen luomulaatuista parsakaalia sekä kotimaista pinaattia. Myös vanhentumassa olevat banaanit on hyvä paloitella rasioihin ja laittaa pakkaseen smootheja varten. 

Päivän treeni FB:n ilmaisryhmässä

alkulämppä + 36 min treeni + venyttelyt (lähetyksen kesto oli noin 50 min tänään)

Treeni:
2 min intervalleissa 3 kierrosta kutakin liikettä
1) kyykky
2) punnerrus
3) askelkyykky sivulle
4) kiinalainen punnerrus
5) kierrot keskivartalolle
6) lankku 

2 min aikana tee 6-12 toistoa ja lepää loput ajasta tai tee liikettä koko 2 min. Seuraavan 2 min kohdalla uusi sarja. Sarjoja per liike on yhteensä 3.

Voit tehostaa liikettä pysäyttämällä sen ala-asentoon.

HUOM: treenin idea tehdä liikkeet mahdollisimman tehokkaasti kun toistoja on vähän, eli punnerra suorin jaloin jos suinkin pystyt!

Itse vedin treenin niin, että tein toistoja mahdollisimman paljon. Kyykyt tein niin, että palauttelin 10-30 sek. Punnerruksissa palautus oli minuutti ja liikkeessä viisi puoli minuuttia palautus. Lankkua tein 3 x 1min 30 sek. Treenin kesto oli tunnin ja kulutus 470 kcal tällä systeemillä. Kovatehoinen harjoitus, jossa maksimisyke oli 166. Jokainen saa siis tästä treenistä irti sen mitä itse haluaa!


Tämä löytyy siis videon kera tuolta ryhmästä minkä linkkasin postauksen alkuun. Sinne vain kaikki mukaan! Kiitos kaikille jotka olitte livessa mukana ja torstaina jatketaan siellä kehonhuollolla. 

Tsemppiä kaikille tähän tilanteeseen!

Xo
Hanna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti