Sports Lady®

Sports Lady®

25.7.2020

Miten aloittaa treenit kesän jälkeen?



Uskoisin, että moni on kesällä treenannut vähemmän. Loma-aikaan tulee kaikkea muuta, ja silloin pitääkin ottaa rennommin. Treeneistä ei pitäisi ottaa stressiä ja itselleen voisi olla vähän armollisempi. Kyllä sitä ehtii taas syksyllä. Mullakin on treenit olleet tosi vähissä kesän aikana. Olen vuosien mittaan opetellut kuuntelemaan kehoani ja sen viestejä ja tuntemuksia ja silloin kun elämässä on kaikkea muuta tosi paljon, ei kannata treenata jotta pysyy terveenä. Sitä "muuta" tulee väkisinkin. Tulee huonosti nukuttuja öitä, tulee stressiä töistä tai muista jutuista, tulee pakollisia menoja tai töitä tai yksinkertaisesti kaikkea tapahtuu liikaa. Olisin varmasti ollut kipeänä kuvausten loppuessa, jos olisin niiden ohella vielä treenannut kovasti. 


Oma keho reagoi liialliseen tekemiseen niin, että se stoppaa. Aineenvaihdunta pysähtyy tai sitä tulee kipeäksi. On ollut ihana huomata viimeisten vuosien aikana, että huonoa omatuntoa ei tarvitse kokea sen vuoksi ettei treenaa. Joskus se on viisautta, että jättää treenit väliin tai vaan venyttelee. Se on opittua tietoa itsestä ja kykyä kuunnella omaa kehoa. 


Mulla oli kolmen viikon totaalinen treenitauko ja tällä viikolla olen vähitellen alkanut tekemään treenejä, varovaisesti. Kun aloittaa treenit kesän jälkeen, kannattaa se tehdä vähitellen. En suosittele pitkän tauon jälkeen kovaa treeniä tai kovaa jumppaa, itsellekin se on paljon miellyttävämpää kun tekee sen omaa kehoa kuunnellen. 


Mä nautin kesäisin, kun on pidempi tauko ohjauksista. Silloin keho SAA levätä. Ja silloin sitä voikin tosi hyvin. Painoakaan ei tule lisää kesäisin, vaikka vähän herkuttelee. Päinvastoin. Vaikka liikunnallinen työ on ihana juttu, on siinä myös omat haasteensa palautumisen kannalta. Moni ajattelee, että on siistiä kun saa työajalla jumpata, mutta tätä työtä kymmenen vuotta tehneenä voin sanoa että melkein parempi olisi kun työ ei olisi niin liikunnallista ja liikkuvaa. Se tuo palautumiselle aina omat haasteensa. Vai onko ruoho aina vihreämpää aidan toisella puolella :)

Instaan laitoin eilisen treenini, jonka tein kotona. Siihen et tarvitse välineitä. Siitä on hyvä aloittaa jos taukoa on vähän ollut. Teet liikkeet vain kerran tai pari. 

Hyvä tapa aloittaa myös treenit kesän jälkeen, on lähteä mukaan Aineenvaihdunta käyntiin verkkovalmennukseen joka alkaa maanantaina 3.8. Täältä voit lukea siitä lisää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti