Sports Lady®

Sports Lady®

19.8.2020

Miten voi parantaa aineenvaihduntaa?

Hei ihanat! Onkin aikaa edellisestä blogipostauksesta. Sinkkuäidille sulhanen ohjelman kuvaukset nielivät suuren osan kesästä ja ohjelman teosta palautumisessa meni oma aikanasa. Siinä sivussa perustin myös uuden yrityksen, joten aika ei ole tullut pitkäksi. Elokuun alussa alkoi myös ohjaustyö, tunnit ja PT-asiakkaat sekä verkkovalmennukset. Ja lapsella yläaste viime viikolla.

On ollut ihana palata arkeen. töihin, omiin ruokiin, säännölliseen ruokailurytmiin ja treeneihin tottakai. Ja nähdä ystäviä. Käytiin Porissakin pitkästä aikaa Tamin kanssa. 


Tää oli kyllä todella erilainen kesä, lomaa ei niin sanotusti ollut. Mutta aivan upea kesä. Mulla ei ollut minkäänlaista filtteriä kyllä kuvauksissa, ja olin juuri se oma itseni mitä olenkin. Henkinen lataus oli tietysti niin valtava, että treenit jätin lähes kokonaan kesällä pois. Keho ei tunnista onko rasitus fyysistä vai henkistä, joten parempi olla itselleen armollinen ja jättää jumpat tekemättä silloin. Ja miten ihana onkaan ollut taas päästä tekemään treenejä vähitellen! Mulla olisi oma keho jumahtanut totaalisesti ja olisi varmasti tullut painoa lisää kesän aikana jos olisin rasittanut sitä vielä treeneillä. Vuosien myötä olen opetellut säätelemään rasitusta, on se sitten henkistä tai fyysistä, niin että keho voi hyvin eikä aineenvaihdunta tilttaa. Aineenvaihdunta onkin se juttu mikä montaa meistä askarruttaa kesän jälkeen etenkin. Elokuun alun Aineenvaihdunta käyntiin verkkovalmennuksessa tuli upeita tuloksia, viisikin kiloa lähti parissa viikossa monelta. Ja nyt 31.8 alkaa Aineenvaihdunta käyntiin 2 verkkovalmennus. Siinä on täysin uudistettu ruokavalio ja esimerkkireseptit sekä kauppalista. Treenit on muutettu ensimmäisestä niin, että saatte ohjeet aerobiseen treeniin ja HIIT treeniin sekä lihaskuntoharjoitteluun. Lisää valmennuksesta voit lukea www.sportslady.fi


Mikä aineenvaihduntaa parantaa?
  • puhdas ruoka (jätä kaikki prosessoitu pois)
  • riittävä vedenjuonti
  • venyttely
  • lihaskuntoharjoittelu
  • uni ja palautuminen (todella olennainen juttu!)
Suosittelen suhteuttamaan treenit myös arjen kuormittavuuteen. Monella on alkanut työt ja lapsilla koulu. Harjoittelun suhteen on ihan hyvä olla itselleen armollinen, sen sijaan että haalii itselleen innoissaan miljoona harrastusta syksyn alettua. Sanonkin aina että vähemmän on enemmän. 

Kenenkään meidän keho tai elämä yleensä ei ole samanlainen. Sen vuoksi ei pitäisi verrata itseään muihin. Sitä pakostikin meistä jokainen kyllä tekee. Se ei auta mitään. Jokainen meistä on juuri sellainen kuin on. Välillä on se parempi versio itsestään, välillä vähän huonompi. Elämä on kai loppupeleissä sitä tasapainon hakemista, kaiken suhteen. Tapojen tunnistamista ja uudelleen opettelua, jos haluaa elämäntapamuutosta dieetin sijaan. On paljon erilaisia metodeja ja asioita joiden avulla voit näyttää paremmalle, mutta sillä ei ole mitään merkitystä jos sisältä et voi hyvin. Tasapaino, terve järki ja lämmin sydän ovat tärkeämpiä juttuja kuitenkin viime kädessä kuin se mitä vaaka näyttää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti