Sports Lady®

Sports Lady®

30.8.2020

Vaatekaapin siivousta



Hei ihanat! Täällä viikonloppua on vietetty rennosti. Inspiroiduin keskiviikkona jälleen järjestämään vaatekaappia. Lähdin töiden jälkeen ulos, katsomaan paria näyttelyä, ja tuntui että kaapissa ei ollut mitään päällepantavaa. Mustat farkut, valkoinen kauluspaita ja tennarit siis ylle. Päätin viikonlopun käytää vaatekaappien siivoamiseen, jotta sieltä taas löytyisi jotain. Kesävaatteet laitoin pois ja järjestelin kaapin uusiksi niin, että kauteen sopivat vaatteet on ulottuvilla helposti. Silitin kaikki silittämättä jääneet puserot ja hameet ja otin kaapista pois kaikki kauhtuneet vaatteet. Ja testailin asukokonaisuuksia, jotta lähteminen olisi ensi kerralla helpompaa. Silloin joskus kun jonnekin lähtee, ei ole aikaa alkaa sovitella vaatteita. Se pitää tehdä etukäteen silloin kun on aikaa. Sitäpaitsi siivoamisesta tulee niin hyvä mieli aina!





Kaappeja siivotessa kuuntelin Storytellistä samalla Ikigai kirjaa - Pitkän ja onnellisen elämän salaisuus japanilaisittain. Meillä jokaisella on oma ikigai, mutta sen löytäminen vaatii kärsivällisyyttä ja itsetutkintaa. Ikigai tarkoittaa oman elämän tarkoitusta, suurta intohimoa, joka tuo elämään sisältöä ja tarkoitusta. Ikigai on syy nousta vuoteesta joka aamu, vanhanakin. Tehdä vaikka rakastamaansa työtä jäämättä eläkkeelle. Ikigain voi löytää tietysti muustakin kuin työstä. Kuuntelin kirjan päivässä. 

Kirjan mukaan resepti pitkään ikään on (oma referointi kuuntelemastani):

liiku kevyesti (urheilijat ja kovaa treenaavat eivät ole aina pitkäikäisimpiä ihmisiä..)

syö vatsa täyteen 80% (ei ähkyyn)

kun pääset asioiden kanssa flow tilaan estät sillä turhautumisen, jota ihminen purkaa ylensyönnillä tai alkoholilla tai millä tahansa turruttaakseen tunteensa

hyväksy tunteesi, myös huonot, mutta älä jää vellomaan niihin

tee yksi asia kerrallaan (multitasking pidemmällä aikavälillä tekee keskittymisestä vaikeampaa ja asioihin menee lopulta enemmmän aikaa)

ole läsnä

vietä aikaa hyvässä seurassa

auta muita

ja paljon muuta..


Itse olen kymmenen vuoden yrittäjyyden aikana ollut onnellinen, elämässä on ollut merkitystä jokaisena aamuna. Rakastan työtäni ja sillä on merkitys, voin auttaa ihmisiä onnistumaan ja voimaan paremmin. Voin myös elää oman näköistäni elämää. Tehdä minulle tärkeitä asioita ja työskennellä ja viettää aikaa niiden ihmisten seurassa jotka itse valitsen. Eikä minua haitannut tehdä töitä pitkään perjantai-iltana. Päivällä otin sitten vähän rennommin töiden välissä.

Perjantain aamupäivän online PT tapaamisessa erään asiakkaan kanssa jouduin hillitsemään ilon kyyneleitäni, niin onnellinen hän oli elämäntapamuutoksestaan. Pääsisäisestä tähän asti häneltä on lähtenyt 19 kg. Olemme tavanneet online joka tonen viikko. Olen tehnyt hänelle ruokavalion, ohjelmat ja treenauttanut verkossa. Ja ollaan juteltu myös onnistumiseen johtavista asioista. Muutoksen tekemiseen liittyy paljon enemmän asioita kuin oikea ruokavalio tai treenaaminen. Sekin vaatii itsetutkiskelua ja itsetuntemuksen lisäämistä. Hän totesikin, että olisi aikoja sitten pudottanut painoa jos olisi tiennyt kuinka helppoa se on. 

Milloin painonpudotus ei onnistu?

1. Syöt liikaa ja vääränlaista ruokaa ja liikut liian vähän

2. Liikut liikaa, nukut liian vähän, syöt liian vähän

3. Itsetuntemus puuttuu, ei osata kuunnella itseään ja muuttaa tapojaan

Näihin löydät vastauksia huomenna alkavasta Aineenvaihdunta käyntiin 2 verkkovalmennuksesta. Vielä ehtii mukaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti